Καλησπέρα σε όλους και όλες!
Πολλά μηνυματα για διάβασμα, πολλούς αγωνιστές στο φόρουμ,
νιώθουμε ότι έχουμε βοήθεια στην τεράστια προσπάθεια που όλοι κάνουμε.
Χρόνια πολλά στο αγόρι της παρέας!!!
Ηθελα να σου πω πως κατ'αρχήν είσαι τόσο νέος που αν εσύ σκέφτεσαι
ότι μεγαλώνεις εγώ αύριο πρέπει να μου κλείσω τελετή σε προσφορά σε γραφείο "Ο καλός παράδεισος"!
Οσο είσαι νέος έχεις φλόγα στα μάτια, όσο μεγαλώνεις έχεις φως.
Και ναι, μου φαίνεται λίγο το βάρος των 75 κιλών σε ύψος 1.90 ειδικά σε άντρα.
Αλλά περι ορέξεως.... κολοκυθόπιτα
Οπως εσύ νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου
Μέρα ζυγίσματος η σημερινή και είμαι υπερευχαριστημένη με τ'αποτελέσματα!
Απώλεια 1.900 και επισήμως έχω φτάσει στα μισά του στόχου μου.
Βλέπω το διψήφιο να πλησιάζει!
Μαίρη μου καλή, σου υπόσχομαι να βρεθούμε όταν ανέβεις, αρκεί να το ξέρω
νωρίτερα για να ενημερώσουμε τα κουτάκια του Παρθένου. Και φυσικά δε θα πιω
κρασί εκτός αν έχεις σκοπό να ανέβεις χειμώνα που θα είμαι γ'φάση χεχε.
Και μη σου πω πως δε θα είναι Σαββατόβραδο, θα κανονίσουμε ολοήμερο και ελπίζω
να έρθουν και άλλες!
Νινέττα μου, εμείς σχεδόν μαζί ξεκινήσαμε, σε πονάω ξεχωριστά. Τί μου έπαθες
και σκέφτεσαι γ' φάση.... Εντάξει, το κατάλαβα, σε έπιασε σύνδρομο υπερφαγίας.
Είναι μια συνηθισμένη αντίδραση του οργανισμού, τα έχουμε πει πολλές φορές.
Βλέπεις όμως να πέφτεις στα εξω-ντουκανικά; βλέπεις ότι κουράστηκες;
Πόσα κιλά απέχεις από το στόχο του μπάρμπα; Αν είχες πχ στόχο σαν το δικό μου
και απήχες 5 κιλά τότε θα σου έλεγα ναι.Ομως νομίζω ότι απέχεις περισσότερο.
Σε κάθε περίπτωση, μην τα παρατάς!!!
Lorka εγώ ακόμα λέω ναι στο κοτόπουλο. Επίσης τώρα που βγήκε ο γαύρος σε αφθονία πήρα
με 3 ευρώ το κιλό και τον έκανα πλακί. Μου άρεσε πολύ!
fairy τέλεια σε βρίσκω! Σε βλέπω σύντομα στο στόχο.
skoubaki για το παγωτό 0% & 0% πρέπει να αναφέρεσαι. Κοιτάς ετικέτα για τυχόν ύποπτα
συστατικά. Επειτα δοκιμάζεις... αν σε κολλάει. Αν όχι, τότε η απόφαση είναι δική σου.
Πάντως όλα αυτά τα 0&0 πρέπει να έχουν και άλλα κρυφά συστατικά γιατί δεν εξηγείται
να κολλάμε όλες πχ στο κακάο Milko free, εκτός κι αν κάνω λάθος.
Τρώω κανονικά παγωτάκι από συνταγή από εδω μέσα. Ωραιότατο και δεν με κολλάει.
Οσο για την πηρουνιά φαντάζομαι ότι δοκιμάζεις πχ λίγη μελιτσάνα απ'το τουρλού ή
φασολάκια και όχι μια πηρουνιά από την καρμπονάρα τους ή από τη μανέστρα
Διαφορετικά σταματάς την κέτωση. Πάντως καλά τα πας οπότε δεν κάνεις κάτι τραγικό
Αθηνά και 1 κιλό την εβδομάδα είναι καλό. Σκέψου ότι έχεις και ελεύθερο. Εγώ μια χαρά
το βρίσκω. Μη σου πω αν φτάσω στα τελευταία κιλά και κουραστώ μπορεί να το γυρίσω.
Ισως και για τη Νινέττα θα ήταν μια λύση....χμμμμμμμμμμμ Νινέττα τί λες....
Merfi καλως όρισες στο παρεάκι μας. Αυτό με το χοιρινό περίεργο μου φαίνεται.
