Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 20, 2024, 17:33:27 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Πίτες - Ψωμιά
Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια (Αναγνώστηκε 25167 φορές)
«
στις:
Ιούλιος 26, 2012, 10:49:19 πμ »
katerina26
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Ιούλ, 2012
Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια
Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια
1 δόση ζύμη χωριατικη
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 κρεμμύδια τριμένα
3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομένο
4 αυγά
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
300 γρ. τυρί φέτα τριμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμένη
αλάτι, πιπέρι
Ζύμωνετε το φύλλο ή αγοράζετε ετοιμη χωριάτικη ζύμη.
Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε και τον κιμά και τόν σωτάρουμε και αυτόν λίγο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, βραζοντάς τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό.
Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει το μείγμα.
Τέλος χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενα ενα.
Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τα τριμένα τυριά.
Κατόπιν σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με λάδι.
Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο στούς 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
«
Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 01, 2012, 01:15:20 πμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
αγγειοχειρουργοι Αθηνα
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...