GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: michalis στις Απρίλιος 13, 2009, 10:00:32 πμ



Τίτλος: χταποδι ξυδατο
Αποστολή από: michalis στις Απρίλιος 13, 2009, 10:00:32 πμ
Ψαχνω, ψαχνω, ψαχνω και ξαναψαχνω και μια συνταγη για χταποδι ξυδατο απο αυτο που το βαζεις με ξυδι , μυρωδικα και μπαχαρικα σε ενα βαζο για να το αφησεις 2-3 μερες στο ψυγειο δεν βρισκω. Βασικα ξερω οτι θελει βρασιμο πρωτα σκετο για να βγαλει τα υγρα του, μετα συμπληρωμα λιγο νερο εαν χρειαστει, αλατοπιπερο, μετα πεταμα το νερο κ μετα το βαζουμε σε βαζο αφου το ψιλοκοψουμε σε φετουλες με  λαδακι κ ασπρο ξυδακι (μισο-μισο μηλοξιδο κ απο σταφυλια)  μυρωδικα κ μπαχαρικα. Η ερωτηση μου ειναι τι μπαχαρικα και τι μυρωδικα προτεινετε να βαλω. Σκεφτομουν για μαιντανο , ανιθο, δαφνη, κολλιανδρο , λιιιιγο καροτακι τριμμενο, σκελιδες σκορδο και κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομμενο κ ισως λιγο σουσαμακι. οσο για τα μπαχαρικα, μαυρο και ροζ πιπερι σε κοκκους, αλατι, και μενω εκει. Εχετε κατι αλλο να προτεινετε ;;


Τίτλος: Απ: χταποδι ξυδατο
Αποστολή από: arhontia στις Απρίλιος 14, 2009, 14:28:15 μμ
Αυτό που ζητάς είναι χταπόδι τουρσί. Έχει και εδώ   https://hungryforhungry.blogspot.com/2007/03/blog-post_1632.html

Από μυρωδικά, θα έβαζα στο σερβίρισμα ή σκόρδο με μαΐντανό, ή άνιθο με κρεμμυδάκι, ή μείγμα πιπεριών φρεσκοτριμμένα.


Τίτλος: Απ: χταποδι ξυδατο
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 14, 2009, 16:46:11 μμ
Μιχάλη εγώ κάτι παρόμοιο που φτιάχνω είναι: Κόβω το χταπόδι σε κομμάτια και το βράζω προσθέτοντας και 1 ποτήρι ξύδι κατά το βράσιμο. Όταν είναι έτοιμο το βγάζω το βάζω σε βάζο, προσθέτω 1/2 ποτήρι ξύδι, λάδι, 1 φύλλο δάφνη, διάφορα πιπέρια σπασμένα και 1 καυτερή πιπερίτσα και το αφήνω 2-3 μέρες στο ψυγείο. Σερβίρω πασπαλίζοντας με ρίγανη.

Καλή επιτυχία όποιο τρόπο κι αν προτιμήσεις :)



Τίτλος: Απ: χταποδι ξυδατο
Αποστολή από: Pastaflora στις Απρίλιος 14, 2009, 23:10:32 μμ
Και εγώ έτσι το κάνω....


Τίτλος: Απ: χταποδι ξυδατο
Αποστολή από: susudi στις Απρίλιος 15, 2009, 12:06:27 μμ
Καταπλητικο Φέη το χταποδάκι!
Έχει τα μυρωδικά που χρειάζεται για να νοστιμήσει το χταπόδάκι και να ζωντανέψει την γευση του
Ο πατέρας μου πιάνει χταπόδια . Από μικρή που θυμάμε το εαυτό μου είχαμε πάντα χταπόδια στην κατάψυξη τα οποία μαγειρεύαμε στην κατσαρόλα με διάφορους γνωστους τροπους.
Τουρσι όμως δεν έχουμε δοκιμασει.
Βούρ λοιπον!!!
Καλημας ημέρα *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: χταποδι ξυδατο
Αποστολή από: Faye στις Απρίλιος 15, 2009, 22:41:39 μμ
susudi καλή μου ευκαιρία να το δοκιμάσεις αφού έχεις και παραγωγή ;)
Και βέβαια μπορείς να κάνεις και άλλους συνδιασμούς υλικών. Εγώ έχω καταλήξει σ αυτό γιατί το κάνει πικάντικο χωρίς να χάνετε και η γεύση του χταποδιού απ τα πολλά υλικά. Και βέβαια διατηρείται πολύ καιρό στο ψυγείο, όσο μένει γίνεται ωραιότερο και σε ξελασπώνει σε έκτακτες περιπτώσεις ;)


Τίτλος: Απ: χταποδι ξυδατο
Αποστολή από: FAYE1908 στις Αύγουστος 06, 2009, 13:04:09 μμ
αγορασα γυαλιστερες και θα θελα να τις ψησω ελαφρα.
ξερει κανεις συνταγουλα για τη βινεγκρετ?
ευχαριστω


Τίτλος: Απ: χταποδι ξυδατο
Αποστολή από: Faye στις Αύγουστος 06, 2009, 22:25:15 μμ
Φαίη μου, να σου δώσω εγώ μια ιδέα.
Να σου πω όμως ότι γυαλιστερές δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου οπότε δεν ξέρω ούτε τη γεύση τους όχι να τις μαγειρεύω :-\

Ξέρω ότι υπάρχει έτοιμη βινεγκρέτ της Hellmans με εσπεριδοειδή που είναι κατάλληλη για θαλασσινά.

Εγώ φτιάχνω μια βινεγκρέτ με 3 κουταλιές μέλι, 2 ξύδι, 4 λάδι, 2 μουστάρδα και ρίγανη, θυμάρι , δενδρολίβανο  και συνοδεύω γαρίδες, καραβίδες, χταπόδια, τέτοια είδη γενικώς.
Επίσης μπορείς να προσθέσεις και λίγο σκορδάκι αν σου αρέσει. Τώρα αν ταιριάζει στις γυαλιστερές δεν ξέρω καθόλου τη γεύση τους για να σου πω.

Δες και αυτό : https://www.giagiaduck.gr/print.aspx?id=4361

Πάντως αν δε σε ικανοποιήσει κάτι από αυτά, ένα απλό λαδάκι, λεμονάκι, ριγανίτσα, αλατοπίπερο χτυπημένο, νομίζω θα είναι το καλύτερο *THUMBS%%__%%UP*