GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 01:57:12 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 »
91  Μαγειρέματα / Μεζέδες - Ορεκτικά / Μπυρα time Hambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 17:20:35 μμ
ψινουμε στο τηγανι  250γρ κομματακια γαλοπουλας και 250 γρ  κομματακια χοιρινου ψαχνο 

deep
χυμο απο ενα λεμονι  2πλασια ποσοτητα σε ελαιολαδο αλατι πιπερι κοκκινο καυτερο κατα προτιμηση /  ριγανι /μουσταρδα 3 κουταλιες της σουπας και 1 κουταλια του γλυκου ζαχαρη
τα κτυπαμε ολλα μαζι παρα πολυ καλα.

τοποθετουμε σε μια μεγαλη πιατελα στη μεση σε ενα μπολακι το deep γυρω γυρω ( και λουκανικα εαν θελουμε) το κρεας και  σε καθε καμματακι καρφωμενη μια οδοντογλυφιδα.  Ετοιμοι
92  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: Κοκορας με καρυδια Ηambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 16:54:35 μμ
σπορος
93  Μαγειρέματα / Μεζέδες - Ορεκτικά / κατι για αρχη Ηambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 16:32:01 μμ
 1 πακετο κρακερς παπαδοπουλου
2 κροκοι αυγου βρασμενοι (σφικτα)
2 κουταλιες τις σουπας στραγγιστο  γιαουρτι
2 φετες προσουτο
30 γρ πατατακια με παπρικα

λιωνουμε τα πατατακια μαζι με τους κροκους  καλα τα ανακατευουμε με το γιαουρτι και τελος ψιλοκοβουμε το προσουτο και ανακατευουμε πολυ καλα το μειγμα μας.

αλειφουμε αμοιομορφα πανω σε καθε κρακερς .


94  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Νεφραμια Χοιρινου με ροδι στις: Ιανουάριος 04, 2010, 16:18:54 μμ
1 νεφραμια απο μικρο χοιρινο σε κοματια 1 kg
χυμος απο 2 ροδια  100 γρ  αλλα υπαρχει και ετοιμος χυμος 100% στα super market 

50 γρ μελι το καλυτερο για την συνταγη ειναι το μελι απο βανιλια ελατης εχει ενα ζαχαρη χρωμα

αλατι /πιπερι /  ελαιολαδο
λιγο νερο κατι λιγοτερο απο μισο ποτηρι
σουσαμι προαιρετικα

αφου αλατισουμε το κρεας το τσιγαριζουμε μεχρι να παρει χρωμα  αρκετα

κτυπαμε το μελι με το χυμο απο το ροδι και αφου εχουν ανακατευτει καλα πιχνουμε και το νερο μας και ανακατευουμε τελος το ριχνουμε στο κρεας μας
προσεχουμε κα μην κολλησει.οταν εχει τραβηξει τα υγρα δηλ τα περισσοτερα ειμαστε ετοιμοι  και σβησουμε την εστια μας μπορουμε να ριξουμε λιγο σουσαμι  εχει ωραια αισθητικη οψη το καθε κομματι χοιρινου.
95  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Κοκορας με καρυδια Ηambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 15:57:36 μμ
1 κοκορας  σε κομματια
250 gr καρυδι ψυχα
αλατι / πιπερι μαυρο και κολιανδρος  1/2 κουταλι της σουπας
ελαιολαδο /νερο
1 κρεμυδι μεγαλο
1 μεγαλη ντοματα

τσιγαριζουμε το ψιλικομμενο μας κρεμυδι για 4 λεπτα και ριχνουμε τον κοκορα σε κομματια για να παρει χρωμα ,
ριχνουμε το νερο μας και καλυβουμε το κρεας μας βραζουμε για 30 λεπτα
περναμε απο τον τρυφτη την ντοματα και την ριχνουμε στην κατσαρολα μας
ριχνουμε τον κολιανδρο και την ψυχα απο το καρυδι μας στο multi  και τα κτυπαμε μαζι οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα
και το ριχνουμε στη κατσαρολα μας

ο κοκκορας μετα υλικα αυτα γινετε πολυ μαλακος και εχει μια ιδιαιτερη γευση . Δεν πρεπει να γινει νερουλο  αλλα ουτε και στεγνο για αυτο προσεχουμε εαν χρειαστει λιγο νερο η δεν βαζουμε.
οταν ο κοκορας εχει ψηθει με δοκιμη ειμαστε ετοιμοι.


