Πάστα σε σχήμα καρδιάς για του Αγ.Βαλεντίνου!!!
…με αγάπη από την Ντόλλυ…
Μην πανικοβάλλεστε… είναι πολύ εύκολο!!!
Συνολικός χρόνος κατασκευής και παρασκευής των δύο τεμαχίων είναι 30’.
Υλικά και κατασκευή Φόρμας:Φυσικά, το μέγεθος το ορίζετε εσείς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
28 εκ μήκος x 5 εκ ύψος χαρτόνι
28 εκ μήκος x 9 εκ ύψος λαδόκολα
Συρραπτική μηχανή
Φτιάχνουμε την φόρμα ως εξής ακολουθώντας τις παρακάτω φωτογραφίες:
Βήμα1
Βήμα 2
Βήμα 3
Τσακίζουμε λίγο την μύτη της καρδιάς όπως φαίνεται στο βήμα 4 για να πάρει σχήμα… αλλιώς θα μοιάζει με… μήλο
Βήμα 4
Βήμα 5
Για την βάση της πάστας:60 γρ. τριμμένα μπισκότα
30 γρ λιωμένο βούτυρο ΒΙΤΑΜ
Για την κρέμα:
1 ½ ποτήρι γάλα3 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1 αυγό (προαιρετικό)
…από δω και πέρα φτιάχνετε την κρέμα με ότι γεύση θέλετε…
πχ βάλτε λίγο λεμόνι και κανέλα ή προσθέστε κακάο ή τριμμένα μπισκότα ή ότι άλλο θέλετε
ρίχνετε την κρέμα στις δύο φόρμες…
Για γαρνιτούρα:Απλώνουμε μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι.
…όμως μπορείτε να την γαρνίρετε κι όπως εσείς θέλετε…
πχ φλούδες σοκολάτας με κακάο ή τριμμένα μπισκότα ή ένα στεγνό κομμάτι γλυκό κουταλιού ή αφού τις ξεφορμάρετε τις αλείφετε γλάσσο σοκολάτας ή γαρνίρετε με ότι άλλο θέλετε.
Τις αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν αρκετές ώρες.
Όταν έρθει η ώρα να τις σερβίρετε, απλώς κόβετε με το ψαλίδι σε μια μεριά το χαρτονάκι και τις ξεφορμάρετε.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!