Εχεις δίκιο, στο σαιτ το έχει στα επιτρεπόμενα, ορισμένα κομμάτια του χοιρινού βέβαια.
Και πίστεψέ με, τα συγκεκριμένα κομμάτια (βλέπε ψαρονέφρι) δεν είναι φθηνότερα.
Πάντως εδώ καμιά δεν έχει δοκιμάσει να φάει χοιρινό. Εγώ δε θα το κάνω.
Αν θες δοκιμάζεις και μας λες.
Σε όσους δεν απάντησα εύχομαι καλή συνέχεια
Θα διπλώσω το σεντονάκι μου με μια συνταγή υπερπαραγωγή
που μου άρεσε πάρα πολύ. Γλυκό και πάλι.
Lemonn μετά σειρά έχουν τα δικά σου.
Και εάν το nick σου σημαίνει ότι σ'αρέσει το λεμόνι,
η τούρτα αυτή είναι για σένα!!!
Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει τον κόπο!
Από το my-dukan-recipes.com (έκανα μικρές τροποποιήσεις)
Τούρτα μους λεμόνιΓια το παντεσπάνι4 ασπράδια
2 κρόκους
4 κσ πίτουρο βρώμης
2 κσ πίτουρο σιταριού
2 κσ λιναρόσπορο
2 κσ γάλα σκόνη
1κγ konjac αλεύρι (ή 1 κσ κορν φλαουερ)
2 κσ γιαούρτι
1 κγ μπαίηκιν
3 κσ γλυκαντικό
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σιρόπι100 ml νερό
2 κσ γλυκαντικό
10 σταγόνες άρωμα καφέ ή της αρεσκείας σας
Για την κρέμα2 κρόκους
250 ml cream cheese (απ'το δικό μας)
3 κσ γάλα
3 φύλλα ζελατίνης
10 σταγόνες άρωμα καφέ ή άλλο
Για τη μους2 ασπράδια
250 ml cream chesse
3-4 κσ γλυκαντικό
5 σταγόνες άρωμα λεμόνι
ξύσμα 1 λεμονιού
5 φύλλα ζελατίνης
40 ml γάλα
Για το παντεσπάνιΠροθερμένουμε το φούρνο στους 180.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να στέκονται.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα απαλά
δημιουργώντας ένα αφράτο μίγμα. Σε ταψάκι αντικολλητικό στρόγγυλο 18εκ. ψήνουμε το παντεσπάνι
για περίπου 20 λεπτά. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα.
Για το σιρόπιΒράζουμε το νερό, ρίχνουμε το γλυκαντικό και το άρωμα. Με ένα πινέλο
απλώνουμε σε όλο το παντεσπάνι ενώ είναι μέσα στο ταψάκι που θα μονταριστεί η τούρτα.
Για την κρέμαΒάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπωλάκι με νερό βρύσης να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε το γλυκαντικό με το cream cheese και το άρωμα.
Σε ένα σκεύος μπαιν μαρί ανακατεύουμε τους κρόκους με το γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μίγμα να αποκτήσει παχύρευστη
μορφή.Τότε ρίχνουμε τις ζελατίνες καλά στραγγισμένες να διαλυθούν
στη ζεστή κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10 να σταθεί.
Αναμιγνύουμε με τη κρέμα τυριού σε μια αφράτη κρέμα.
Απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι και κρυώνουμε στο ψυγείο
για 30 λεπτά.
Για τη μουςΒάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπωλάκι με νερό βρύσης να μαλακώσουν.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα (να μη βράσει) και διαλύουμε τις
στραγγισμένες ζελατίνες. Προσθέτουμε το γάλα στη κρέμα τυριού
μαζί με το γλυκαντικό, το άρωμα, το ξύσμα ανακατεύοντας καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε απαλά τη μαρέγκα στη κρέμα τυριού σε μια απαλή μους.
Απλώνουμε τη μους πάνω από την κρέμα και κρυώνουμε στο ψυγείο
για 3 ώρες τουλάχιστον.
Είναι γλυκό υψηλής γαστρονομικής γεύσης και αξίζει το κόπο του.
Κόβεται σε 8 μεγάλα κομμάτια τούρτας που το καθε ένα περιέχει:
100ml γάλα , 1/2 κρόκο, 0 ανεκτό και το 1/4 από τα πίτουρα της ημέρας
της β' φάσης.
ΥΓ Μαιρούλα τα έγραφα πρίν από εσένα αλλά ο δαίμων γιος μου
τώρα με άφησε να τα τελειώσω. Το ίδιο ισχύει και για την tourtitsa
Δε διάβασα τίποτα