96  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Oμελετα Hambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 15:39:08 μμ
4 αυγα
2 λουκανικα μετρια
1 πιπερια κοκκινη
2 πατατες μετριες
αλατι /πιπερι μαυρο η πρασινο/ριγανι
20 γρ ελαιολαδο

περναμε στο τρυφτη τις πατατες (στο μεγαλο μεγεθος)
και τις τηγανιζουμε να παρουν λιγο χρωμα και τις βγαζουμε απο το τηγανι και πεταμε το λαδι.
βγαζουμε  το περιβλημα  απο τα λουκανικα  και με ενα πιρουνι τα παταμε για να γινουν κομματακια και τα τσιγαριζουμε χωρις λαδι βγαζουν απο μονα τους μαζι με την ψιλοκομμενη πιπερια μας
κτυπαμε τα αυγα μαζι με το αλατι/πιπερι και την ριγανι μας και τα ριχνουμε στο τηγανι και ανακατευουμε με τα λουκανικα.

ριχνουμε τα αυγα μας με το λουκανικο πανω απο τις πατατες μας .
97  Μαγειρέματα / Γλυκά / cake tip Hambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 15:19:16 μμ
Μην πετατε το κεικ που εχετε φτιαξει καντε το σε μικρα κυβακια και φουρνηστε το .

Συνοδια με γιαουτρι  η και με παγωτο.
98  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / fruits de la mer Hambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 15:09:44 μμ
1 πακετο μακαρονια
250 γρ γαριδες καθαρισμενες
250γρ μυδια  /=/
250 γρ καλαμαρακια  σε κομματακια
3 ντοματες
μια σκελιδα σκορδο
1 μηλο
1/2 ματσακι μαιντανος
2 καροτα μεγαλα
αλατι /πιπερι/ 1 κουταλια του γλυκου κοφτη ζαχαρη

ελαιολαδο

Σε ενα τηγανι σωταρουμε τα καροτα μας με βουτυρο 60 gr  αφου τα  εχουμε παρεσει στον τρυφτη και  εχουμε ετοιμα τα μακαρονια μας τα ανακατευουμε,ψιλικοβουμε τον μαιντανο μας και τον ανακατευουμε στα μακαρονια μας και αφηνουμε τα μακαρονια μας στη κατσαρολα.

Σε μια αλλη κατσαρολα  βραζουμε τα καλαμαρακια μας  10 λεπτα ,βγαζουμε τον ζωμο και τον κραταμε σε ενα αλλο σκευος.

στην κατσαρολα μας με τα καλαμαρακια ριχνουμε ελαιολαδο και ψιλικομμενο το σκορδο και τα σωταρουμε για 5 λεπτα
περναμε στον τρυφτη την ντοματα μας και την ριχνουμε περιμενουμε την πρωτη βραση και ριχνουμε την ζαχαρη και μισο ποτηρι ζωμο απο τα καλαμαρακια μας που εχουμε κρατησει
περναμε στο multi το μηλο αφου το καθαρισουμε εξω και μεσα και το κανουμε πουρε και το ριχνουμε και αυτο
ενδεχομενος να χρειαστει και λιγο  ζωμο ακομα αυτο το καταλαβαινουμε οταν η σαλτσα μας λερωνει ( πιτσιλαει)μεσα και εξω απο την κατσαρολα μας .Αφηνουμε για 5 λεπτα και Ριχνουμε τα μυδια μας και τις γαριδες μας μονο για 3 λεπτα αλατι πιπερι και η Σαλτσα μας ειναι ετοιμη.

μπορουμε να σερβιρουμε πανω απο τα μακαρονια που εχει και καλυτερη αισθητικη οψη το πιατο μας αλλα και να ριξουμε την σαλτσα μας μεσα στη κατσορολα με τα μακαρονια και να ανακατεψουμε  η δευτερη επιλογη εχει ενα σκαλι καλυτερη γευση.


99  Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Απ: Καβουροσαλατα Ηambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 14:32:12 μμ
Ευχαριστω προσπαθω για κατι το ιδιαιτερο για τι ειναι ωραιες οι γευστικες αλλαγες στη ζωη.
100  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: cake hambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 14:27:00 μμ
Στα super market  ειναι σιροπι για τον καφε .
101  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κανταιφι Hambo specials στις: Ιανουάριος 02, 2010, 14:43:36 μμ
Κανταιφι με γεμιση κρεμας γαλακτοπουρεκου
1 λίτρο Γάλα
1,5 φλ. Ζάχαρη
 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό
 6 Αυγά
 50 γρ. Βούτυρο γάλακτος
 1/2 κουτ. γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού
 1/2 κουτ. γλ. Ξύσμα λεμονιού
 1 πακετο μαλλι κανταιφιου

Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το ζεσταίνετε να κάψει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια να πήξει. Βγάζετε από τη φωτιά. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι. Ρίχνετε σιγά-σιγά στην κρέμα με το γάλα. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά και αφήστε το να κρυώσει.

