GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αύγουστος 20, 2014, 13:44:15 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Πελαγωμενος με αγορα τηγανιου
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πελαγωμενος με αγορα τηγανιου  (Αναγνώστηκε 15701 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 28, 2012, 00:15:38 πμ »
Tzimakos Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Δεκ, 2012

Προφίλ
Καλησπερα σας παιδια, ειμαι στο ψαξιμο για αγορα τηγανιου καθως το προηγουμενο αντικολλητικο εχει χιλιογρατζουνιστει, και γι αυτο το λογο και το καινουργιο δε θα ηθελα να ειναι τεφλον λογω των γνωστων επιπτωσεων..

Εχω μπερδευτει τωρα ως προς δυο ειδη τηγανιων:

1. Ανοξειδωτα
2. Κεραμικα

Τα ανοξειδωτα ακουω ειναι πολυ καλα και κρατανε παρα πολυ καιρο, ποιοτικα και τα λοιπα.. Ισχυει οτι δεν ειναι αντικολλητικο κανενα ανοξειδωτο? Επισης υπαρχουν ποιοτητες στο ανοξειδωτο? Ολα λενε ανοξειδωτο ατσαλι 18/10..

Γιατι βλεπω fissler ανοξειδωτο 24 εκατοστων το φτηνοτερο 90 ευρω και τοσο ψηλα δεν φτανουμε, παρ ολο που εχω ακουσει οτι η fissler ειναι κορυφη.. Εχω βρει ενα του Παρλιαρου 26 εκατοστων με 30 ευρω, και λεει κι αυτο κανονικα ανοξειδωτο 18/10 και 3ply ( μια τεχνολογια με 3 στρωματα υλικου, ανοξειδωτο πανω και κατω και αλουμινιο μεσα ) .. Θα ειναι μαπα του παρλιαρου λογω μαρκας και τιμης, η ειναι ολα τα ανοξειδωτα αξιοπρεπη..  Εμφανισιακα του Παρλιαρου ειναι ανωτερο επισης..

Προσφατα ακουσα να μου προτεινουν κεραμικα.. Τα κεραμικα ειναι αντικολλητικα? Κι αν ναι, εχουν κι αυτα στρωμα υλικου που ξυνεται και επιβαρυνει κι αυτο το φαγητο? Η ειναι η καλυτερη λυση λογω της μη "αντικολλητικοτητας" των ανοξειδωτων και δεν εχουν κανενα κινδυνο?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τη βοηθεια..

Δημητρης
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 09:25:49 πμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Καλωσόρισες Τζιμάκο στην παρέα μας εύχομαι να περάσεις καλά μαζί μας και καλά μαγειρέματα  Χαμόγελο

Θεωρώ ότι με ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι μιας αξιόπιστης μάρκας δεν έχεις πρόβλημα, αλλά και το ανοξείδωτο δεν κολλάει αρκεί να ‘κάψει’ αρκετά.
Εγώ έχω ένα τεφάλ για να τηγανίζω τα αλευρωμένα, τις ομελέτες και τα αβγά, και ένα ανοξείδωτο με καπάκι για τα κρασάτα και τα τύπου μαγειρευτά  up
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #2
« στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 10:01:10 πμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.152
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Καλως τονε!

Λοιπον εμενα μια ζωή μου  χαραζοντουσαν, βρηκα ομως ενα αρκετα βαρυ  αντικολλητικο το οποιο αν και εχει επιστρωση δεν χαρασσεται, μοιαζει σαν πλακα  μαντεμι. σαυτο ψηνω και τηγανίζω...Επίσης στις τηλεπωλησεις δειχνουν καποιο κεραμικο αντικολλητικο, πρεπει ναναι πολύ καλό! ατό να παρεις!...




                                                                 
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #3
« στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 11:53:41 πμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.659
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Και εγώ έχω αυτά τα τηγάνια που έχει και ο TSIGKOS59 για αυτούς ακριβώς τους λόγους.
Πρέπει πρώτα να προσέξεις να πάρεις ένα τηγάνι που θα κάνει για την εστιά που θα το χρησιμοποιήσεις(ηλεκτρική , κεραμική κτλ). Επίσης θα πρέπει να έχει βαρύ πάτο για να κάνει καλύτερη επαφή με την εστία και να μην σου σκεβρώσει εύκολα
Μετά αν θες να τηγανίζει με ελάχιστο λάδι ή καθόλου θα πάρεις ένα τηγάνι τεφάλ αντικολλητικό , τώρα βγαίνουν και με δείκτη θερμοκρασίας(εγώ έχω ένα πολλά χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα) η κεραμικό βλέπω πολύ τα green Pan που λένε ότι είναι πιο υγιεινά και αντέχουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες(αυτό εμένα δεν μ΄ενδιαφέρει) γιατί δεν τηγανίζω σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες.
Αν πάρεις ανοφείδωτο σίγουρα να είναι 18/10. Θελουν  αρκετό λάδι αλλά τηγανίζουν μια χαρά και έχουν μεγάλη διαρκεια.
Τώρα για τα χάλινα δεν ξέρω αλλά λένε ότι ψήνουν ομοιόμορφα
 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 23:50:14 μμ »
Tzimakos Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Δεκ, 2012

Προφίλ
Σας ευχαριστω παιδια ολους για τα καλωσορισματα και τις απαντησεις..

