GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 24, 2014, 23:17:41 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 7 »
16  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Χταποδι 2 Hambo specials στις: Αύγουστος 18, 2011, 16:58:27 μμ
1 χταποδι ι κιλο
ι κρεμυδι
2 σφηνακια της σουπας στιπουρο η ουζο
2 κουταλιες της σουπας μελι
2   -/-   /=/ ελαιολαδο
Αλατι πιπερι

Βραζουμε το χταποδι  για 45 λεπτα αλλα το  κοιταμε μεχρι να γινει μαλακο
μετα το κοβουμε σε κομματια  βαζουμε σε ενα τηγανι ελαιολαδο και τσιγαριζουμε το κρεμμυδι το οποιο και εχουμε
κοψει σε μικρα κομματακια,υστερα βαζουμε τα κομματια απο το χταποδι και τα σωταρουμε για 2 λεπτα μαζι με αλατι και πιπερι
τελος ριχνουμε το τσιπουρο (ΠΡΟΣΟΧΗ ) και το μελι και ανακατευουμε για ενα λεπτο.

Μπορουμε να το συνοδευσουμε με ενα πιλαφι αλλα και με πατατες τηγανιτες.
17  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Πίτσα: Συνταγές για home made απόλαυση στις: Ιούλιος 06, 2011, 01:15:44 πμ
Τελευταια ενα απο τα πειραματα μου πανω στη ζυμη και το αποτελεσμα ειναι πολυ ωραιο
ειναι να ζυμωσω το αλευρι με λιγο αλατι και Sprite
18  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Τυροπιτα Hambo specials στις: Ιούνιος 29, 2011, 19:47:43 μμ
200gr αλευρι για ολες τις χρησεις               
100 γρ βουτυρο αγελαδος η βιταμ               
αλατι και οσο νερο χρειαστει.               
               
Για την γεμιση               
φετα 100 γρ               
100 τριμενο τυρι 9(ΓΚΟΥΝΤΑ)               
Ρηγανι               
40 γρ γαλα               
Αυτα τα κτυπαμε ολα μαζι και τα βαζουμε στο ψυγειο να δεσουν για κανα 4ωρο.               
               
To Ζυμαρι μας το βαζουμε για κανα 2ωρο στο ψυγειο και μετα το ανοιγουμε σε ψιλο φυλλο
οπου κοβουμε το μεγεθος που θελουμε και βαζουμε γεμιση οπου και την κλεινουμε με λιγο νερο στα δακτυλα μας
και την τηγανιζουμε μεσα σε βουτυρο αγελαδος (ελαχιστο) για 1 1/2 λεπτο απο καθε πλευρα .
19  Μαγειρέματα / Γλυκά / Φουντουκοπιτα Hambo specials στις: Ιούνιος 11, 2011, 16:36:12 μμ
Τα ιδια υλικα οπως την καρυδοπιτα απλως βαλτε φουντουκι.
20  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Σαλιγκαρια Hambo specilas στις: Ιούνιος 03, 2011, 22:19:00 μμ
1 kg σαλιγκαρια   (εγω τα βαζω για 2 μερες μεσα σε μια λεκανη οπου ριχνω λιγο καλαμποκαλευρο και ριγανη και τα σκεπαζω με ενα τουλι)
1 μεγαλη πατατα
1 ντοματα  /=/
1 κρεμυδι   /=/
αλατι πιπερι
νερο
ελαιολαδο

Κοβουμε σε μεγαλα κομματια το κρεμυδι και το τσιγαριζουμε ελαχιστα ,ριχνουμε την ντοματα οπου την εχουμε περασει απο τον τρυφτη
και την πατατα  που εχουμε κοψει σε κυβους - αλατι πιπερι -το νερο  1 ποτηρι νερο  και τα σαλιγκαρια μας.
Σε 40λεπτα ειναι ετοιμα.
21  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Χταποδι Hambo specials στις: Μάιος 20, 2011, 19:22:20 μμ
1 χταποδι 2 κιλα
2 κρεμυδια μεγαλα
2 ντοματες μεγαλες
ελαιολαδο
αλατι -πιπερι
ξυδι
1 ποτηρι κοκκινο(αιμα)κρασι


βραζουμε το χταποδι με το κρασι για 45 λεπτα(αναλογα με το μεγεθος του χταποδιου ) , αφου εχει βρασει καλα το κοβουμε σε κομματακια.
Σε ενα τηγανι τσιγαριζουμε σε μεγαλα κομματια τα κρεμυδια και υστερα ριχνουμε τις ντοματες (που εχουμε περασει πρωτα στον τρυφτη ) αλατι-πιπερι και περιμενουμε
 μεχρι να δεσει η σαλτσα μας ,μετα ριχνουμε το χταποδι μαζι με 1 κουταλια της σουπας ξυδι και το αφηνουμε για 5 λεπτα και τα σβηνουμε.

