GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 02:26:26 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Ζύμη σπανακόπιτας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ζύμη σπανακόπιτας  (Αναγνώστηκε 63533 φορές)
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 10:10:25 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Έχω δοκιμάσει διαφόρους τύπους ζύμης για σπανακόπιτα, ο πιο πρόσφατος έχει αρκετά μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου. Έχετε να προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 11:14:14 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Εγώ πάλι δοκίμασα την έτοιμη του Κανάκη... Σαρκασμός πάντως στ' αλήθεια με ενδιαφέρει κι εμένα....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 12:06:27 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Εννοεις έτοιμης ζύμης;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 12:16:38 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Εγώ κάνω συνήθως μια ζύμη που την βρήκα σε βιβλίο της Βέφας στο πρόσκληση σε τσάι.Είναι νόστιμη και εύκολη,την έχω δοκιμάσει και με τυρί και με κιμά. Σας την γράφω και ελπίζω να βοήθησα  Χαμόγελο
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπας νερό
1/2 μπουκάλι σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι. το νερό, και την σόδα και ζυμώνουμε καλά.Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και τα αφήνουμε λίγο να σταθούν σκεπασμένα.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη γύρω στα 40 εκ. Χαράζουμε ένα κύκλο με 20 εκ. και κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια, λιώνουμε 1/2 κούπας μαργαρίνη και αλείφουμε τις επιφάνειες.Διπλώνουμε τα κομμάτια τριγύρω σηκωνοντάς και φέρνοντας τα στον κεντρικό κύκλο το ένα μετά το άλλο.Το ίδιο κάνουμε και για το  άλλο φύλλο. Τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο και ανοίγετε τα δύο φύλλα.
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 12:25:34 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Εννοώ, πλαστού φύλλου.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 12:34:48 μμ »
al1975
Επισκέπτης
-1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-μισό  φλυτζανάκι λάδι
-λίγο αλάτι
-μια κουταλιά ξύδι
νερό όσο πάρει

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη κανονική.Την δουλεύουμε πολύ καλά, ένα τέταρτο τουλάχιστον και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα.
Αυτη είναι η ζύμη που κάνω εδω και χρόνια, την ιδια κάνει και η μαμά μου και έτσι την έκανε και η γιαγιά μου.Στο άνοιγμα καλό αλέυρωμα για να μην κολλάει.

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 12:36:42 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
"Διπλώνουμε τα κομμάτια τριγύρω σηκωνοντάς και φέρνοντας τα στον κεντρικό κύκλο το ένα μετά το άλλο.Το ίδιο κάνουμε και για το  άλλο φύλλο. " δεν το καταλαβαίνω...για εξήγησε...επίσης το μπουκάλι σόδα είναι του 1/2 λίτρου ?

Al1975 και η μητέρα μου βάζει ξύδι...αυτή η ποσότητα είναι για μία πίτα και πόσα φύλλα και τι μεγέθους βγάζει ? δηλ. εσύ πόσα ετοιμάζεις με αυτήν την ποσότητα (δώσε και διαστάσεις) .... ανεπίδεκτη...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 20, 2008, 12:38:53 μμ από artemis » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 12:36:59 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Artemis, θεώρησα πως η al1975 απηύθυνε σ' εμένα το ερώτημα. Sorry.. Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #8
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 12:48:08 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Την ίδια απάντηση θα έδινα...don't worry...be happy... Σαρκασμός

Artemis, θεώρησα πως η al1975 απηύθυνε σ' εμένα το ερώτημα. Sorry.. Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 16:44:28 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
H δική μου συνταγή για το φύλλο σπανακόπιτας ή τυρόπιτας για ένα μεγάλο ταψί είναι
700 γρ. αλεύρι κίτρινο για πιτες ΑΛΑΤΙΝΗ
1ποτ.κρασιού λάδι
1ποτ. κρασιού λευκό η ροζε κρασί (ή καλύτερα 1/2 ποτ.κρ. τσίπουρο η ρακή)
1 κ.γ. αλάτι - 1/2 κοφτό κ.γ. μαγιά  ξερή
και χλιαρό νερό όσο να γίνει για ζύμη μαλακή εάν την ανοίξουμε με τον πλάστη ή λίγο πιο σκληρή αν την ανοίξουμε με το μηχάνημα .
Το αλκοόλ βοηθάει να γίνεται η ζύμη τραγανή.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 21:01:09 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Αρτεμη όπως ανοίγουμε το φύλλο χαράζουμε ένα κύκλο στην μέση 20 εκ.και γύρω γύρω κόβουμε  σε 8 κομμάτια .Το κάθε κομμάτι το σηκώνουμε και το βάζουμε πάνω στον κύκλο αφού του έχουμε βάλει λιωμένο βούτυρο.Οπότε όλα τα κομμάτια συγκεντρώνονται πάνω στον κύκλο. Ελπίζω να βοήθησα τώρα, ένα σχήμα θα ήταν πιο καλό βέβαια. Πολλές φορές όμως Αρτεμη που βιάζομαι αντί να κάνω αυτό χωρίζω την ζύμη σε 10 μπαλάκια.Τα ανοίγω στο μέγεθος μικρού πιάτου βάζοντας ενδιάμεσα το λιωμένο βούτυρο. Κάνω 2 πεντάδες τα αφήνω για λίγο στο ψυγείο και ανοίγω μετά 2 φύλλα.
Οσο για την σόδα τα μπουκάλια που κυκλοφορούν δεν είναι του 1/2 λίτρου είναι λιγότερο αλλά δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς. Εγώ παίρνω ένα μπουκάλι σουρωτή και ρίχνω το μισό.
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #11
« στις: Μάρτιος 21, 2008, 08:41:33 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Χρύσα σ' ευχαριστώ πολύ, το κατάλαβα...θα κρατήσω τις συνταγές σας και θα δοκιμάσω να τις φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία...ευχαριστούμε....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Μάρτιος 22, 2008, 09:57:12 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Ομορφιές μου, δεν βάζετε τις συνταγές και στις συνταγές για ζύμες ή όπως αλλιώς είναι καταχωρημένες οι ζύμες?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Μάρτιος 22, 2008, 10:00:26 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Η ζύμη της Αγγελικής είναι πολύ καλή και δοκιμασμένη όχι μόνο απ τις γυναίκες του σπιτιού της. Κι εγώ αυτή κάνω, όμως τη χωρίζω σε μικρά μπαλάκια, τα αφήνω σκεπασμένα με υγρή πετσέτα περίπου μία ώρα και μετά ανοίγω τα μπαλάκια. Προτιμώ αντί αλεύρι να ανοίγω τα φύλλα με νισεστέ. Βοηθάει ώστε να μην ξεκολλάνε τα φύλλα μετά το ψήσιμο και να μένουν ενωμένα μεταξύ τους. Αλλά... περί ορέξεως κ.λπ. κ.λπ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Απρίλιος 22, 2008, 22:46:35 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Mόλις έκανα μια νηστίσημη σπανακόπιτα με τη ζύμη της Αγγελικής (έβαλα και λίγο καλαμποκάλευρο γιατί δεν με έφτασε το άσπρο αλεύρι, άμα βγει καλή θα σας πω). Έφτιαξα όμως μικρό ταψάκι και μου περίσσεψε ζύμη. Την έβαλα στο ψυγείο σε πλαστική μεμβράνη. Πόσο διατηρείται έτσι? Μήπως θέλει κατάψυξη??
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω