GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2017, 21:46:37 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 8 »
16  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Η πιττα του Ηambo specials στις: Μάρτιος 24, 2017, 05:51:35 πμ
180 γρ βουτυρο αναλατο
αλευρι για ολες τις χρησεις
ενα αυγο
αλατι
Μοσχαρι-- ελια
Κρεμα τυριου με σκορδο
Χυμο απο ενα λεμονι
1 κουταλια της σουπας μελι κατα προτιμηση Θυμαρι η ανθομελο

Λειωνουμε το βουτυρο αλλα δεν το καιμε
ριχνουμε το αλατι -πιπερι -αυγο  και σιγα σιγα το αλευρι  ζυμωνουμε μεχρι να μην μας κολλαει στα χερια.
Τοποθετουμε στη συντηρηση τη ζυμη .

Περνουμε το κομματι -μοσχαρι και ριχνουμε οσο αλατι θελουμε και πιπερι παντου και κανουμε ενα μασαζακι.
Ανακατευουμε το λεμονι με το μελι και το απλωνουμε σε ολο το κομματι μας.

Ψηνουμε σε αερα στους 220 για 20 λεπτα 10 απο την μια πλευρα και εναλλαξ
Στη συνεχεια αποσυρουμε απο το φουρνο και τα κοβουμε σε παρα πολυ μικρα κομματια η λωρηδες.

Ανοιγουμε τη ζυμη μας σε 2 μερη το ενα λιγο μεγαλυτερα απο το αλλο και κυκλικο ,αυτο το κανουμε για να αγκαλιασει το κατω φυλλο το πανω.

Αφου εχουμε ανοιξει τα φυλλα μας τοποθετουμε το μεγαλυτερο κατω βαζουμε το κρεας μας  και απο την περιμετρο του φυλλου 2 ποντους  μεσα και ριχνουμε παντου την κρεμα -σκορδου
στη συνεχεια βαζουμε και το αλλο φυλλο απο πανω και γυριζουμε το κατω πανω για να το αγκαλιασει πατωντας με ενα πηρουνι να κλεισει καλα.
Τρυπαμε απο πανω το φυλλο αρκετες τρυπες και παταμε σιγα σιγα απο πανω για να παει η γεμιση παντου .Ψηνουμε στους 200 αερα για 25 λεπτα αλλα εξαρταται και απο τον φουρνο .Οταν λοιπον παρει χρωμα η ζυμη μας ειναι ενταξει.

Καλη ορεξη.
17  Μαγειρέματα / Γλυκά / Γαλακτομπουρεκο Κρεμα Μπανανα Hambo specials στις: Μάρτιος 24, 2017, 05:33:25 πμ
Για την κρεμα χρησιμοποιουμε
1 κιλο γαλα πληρες
350 gr κρεμα γαλακτος
220 gr ζαχαρη
3 μπανανες λιγο πρασινες (Να κρατανε)
120 γρ σιμιγδαλι ψιλο

Εγω δεν βαζω αυγα στη συνταγη.

Βαζουμε τις μπανανες με το μισο γαλα στο μπλεντερ και τα κτυπαμε για 3 λεπτα
μετα βαζουμε το μειγμα μας μαζι με το υπολοιπο γαλα και την κρεμα γαλακτος -ζαχαρη στη κατσαρολα μολις παρει μια βραση
βαζουμε σιγα σιγα το σιμιγδαλι και ανακατευουμε με ενα αυγοδαρτη  συνεχεια μεχρι να ριξουμε ολο το σιμιγδαλι.
Αποσυρουμε απο την φωτια .Καλο ειναι να καθησει για ενα 15λεπτο η κρεμα.

Τα υπολοιπα ειναι γνωστα.φυλλο βουτυρωμα  και αργοτερα σιροπιασμα.


Επισης ειναι πολυ καλη κρεμα για τα παιδια.