22  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Πιλμενια Hambo specials στις: Μάιος 08, 2011, 16:04:11 μμ
Οπως και τα μαντια αλλα μικροτερα σας τορτελινια
αλλα τα βραζουμε σε αλατισμενο νερο με λιγο βουτυρο .
Μπορειτε να τα σερβιρετε στεγνα η και με ζουμι .
23  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Μαντι Hambo specials στις: Μάιος 08, 2011, 16:00:41 μμ
300 gr αλευρι για ολες τις χρησεις
αλατι  μια πρεζα(οσο αλατι πιανεις αναμεσα στα 2 σου δακτυλα)
νερο
Φτιαχνουμε τα ζυμαρι μας και το ανοιγουμε σε ψιλο φυλο και κοβουμε τετραγωνα κομματια
πχ 8cm x 8cm

500 gr κιμας αρνισιος η μασχαρισιος
1 κιλο κρεμυδια
αλατι
1/2 ποτηρι γαλα η νερο
πιπερι μαυρο
κοβουμε τα κρεμυδια σε πολυ μικρα κομματια και ανακατευουμε τον κιμα και το γαλα μαζι
το ζυμωνουμε κανα 5 λεπτο

Γεμιζουμε 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΗς ΣΟΥΠΑς τα τετραγωνα κομματια απο την ζυμη μας και τα κλεινουμε(ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ) διαγωνιες γωνιες και τελος ενωνουμε τις αριστερες και τις δεξιες γωνιες
ΜΑΖΙ.
Για καλυτερη εφαρμογη στο κλεισιμο του ζυμαριου βαλτε λιγο νερο στα δακτυλα σας.

Αυτα τα ψηνουμε σε μια συσκευη που την ονομαζουμε μαντιοσκα αλλα εσεις μπορειτε να τα βαλετε σε ενα ατμομαγειρα. για 30 λεπτα.

Σερβιρονται ζεστα και πασπαλισμενα με καυτερο πιπερι και γιαουρτι η σμετανα.




24  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Κρεπα hambo specials στις: Φεβρουάριος 23, 2011, 18:39:52 μμ
Στο τηγανι βαζουμε μονο την κρεπα δεν βαζουμε  βουτυρο
25  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κρεπα hambo specials στις: Φεβρουάριος 22, 2011, 19:58:35 μμ
για 12 κρεπες

300 gr αλευρι μαλακο
140 gr νερο
10 gr μαγια
10 gr αλατι
20 gr ζαχαρη
20 gr λιωμενο βουτυρο
10 μπανανες
1 βαζακι μερεντα


Φτιαχνουμε το ζυμαρι μας και το αφηνουμε να φουσκωσει Την κανουμε μπαλακια(ΠΕΡΙΠΟΥ 10) και τα αφηνουμε 10 λεπτα
Ανοιγουμε με εναν μπλαστη οσο ποιο ψιλη μπορουμε τη ζυμη μας που την δουλευουμε με αλευρι και την κανουμε οσο μπορουμε ποιο στρογγυλή
και την ψηνουμε σε τηγανι αντικολλητικο (το οποιο και την χωραει )το οποιο εχουμε ζεστανει πρωτα για την πρωτη  κρεπα μας και συνεχιζουμε με τις υπολοιπες.Ψηνουμε μεχρι η καθε πλευρα να παρει χρωμα δηλ περιπου 1  1/2  λεπτο την καθε πλευρα
και υστερα βαζουμε τη μερεντα μας σε ολη την μια πλευρα της κρεπας και κανουμε με την ολοκληρη μπανανα ενα ρολο.
26  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Ψαροσουπα Hambo specilas στις: Δεκέμβριος 09, 2010, 16:34:15 μμ
1.5 kg φιλετο περκας
2 πατατες μεγαλες
2 καροτα
1 κρεμυδι μεγαλο
σελινο μισο ματσακι
χυμο απο μισο λεμονι
ελαιολαδο
αλατι-πιπερι
150 gr ρυζι