1 πακετο βιταμ λιγο για το ταψι και το υπολοιπο λιωμενο για να περιχυσουμε τα κανταιφια
περνετε  λιγο μαλλι απο κανταιφι το ανοιγετε και γεμιζετε   απο το μειγμα τυλιγετε και τοποθετειτε σε βουτυρωμενο ταψι να ειναι οσο γινετε κοληττα το ενα με το αλλο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς έως ότου πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

για το σιροπι
 2  ποτήρια νερό
 3  ποτήρια ζάχαρη
 1 ξυλαράκι κανέλα
 φλούδα από λεμόνι

σιροπιαζουμε καυτο σιροπι  κρυο κανταιφι
102  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Πεσκανδριτσα Hambo specials στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 14:48:46 μμ
Εκτος απο σουπα μπορουμε να την κανουμε στη λαδοκολα.Πολυτιμο το συκωτι της

4 με 5 kg πεσκανδριτσα
αφου μας την εχουν καθαρισει καλα πετσα και τα σχετικα.
την αλατιζουμε /πιπερι μαυρο και βαζουμε μεσα της και καποιες φετες λεμονι
την τυλιγουμε 2 φορες στην λαδοκολα και την ψινουμε για 50 λεπτα στους 200 βαθμους
μεσα στο ταψι μας ριχνουμε ι ποτηρι νερο

Μην πεταξετε τον ζωμο που θα μεινει μετα το μαγειρεμα καντε μια σουπα αφου σουρωσετε.

χυμο απο ενα λεμονι  ηδια ποσοτητα σε ελαιολαδο αλατι και μια μεγαλη κουταλια μαγιονεζα ανακατεψτε και περιχυστε πανω στο ψαρι
103  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: Συκωτι τηγανιτο Hambo specials στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 14:36:38 μμ
Χρονια πολλα το συκωτι το βαζουμε στο γαλα γιατι διωχνει τις τοξινες απο το συκωτι και το μαλακωνει δεν εχεις προβλημα δηλητηριασης
104  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Κιμαδοπιτα Ηambo specials στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 14:09:51 μμ
1/2 kg  κιμα μοσχαρισιο
1  φρεσκο κρεμυδι ψιλικομμενο
1 ντοματα στον τρυφτη
1/2 κουταλακι ζαχαρη
1 κουταλακι αλατι
1/2 κουταλακι πιπερι
1/2 kg  τρυμμενο τυρι (gouda)
Δεν βαζουμε λαδι
 Το φτιαχνουμε σε ενα τηγανι
2 λεπτα το κρεμυδι  μετα ολα το αλλα υλικα για 10 λεπτα εκτος το τυρι

1/2  kg αλευρι για ολες τις χρησεις
1/2 κυβο μαγια η ενα φακελακι ξηρη μαγια
νερο

φτιαχνουμε την ζυμη μας και την αφηνουμε 1 1/2 ωρα για να φουσκωσει

Ανοιγουμε οσο μπορουμε την ζυμη μας  σε παχος  ριχνουμε τον κιμα μας πανω σε ολο το φυλλο που εχουμε φτιαξει αλλα να ειναι ζεστος ο κιμας και απο πανω το τυρι
περιμενουμε 5 λεπτα εχει μαλακωσει η ζυμη μας πολυ τοτε ανακατευουμε την ζυμη μαζι με τον κιμα μας και το τυρι μεχρι να γινουν ολα ενα ομειογενες μειγμα.

Λαδωνουμε ενα ταψι ριχνουμε μεσα το μειγμα μας και με το χερι  μας το στρωνουμε ομοιομορφα.
15 λεπτα στους  200 βαθμους


105  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Συκωτι τηγανιτο Hambo specials στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 13:43:28 μμ
Κοψτε σε φετες το συκωτι  και τοποθετηστε το σε γαλα στη σντηρηση για 4 ωρες μετα το ξεπλενετε με νερο

2 φρεσκα κρεμυδια χοντροκομενα

ελαιολαδο   ποσοτητα ? (σε καποιους αρεσουν και οι βουτιες).

αλατι πιπερι
Σελίδες: « 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 »