18  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Λικερ Τσαι του βουνου στις: Μάρτιος 09, 2017, 08:48:54 πμ
1 ΛΙΤΡΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
30 gr ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ

Αφηνουμε να δεσουν αρωματα και χρωμα για 10 μερες
μετα σουρωνουμε και ριχνουμε 300 gr Ζαχαρη για 20 ημερες
και καθε μερα ανακατευουμε για να λιωσει η ζαχαρη.


Πολυ καλο
19  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κατι γρηγορο και ωραιο στις: Μάρτιος 09, 2017, 08:35:11 πμ
3 μπανανες ελαχιστα πρασινες  (να κρατανε που λεμε)
300 gr μερεντα
σφολιατα ψημενη

Πολτοποιουμε τις μπανανες και τις ανακατευουμε με την μερεντα. ( ρουμι μαυρο για αυτους που θελουν κατι διαφορετικο)
Σπαμε την σφολιατα σε μικρα κομματια και εναλαξ ριχνουμε σε μεγαλο η ατομικα μπολ μειγμα-σφολιατα .

Εαν θελουμε στολιζουμε με σμεουρο στο τελος .

Τα παιδια θα παθουν πλακα (χωρις αλκοολ)

Τουλαχιστον 2 ωρες ψυγειο πριν το φαμε . Κραταει 4 μερες στη συντηρηση
20  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Απ: Μπορτς Hambo specials στις: Φεβρουάριος 01, 2016, 07:48:08 πμ
Η διαφορετικοτητα  των γευσεων .
21  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Απ: Μπορτς Hambo specials στις: Ιανουάριος 09, 2016, 15:07:26 μμ
Ευχαριστουμε .
Πρωτη φορα που την δοκιμασα ηταν πριν απο 35 χρονια και την συνεχιζω ακομα.

Ανεβασε και την σουπα Τανεας  ειναι ποιο καλη απο το  Μπορτς θα αρεσει στο κοινο.
22  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Απ: Μπορτς Hambo specials στις: Ιανουάριος 07, 2016, 02:47:39 πμ
Αυτη η συνταγη ειναι η zelioni.
23  Μαγειρέματα / Γλυκά / Coffe Time Hambo specials στις: Ιανουάριος 05, 2016, 06:14:30 πμ
 Η διαδικασια ειναι η εξης 

Χρησιμοποιουμε οτι και σε ενα κεικ δηλ γαλα -αυγα -ζαχαρη αλλα βαζουμε αλευρι για ολες τις χρησεις και νωπη μαγια.
Βαλτε μαστίχα τριμμένη και μαχλέπι σε σκόνη .
Αφου φτιαξουμε την ζυμη μας που θα ειναι σφιχτη την αφηνουμε να φουσκωσει.
Μετα χωριζουμε την ζυμη μας σε 2 εαν 500γρ αλευρι η 4 για 1 κιλο αλευρι.
Υστερα τα 2 σε 4 κτλ , Ανοιγουμε ενα φυλλο παχους 5mm ορθογωνιο το ιδιο και το αλλο .
Η γεμιση ειναι θεμα γουστου ,εγω την εφτιαξα με μαρμελαδα κρανο την οποια και την ειχα ανακατεψει με captain Morgan και πασαλειψα το φυλλο
μετα εριξα οχι πολλες  αλλα αρκετες   σταγονες σοκολατας και εκανα το φυλλο ρολο και το εκλεισα στις ακρες ,το ιδιο και το αλλο και μετα κοτσιδα.
Απο πανω γαλα με αυγο για χρωμα.

στους 180 για 30 λεπτα αναλογα με τον φουρνο.Οπως επισης παιζει ρολο και το μεγεθος που θα ψησετε .
24  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ στις: Ιανουάριος 04, 2016, 06:07:59 πμ
Να σε καλα ArXoS .Ξερεις η ζωη εχει και τα off της.
25  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ στις: Δεκέμβριος 27, 2015, 10:37:26 πμ
Ευχαριστω Χρονια Πολλα
Δημιουργησα το Hambo1 λογο οτι εχω ξεχασει το παλιο κωδικο.
26  Μαγειρέματα / Γλυκά / ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ στις: Δεκέμβριος 15, 2015, 13:21:10 μμ
850 gr μελι οτι θελουμε
150 gr σκονη απο chips μπανανας

κτυπαμε παρα πολυ καλα σε γουδι τα chips μεχρι να γινουν πουδρα
και ανακατευουμε παρα πολυ καλα την πουδρα μπανανας με το μελι.