Ντουβαρι ειμαι απο μαγειρικη αλλα καμια φορα βλεπω καμια ωραια συνταγη και εμπνεομαι, κατι θα γινει..

Να σας πω την αληθεια κλινω προς κεραμικο η ανοξειδωτο, οχι προς τεφλον αντικολλητικο..

Απο τα ανοξειδωτα που λες voula ολα 18/10 λενε στα χαρακτηριστικα, αλλα το θεμα ειναι αν υπαρχουν και σ αυτα ποιοτητες γιατι ας πουμε του παρλιαρου το ανοξειδωτο που ειναι και το πιο ωραιο εμφανισιακα το εχω βρει στα 28 ευρω, ενω ενα fissler ανοξειδωτο εχει διπλη τιμη και παραπανω..

Επισης τα ανοξειδωτα δεν ειναι καλα για γενικης χρησης τηγανια? Ειναι μονο καλα για μαγειρευτα και χρονοβορα φαγητα και οχι για ομελετες και απλα πραγματα?

Τωρα για τα κεραμικα και μενα τα green pan μου προτειναν απλα δεν ξερω τα κεραμικα αν εχουν κι αυτα επιφανεια που χαρασσεται και απελευθερωνει κι αυτη πραγματα στο φαγητο? Γιατι η green pan διαφημιζει -60% λιγοτερο διοξειδιο του ανθρακα, αυτο σημαινει πως και των κεραμικων η επιφανεια βγαζει στο φαι βλαβερα στοιχεια?..
 Επισης υπαρχουν και στα Green Pan ποιοτητες? Γιατι το cookshop εχει τη σειρα green pan london που το τηγανι κοστιζει 55 ευρω και σε αλλο μαγαζι εχω βρει της σειρας green pan rio με 25 ευρω.. Και δεν ξερω αν το ενα δεν αξιζει καν
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 05, 2013, 11:31:58 πμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.659
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Επειδή βλέπω το έχεις ψάξει πάρα πολύ, όταν αγοράσεις πες μας και εμάς τι πήρες για να ξέρουμε τι είναι καλύτερο αυτή την περίοδο  στην αγορά
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 06, 2013, 21:09:49 μμ »
Tzimakos Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Δεκ, 2012

Προφίλ
Λοιπον παιδια επανερχομαι και μαλλον κατεληξα..

Το ψαξα κι αλλο και απ ό,τι βρηκα τα κεραμικα μαλλον ειναι η καλυτερη περιπτωση για μενα γιατι το στρωμα που εχουν περασμενο ειναι αντικολλητικο οπως και το τεφλον, με τη διαφορα οτι δεν περιεχει καθολου PFOA που ειναι το οξυ που περιεχει το τεφλον, με αποτελεσμα ακομα και αν καποια στιγμη γρατζουνιστει (που λενε οτι τα κεραμικα ειναι πολυ ανθεκτικα στο ξεφλουδισμα και αντεχουν μεχρι και 450 βαθμους κελσιου χωρις να ξεφλουδιζουν λενε), δεν απελευθερωνει τιποτα βλαβερο οποτε ειναι και ακινδυνο..

Αυτα ειναι για τα green pan στα οποια μαλλον θα καταληξω..

Και αφου τα ανοξειδωτα δεν ειναι αντικολλητικα, και τα αντικολλητικα ξεφλουδιζουν και κρυβουν καποιους κινδυνους, πιστευω τα κεραμικα πως ειναι η χρυση τομη..

Τωρα απλως θα περιμενω μηπως βαλουν καμια εκπτωση στα green pan τωρα που θα αρχισουν..
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 06, 2013, 22:29:01 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Tzimakos εγω λεω οτι τζαμπα κουραζεσαι τοσο να το ψαχνεις το θεμα,για καμμια πατατα,κανα αυγο ,κανα κεφτε ολα τα επωνυμα τηγανια,ανοξειδωτα, με τεφλον ή με κεραμικο καλα ειναι απο εκει και περα αν θες να κανεις κατι πιο απαιτητηκο  Αναποφασιστικότητα παω πασο.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 12, 2013, 04:45:52 πμ »
Tzimakos Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Δεκ, 2012

Προφίλ
Tzimakos εγω λεω οτι τζαμπα κουραζεσαι τοσο να το ψαχνεις το θεμα,για καμμια πατατα,κανα αυγο ,κανα κεφτε ολα τα επωνυμα τηγανια,ανοξειδωτα, με τεφλον ή με κεραμικο καλα ειναι απο εκει και περα αν θες να κανεις κατι πιο απαιτητηκο  Αναποφασιστικότητα παω πασο.

Απλα τα τεφλον ειναι καρκινογονα και τα ανοξειδωτα δεν ειναι αντικολλητικα.. Τα κεραμικα πιστευω ειναι η καλυτερη λυση για μενα..
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω