GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 16:55:58 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ  (Αναγνώστηκε 1603 φορές)
« στις: Οκτώβριος 18, 2015, 18:55:19 μμ »
Ampari Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 11
Μέλος από: Σεπ, 2015

Ampari.gr Προφίλ WWW
Ηπειρώτικη τραχανόπιτα



Υλικά

5 ποτήρια νερό
3 φλυτζάνια τσαγιού τραχανά λευκό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
αλάτι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε σιγά-σιγά τον τραχανά και τον ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
Σε πέντε λεπτά προσθέτουμε το γάλα. Αφού βράσει ο τραχανάς αποσύρουμε το σκεύος απο τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (περίπου δέκα λεπτά) και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, το βούτυρο, τη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλα.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε την πίτα μας, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι η πίτα να ροδίσει.
Σημείωση: ο τραχανάς δεν πρέπει να παραβράσει για να μην λασπώσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 27, 2015, 22:32:48 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
www.Ampari.gr - Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα με προϊόντα από την Ήπειρο!
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω