GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάρτιος 26, 2017, 10:12:26 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 8 »
16  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Απ: Μπορτς Hambo specials στις: Φεβρουάριος 01, 2016, 07:48:08 πμ
Η διαφορετικοτητα  των γευσεων .
17  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Απ: Μπορτς Hambo specials στις: Ιανουάριος 09, 2016, 15:07:26 μμ
Ευχαριστουμε .
Πρωτη φορα που την δοκιμασα ηταν πριν απο 35 χρονια και την συνεχιζω ακομα.

Ανεβασε και την σουπα Τανεας  ειναι ποιο καλη απο το  Μπορτς θα αρεσει στο κοινο.
18  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Απ: Μπορτς Hambo specials στις: Ιανουάριος 07, 2016, 02:47:39 πμ
Αυτη η συνταγη ειναι η zelioni.
19  Μαγειρέματα / Γλυκά / Coffe Time Hambo specials στις: Ιανουάριος 05, 2016, 06:14:30 πμ
 Η διαδικασια ειναι η εξης 

Χρησιμοποιουμε οτι και σε ενα κεικ δηλ γαλα -αυγα -ζαχαρη αλλα βαζουμε αλευρι για ολες τις χρησεις και νωπη μαγια.
Βαλτε μαστίχα τριμμένη και μαχλέπι σε σκόνη .
Αφου φτιαξουμε την ζυμη μας που θα ειναι σφιχτη την αφηνουμε να φουσκωσει.
Μετα χωριζουμε την ζυμη μας σε 2 εαν 500γρ αλευρι η 4 για 1 κιλο αλευρι.
Υστερα τα 2 σε 4 κτλ , Ανοιγουμε ενα φυλλο παχους 5mm ορθογωνιο το ιδιο και το αλλο .
Η γεμιση ειναι θεμα γουστου ,εγω την εφτιαξα με μαρμελαδα κρανο την οποια και την ειχα ανακατεψει με captain Morgan και πασαλειψα το φυλλο
μετα εριξα οχι πολλες  αλλα αρκετες   σταγονες σοκολατας και εκανα το φυλλο ρολο και το εκλεισα στις ακρες ,το ιδιο και το αλλο και μετα κοτσιδα.
Απο πανω γαλα με αυγο για χρωμα.

στους 180 για 30 λεπτα αναλογα με τον φουρνο.Οπως επισης παιζει ρολο και το μεγεθος που θα ψησετε .
20  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ στις: Ιανουάριος 04, 2016, 06:07:59 πμ
Να σε καλα ArXoS .Ξερεις η ζωη εχει και τα off της.
21  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ στις: Δεκέμβριος 27, 2015, 10:37:26 πμ
Ευχαριστω Χρονια Πολλα
Δημιουργησα το Hambo1 λογο οτι εχω ξεχασει το παλιο κωδικο.
22  Μαγειρέματα / Γλυκά / ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ στις: Δεκέμβριος 15, 2015, 13:21:10 μμ
850 gr μελι οτι θελουμε
150 gr σκονη απο chips μπανανας

κτυπαμε παρα πολυ καλα σε γουδι τα chips μεχρι να γινουν πουδρα
και ανακατευουμε παρα πολυ καλα την πουδρα μπανανας με το μελι.

Ειναι οτι καλυτερο για τα παιδια και δεν υπαρχει πουθενα στο εμποριο.

τα chips μπανανας τα βρισκουμε και στο super market.


Δεν χαλαει το μελι λογο οτι δεν υπαρχει υγρασια.
23  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: Μπιφτεκια Τι να λεμε Hambospecials στις: Νοέμβριος 04, 2013, 00:35:16 πμ
Βαζουμε οτι και στα μπιφτεκια που φτιαχνουμε αλλα προσεξε το αλατι.
24  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Μπιφτεκια Τι να λεμε Hambospecials στις: Νοέμβριος 02, 2013, 23:55:46 μμ
Για τηγανι -κοκκινιστα η φουρνο μοσχαριος κιμας
Για σχαρα χοιρινος λαιμος κιμας

Οσο και ο κιμας που θα χρησιμοποιήσουμε σε βαρος τοσο και τα λουκανικα.
Δηλ αφαιρουμε την εξωτερικη μεμβρανη του λουκανικου η εντερο για καποιους
και ζυμωνουμε παρα  μα παρα πολυ  καλα με τον κιμα μας και τα υπολοιπα υλικα.

Επισης για την σχαρα παει παρα πολυ και το ξυσμα απο λεμονι.

