GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: LITSA5 στις Αύγουστος 01, 2007, 15:27:32 μμ



Τίτλος: ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αποστολή από: LITSA5 στις Αύγουστος 01, 2007, 15:27:32 μμ
Πυ ειναι η συνταγη με τα μανιταρια πορτομπελο γεμιστα ?


Τίτλος: Απ: ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αποστολή από: Lia_P στις Αύγουστος 01, 2007, 16:02:53 μμ
Δεν υπάρχει στις συνταγές, και η μαργαριτα είπε
ατομικα μεγαλα μανιταρια  με λαιτ γεμιση κα ιψημενα στο φουρν


Τίτλος: Απ: ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αποστολή από: margarita79 στις Αύγουστος 02, 2007, 10:46:40 πμ
επανερχομαι σε λιγο με τη συνταγη δωστε μου λιγο χρονο να ψαξω στα γραπτα μου για τη γεμιση.ναι οντως μανιταρια πορτομπελο εννουσα λια με μεγεθος οσο μια αγκιναρα περιπου.
τα ξαναλεμε σε λιγο
φιλια


Τίτλος: Απ: ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αποστολή από: margarita79 στις Αύγουστος 02, 2007, 11:04:25 πμ
λοιπον
μανιταρια γεμιστα στο φουρνο με τυρι
υλικα:
μανιταρια μεγαλα πορτομπελλο μεγεθος οσο μια αγγιναρα
φετα
ρεγγατο ή κεφαλογραβιερα
παρμεζανα
μπεικον
ενα ασπραδι αυγου
λιγο δυοσμο
λιγο καρυδι τριμμενο καλα
λιγο παπρικα(προαιρετικα)
τυρι που λιωνει τυπου γκουντα για το πασπαλισμα

εκτελεση
βαζουμε σε ενα τεφαλ το μπεικον να σωταριστει και να φυγει το λιπος του
μετα βαζουμε το μπεικον τα τυρια και το καρυδι το τριμμενο στο μουλτι να αλεθουν και να αναμιχθουν καλα
προσθετουμε στο μειγμα το ασπραδι,το δυοσμο και την παπρικα
και γεμιζουμε τα μανιταρια μας
τα βαζουμε σε βουρυρωμενο πυρεξ με λιγο νερακι και σκεπασμενα με αλουμινοχαρτο στην αρχη να βγαλουν τα υγρα τους κα ινα αρχισει να ψηνεται το μανιταρι.μετα βγαζουμε το αλουμινοχαρτο πασπαλιζουμε απο πανω με τριμμενο τυρι και τα αφηνουμε να ξεροψηθουν και να λιωσει το τυρι.
σερβιρονται ατομικα
φιλια μαργαριτα


Τίτλος: Απ: ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αποστολή από: margarita79 στις Αύγουστος 02, 2007, 11:08:56 πμ
τελικα η γεμιση δεν ηταν τοσο λαιτ απλα το λαιτ στο μυαλο μου  μαλλον αφορουσε το μανιταρι αλλα μην ανησυχειτε δεν ειναι και τοσο  βαρια μια κουταλια της σουπας ισως και 2 το πολυ γεμιση χωραει στο καθε μανιταρι.
καλη επιτυχια


Τίτλος: Απ: ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αποστολή από: margarita79 στις Αύγουστος 02, 2007, 11:12:03 πμ
επισης να πω, ενα ενα τα θυμαμαι
οτι η συνταγη ελεγε ενα αυγο εγω εβαλα μονο το ασπραδι και μια φορα αντεκατεστησα τη φετα με ανθοτυρο και μια αλλη φορα με κατικι δομοκου αλλα δεν ηταν το ιδιο αλλο πραμα με τη φετα.
εσεις μην περιοριστειτε βαλτε οτι τυρι θελετε και οσο θελετε ακομα μπορειτε να προσθεσετε αντι για δυοσμο πιπερια κτλ.
φιλια 


Τίτλος: Απ: ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αποστολή από: Lia_P στις Αύγουστος 02, 2007, 11:21:43 πμ
Γέμιση μανιταριών
Σου γράφω 2 γεμίσεις που χρησιμοποιώ σε απλά ή πόρτο-μπέλο μανιτάρια.
1) τσένταρ με κεφαλοτύρι ή γραβιέρα(πικάντικο τυρί) , λίγο σκόρδο και λίγο μαϊντανό. Πολτοποιείς
    και αφού βγάλεις τα κοτσάνια ,γεμίζεις τα μανιτάρια και ψήνει ακόμα και στο φούρνο μικροκυμάτων.

2) Ψήνεις τα μανιτάρια πορτο-μπέλο από τη λεία πλευρά πρώτα και μετά τα γυρίζεις και γεμίζεις με πέστο
    το βαθούλωμα. Σερβίρεις με φετάκια ντοματούλας Σαντορίνης!!!!!!!!!!!


Τίτλος: Απ: ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αποστολή από: margarita79 στις Αύγουστος 02, 2007, 11:24:00 πμ
αα πολυ ωραια και αυτα λια μου ετσι για να πορευομαστε τα μαινιταρια τα λατρευω
φιλιααααααααα