Ψιλοκοβουμε το κρεμυδι και το τσιγαριζουμε (μην παρει χρωμα) και ριχνουμε αφου εχουμε κοψει σε μεγαλα κοματια το φιλετο μας και το σωταρουμε για κανα 2 λεπτα
μετα ριχνουμε 5 λιτρα νερο και περιμενουμε να παρει μια βραση.Υστερα βγαζουμε απο τη κατσαρολα μας τα κοματια απο το φιλετο και ριχνουμε τις πατατες μας που εχουμε κοψει
σε κομματακια οχι μικρα και τα καροτα ποθ εχουμε κοψει σε ροδελες η οτι αλλο σχημα θελουμε και το ψιλοκομενο σελινο.
Αφου παρει κανει 2 βρασεις ριχνουμε το ρυζι μας .Σε κανα 30 λεπτο δοκιμαζουμε να δουμε εαν εχουν ψηθει τα υλικα μας εαν ειμαστε ενταξει ριχνουμε ψιλοκομενο το ψαρι μας μαζι με αλατι και το πιπερι και τελος το λεμονι και σβηνουμε τη φωτια και καπακονουμε τη κατσαρολα.Ειμαστε ετοιμοι να σερβιρουμε μετα απο ενα 15 λεπτο.
27  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Βασιλοπιτα Hambo specials στις: Δεκέμβριος 01, 2010, 17:00:10 μμ
Και τις βανιλιες τις βαζουμε οταν κτυπαμε το μειγμα μας απο την αρχη.
28  Μαγειρέματα / Γλυκά / Βασιλοπιτα Hambo specials στις: Δεκέμβριος 01, 2010, 16:57:31 μμ
300 gr βουτυρο γαλακτος
400 γρ ζαχαρη αχνη
5 αυγα
4 βανιλιες
150 γρ χυμο μανταρινι
600 γρ αλευρι για τσουρεκια
1 κουτ του  γλυκου  μπεικιν μπαουτερ
(γαλα)

Κτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο με τα αυγα και 250 gr ζαχαρη αχνη μετα ριχνουμε το χυμο και το μπεικιν και ανακατευουμε για λιγο
ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να γινει ενα ομειογενες μειγμα οχι σφιχτο εαν ειναι σφιχτο ριχνουμε λιγο γαλα.

Βουτυρωνουμε ελαχιστα το ταψι μας και ριχνουμε το μειγμα στους 200 βαθμους για 55 λεπτα(να ριχνουμε καμια ματια)

Οταν ψηθει και κρυωσει πασπαλιστε με ζαχαρη αχνη.
29  Μαγειρέματα / Γλυκά / Μπισκοτα Hambo specials στις: Δεκέμβριος 01, 2010, 16:47:26 μμ
200 γρ βουτυρο γαλακτος
διπλος espresso
600 γρ αλευρι για ολες της χρησεις
2 αυγα
200 gr ζαχαρη καστανη
2 βανιλιες
1 κουτ του γλυκου μπεικιν μπαουτερ

Κτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο το μπεικιν  με τα αυγα και την ζαχαρη και υστερα ριχνουμε τον καφε ανακατευουμε για λιγο
και ριχνουμε το μισο αλευρι και στη συνεχεια το υπολοιπο και ζυμωνουμε παρα πολυ καλα.

Κανουμε μπαλακια και μετα τα παταμε λιγο.

Σε ταψι με λαδοκολα στου 200 βαθμους για 15 λεπτα


Επισης μπορειτε να βαλετα πρωτου τα ψησετε απο πανω σοκολατα σε σταγονες η να ριξετε μεσα στο μειγμα σιροπι φουντουκιου η σοκολατας
η οτι σασ αρεσει αλλα θα θελει και αλευρι παραπανω.
30  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Γαριδες με μακαρονια απο μελανι σουπιας στις: Νοέμβριος 15, 2010, 17:21:40 μμ
500 gr γαριδες καθαρισμενες
1 πακετο μακαρονια με μελανι σουπιας ( η συσκευασια ειναι 250γρ)
2 ντοματες
1 μεγαλο κρεμυδι
λιγο μαιντανο
αλατι-πιπερι μαυρο
ελαιολαδο
Νερο


Τσιγαριζουμε το κρεμυδι μας και ριχνουμε τις 2 ντοματες οπου εχουμε πρωτα περασει απο τον τρυφτη ριχνουμε αλατι και πιπερι και λιγο νερο
για να φτιαξουμε την σαλτσα μας. (δεν βιαζομαστε να σβησουμε τη σαλτσα γιατι οταν ειναι ετοιμη και την σβησουμε θα ριξουμε τις βραστες γαριδες)*

ι Σε μια κατσαρολα ριχνουμε νερο και το βραζουμε οταν αρχιξει να βραζει ριχνουμε αλατι και για 2 λεπτα τις γαριδες μας* και τις βγαζουμε και τις ριχνουμε στη σαλτσα μας.
Στο ηδη νερο που βραξει ριχνουμε τα μακαρονια μας για να γινουν.


Τελος οταν εχουν γινει τα μακαρονια τα ανακατευουμε με τη σαλτσα που εχουμε.
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 7 »