Για το τι λουκανικα εγω χρεισιμοποιω με πρασο χωριατικα.
25  Μαγειρέματα / Κρεατικά / BarBeque Κοτοπουλο απο τα λιγα Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 17, 2013, 04:19:15 πμ
Ξεκοκαλισμενα μπουτια κοτοπουλο

Aσπρο Ξυδι η μηλοξυδο
ηλιελαιο
παπρικα
πιπερι μαυρο και κοκκινο(ΚΑΥΤΕΡΟ)
Αλατι
μελι


Για 12 μπουτια
50 γρ ξυδι
100 γρ ηλιελαιο
1 κουταλακι του γλυκου παπρικα
1/3 κουταλακι μαυρο πιπερι και κοκκινο
1& 1/2 κουταλακι αλατι
3 κουταλιες της σουπας μελι

τα βαζουμε ολα μαζι και τα κτυπαμε καλα στη  συνεχεια ριχνουμε το κοτοπουλο και ανακατευουμε με το μειγμα μας καλα.
Τοποθετηστε στη συντηρηση για 12 ωρες και μετα στη σχαρα και καλη ορεξη.
26  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κεικ μαυρο φραγκοσταφυλο-σοκολατα Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 17, 2013, 04:05:40 πμ
1 βαζακι φραγκοσταφυλο μαυρο γλυκο του κουταλιου(μπορουμε να το βρουμε στα Σουπερ Μαρκετ)
1 βιταμ
4 αυγα
Μια κουταλια της σουπας Μπεικιν
1 φακελακι σταγονες σοκολατας
Ι κυπελο μερεντα
350 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις

Κτυπαμε το βιταμ να αφρατεψει και στις συνεχεια ριχνουμε τα αυγα και κτυπαμε πολυ καλα
Ριχνουμε το μισο αλευρι και το βαζακι και συνεχιζουμε το ανακατεμα
στη συνεχεια βαζουμε στο μειγμα μας τις σταγονες σοκολατας και το υπολοιπο αλευρι με το Μπεικιν (και ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω)
Τοποθετουμε λιγο μειγμα στη φορμα μας και απο πανω ριχνουμε λιγη μερεντα το ιδιο κανουμε και στη συνεχεια. στους 180 βαθμους για μια ωρα.

27  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Αυγα το κατι αλλο Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 14, 2013, 01:08:22 πμ
1Φετα προσουτο
1αυγο
μουσταρδα απαλη
φετα

κοβουμε ενα κομματι λιγο μεγαλο μεβρανη και την τοποθετουμε  μεσα σε ενα φλυτζανι  δηλ κανουμε μια λακουβιτσα
στη μεση της μεβρανης ετσι ωστε να τοποθετησουμε το αυγο(αφου το εχουμε σπασει) 1 φετα ψιλικομμενη προσουτο- μιση κουταλια μουσταρδα
και λιγη τριμενη φετα και μαυρο πιπερι -αλατι αναλογα τη φετα. Μετα τυλιγουμε και δενουμε οσο μπορουμε ποιο κοντα στο υλικα που εχουμε ριξει
ετσι ωστε να μην εχει πολυ αερα η μπαλιτσα που θα φτιαξουμε με την μεβρανη.Τελος ριχνουμε το μπαλακι μεσα σε καυτο νερο και βραζουμε
σε δυνατη φωτια για 8 λεπτα .αφηνουμε να παγωσει στη συνεχεια και προσεχτικα αφαιρουμε την μεβρανη για να μην μας χαλασει ημπαλιτσα μας.
28  Μαγειρέματα / Γλυκά / Μαρμελαδα Σταφυλι-μηλο Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 14, 2013, 00:54:23 πμ
1 Λιτρο χυμο σταφυλι(Απο το στυψιμο που θα κανουμε σε σταφυλια κατα προτιμηση ασπρα)
2.5 Kgr Μηλα
τα τοποθετουμε σε μια κατσαρολα και τα βραζουμε για καμια ωρα σε δυνατη φωτια μετα
σε σιγανη μεχρι να δεσει η Μαρμελαδα.(παντα ελενχουμε και ανακατευουμε κατα διαστηματα)

29  Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Βλητα Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 14, 2013, 00:48:37 πμ
Βραζουμε τα βλητα μας και οταν γινουν τα βαζουμε σε ενα σουρωτηρι
τσιγαριζουμε κρεμυδι και σκορδο με λιγο ελαιολαδο και μετα  ανακατευουμε με τα βλητα προσθετοντας και λιγο αλατι.
30  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κατι το διαφορετικο με τον Καφε μας Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 12, 2013, 22:24:37 μμ
1 βιταμ
400 gr ρυζαλευρο
150 γρ κρασι κοκκινο ξερο.
200 gr ζαχαρη
1 κουταλια της σουπας μπεικιν

2 κουταλιες νες καφε +4 ζαχαρη(μετα το ψησιμο)
400 γρ κουβερτουρα

 1Βραση
 τη ζαχαρη με το κρασι και μολις παγωσει ανακατευουμε τα υλικα μας
ψησιμο στους 180 για 50 λεπτα

Οταν λοιπον γινει αυτο το κεικ θα μπορουσαμε να το πουμε κτυπαμε τον καφε με τη ζαχαρη σε 100 ml νερο
με ενα μοτερακι για κανουμε καλο αφρο και τοτε το ζυμωνουμε με το κεικ μας.(ναι το χαλαμε ζυμωνοντας το)
Κανουμε μικρα μπαλακια σαν τα κεφτεδακια τα αφηνουμε κανα 2 ωρο και μετα αφου εχουμε λιωσει την σοκολατα
σε μπενμαρι τα περναμε ενα ενα για επικαλυψη και τα βαζουμε σε μια λαδοκολλα για 2 ωρες στο ψυγειο.
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 8 »