Ειναι οτι καλυτερο για τα παιδια και δεν υπαρχει πουθενα στο εμποριο.

τα chips μπανανας τα βρισκουμε και στο super market.


Δεν χαλαει το μελι λογο οτι δεν υπαρχει υγρασια.
27  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: Μπιφτεκια Τι να λεμε Hambospecials στις: Νοέμβριος 04, 2013, 00:35:16 πμ
Βαζουμε οτι και στα μπιφτεκια που φτιαχνουμε αλλα προσεξε το αλατι.
28  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Μπιφτεκια Τι να λεμε Hambospecials στις: Νοέμβριος 02, 2013, 23:55:46 μμ
Για τηγανι -κοκκινιστα η φουρνο μοσχαριος κιμας
Για σχαρα χοιρινος λαιμος κιμας

Οσο και ο κιμας που θα χρησιμοποιήσουμε σε βαρος τοσο και τα λουκανικα.
Δηλ αφαιρουμε την εξωτερικη μεμβρανη του λουκανικου η εντερο για καποιους
και ζυμωνουμε παρα  μα παρα πολυ  καλα με τον κιμα μας και τα υπολοιπα υλικα.

Επισης για την σχαρα παει παρα πολυ και το ξυσμα απο λεμονι.

Για το τι λουκανικα εγω χρεισιμοποιω με πρασο χωριατικα.
29  Μαγειρέματα / Κρεατικά / BarBeque Κοτοπουλο απο τα λιγα Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 17, 2013, 04:19:15 πμ
Ξεκοκαλισμενα μπουτια κοτοπουλο

Aσπρο Ξυδι η μηλοξυδο
ηλιελαιο
παπρικα
πιπερι μαυρο και κοκκινο(ΚΑΥΤΕΡΟ)
Αλατι
μελι


Για 12 μπουτια
50 γρ ξυδι
100 γρ ηλιελαιο
1 κουταλακι του γλυκου παπρικα
1/3 κουταλακι μαυρο πιπερι και κοκκινο
1& 1/2 κουταλακι αλατι
3 κουταλιες της σουπας μελι

τα βαζουμε ολα μαζι και τα κτυπαμε καλα στη  συνεχεια ριχνουμε το κοτοπουλο και ανακατευουμε με το μειγμα μας καλα.
Τοποθετηστε στη συντηρηση για 12 ωρες και μετα στη σχαρα και καλη ορεξη.
30  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κεικ μαυρο φραγκοσταφυλο-σοκολατα Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 17, 2013, 04:05:40 πμ
1 βαζακι φραγκοσταφυλο μαυρο γλυκο του κουταλιου(μπορουμε να το βρουμε στα Σουπερ Μαρκετ)
1 βιταμ
4 αυγα
Μια κουταλια της σουπας Μπεικιν
1 φακελακι σταγονες σοκολατας
Ι κυπελο μερεντα
350 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις

Κτυπαμε το βιταμ να αφρατεψει και στις συνεχεια ριχνουμε τα αυγα και κτυπαμε πολυ καλα
Ριχνουμε το μισο αλευρι και το βαζακι και συνεχιζουμε το ανακατεμα
στη συνεχεια βαζουμε στο μειγμα μας τις σταγονες σοκολατας και το υπολοιπο αλευρι με το Μπεικιν (και ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω)
Τοποθετουμε λιγο μειγμα στη φορμα μας και απο πανω ριχνουμε λιγη μερεντα το ιδιο κανουμε και στη συνεχεια. στους 180 βαθμους για μια ωρα.

Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 8 »