GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 23, 2024, 19:46:12 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Tarta Chokladkrokant cake.
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Tarta Chokladkrokant cake.  (Αναγνώστηκε 64689 φορές)
« στις: Μάρτιος 18, 2015, 09:06:25 πμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Kαλημέρα! Θέλω να φτιάξω μια τάρτα αμυδάλου με σοκολάτα σαν αυτή που είχε το ΙΚΕΑ και ψάχνω σχετική συνταγή. Tarta Chokladkrokant cake λέγεται. Mήπως έχετε ιδέα πώς φτιάχνεται;
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 20, 2015, 15:02:31 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Τάρτα αμυγδάλου (πανεύκολη)
 
Υλικά
•   150 γρ ζάχαρη
•   200 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
•   5 αυγά
•   Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
•   1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•   Καραμελωμένα αμύγδαλα σε φέτες (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
•   Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
•   Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.
•   Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά
•   Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και τα προσθέστε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά.
•   Βάζουμε το μίγμα σε μία λαδωμένη ταρτιέρα. Την τοποθετήστε στο προθερμασμένο φούρνο στους 150 ° C και σιγοψήνουμε για μια ώρα.
Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καραμελωμένα αμύγδαλα

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ4 ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ  ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
[/b][/color]


ΤΑΡΤΑ  ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ   ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ή ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Υλικά  και εκτέλεση  για την τάρτα: 

200 γραμ.  βούτυρο,
200 γραμ. ζάχαρη, 
100 γραμ αμύγδαλα λευκά χοντροκομμένα, 
2 κρόκους  αυγών,   
300-350 γραμ. αλεύρι   για όλες τις χρήσεις. 
1 λαδόκολλα ,
μερικούς γίγαντες  φασόλια  για να μην φουσκώσει πολύ η τάρτα και μετά τα βγάζουμε και τα  φυλάμε για άλλο  γλυκό.
Την ζυμώνω και τη ν απλώνω επάνω  στην λαδόκολλα, και την σπρώχνω να πάει η ζύμη παντού και να σχηματίσει γύρω –γύρω  κράσπεδο. 
Ψήνω  για 10΄ της ώρας  στους 200ο  Κελσίου.

Για την  γέμιση:

Κάνω πηχτό  ζελέ τον χυμό της κονσέρβας, του ροδάκινου ή του βερίκοκου, και το απλώνω , επάνω  στην  ψημένη τάρτα. Βάζω και τα φρούτα επάνω, και πασπαλίζω με μαύρη ζάχαρη, και την  καίω με το φλόγιστρο για να πάρει άρωμα.  ΄Αν θέλω, πασπαλίζω, με χοντροκομμένα και  καβουρδισμένα  αμύγδαλα.



Ταρτα με σοκολάτα και καρύδα

 


Σοκολάτα, καρύδα, καρύδια, ζαχαρούχο γάλα, και όλα αυτά να δένουν υπέροχα μεταξύ τους, δίνοντας ένα γλυκάκι με μαστιχωτή υφή και εξαιρετική γεύση!
Πάμε να φτιάξουμε και το γλυκάκι μας, το οποίο είναι προσαρμοσμένο από συνταγή της Martha Stewart!
 


Θα χρειαστούμε:
Για τη βάση
2 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλιτζανιού μαργαρίνη ή βούτυρο
μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι ψηφίδες σοκολάτας κουβερτούρα
1 φλιτζάνι καρύδια κομμένα μέτρια
μισό φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ή ράσμπερις
2 φλιτζάνια καρύδα τριμμένη
1 και 1/3 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Στην πράξη:
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα μέτριο ταψάκι ή πυρέξ και το με ένα πινέλο το λαδώνουμε ελαφρά με καλαμποκέλαιο.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθ. Κελσίου.
Σε μπολ βάζουμε την μαργαρίνη ή το βούτυρο, που θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με την άχνη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας.
Τα χτυπάμε με το μίξερ πέντε λεπτά να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι.
Ενώνουμε σταδιακά το μείγμα της μαργαρίνης με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με το χέρι μας ως να ενωθούν τα υλικά και να πετύχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Δεν ζυμώνουμε παραπάνω.
Απλώνουμε τη ζύμη επάνω στην λαδόκολλα, φτιάχνοντας μια βάση για το γλυκό μας.

 

Την τρυπάμε με το πιρούνι σε αρκετά σημεία, για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για είκοσι λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε την επικάλυψη επάνω στην βάση, τοποθετώντας τα υλικά ως εξής:
Σκορπίζουμε πρώτα τις ψηφίδες σοκολάτας, να πάνε παντού επάνω στην βάση. Κατόπιν κάνουμε το ίδιο με τα καρύδια και μετά με τις σταφίδες ή τα ράσμπερις. Μοιράζουμε την τριμμένη καρύδα από πάνω, να καλύψει όσο γίνεται καλύτερα την επιφάνεια του γλυκού.
Ραντίζουμε με το ζαχαρούχο γάλα την καρύδα σε όλη της την επιφάνεια.

 

Ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα είκοσι λεπτά περίπου, ως να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια και σερβίρουμε.
Επειδή το γλυκό είναι χορταστικό, καλύτερα να το κόψουμε σε μέτρια ή μικρά κομμάτια.
Απολαμβάνουμε ένα γλυκάκι, που θα μας μείνει αξέχαστο!!"





Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω