GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 08:35:25 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Ψάχνω παλιά συνταγή αγριογούρουνο .
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ψάχνω παλιά συνταγή αγριογούρουνο .  (Αναγνώστηκε 10322 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 20, 2015, 21:59:58 μμ »
hawkfly Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Δεκ, 2015

Προφίλ
Καλησπέρα .... ψάχνω μια πολύ καλή συνταγή την οποία έχω χάσει , είναι μια συναγή της Χρύσας Παραδείση για αγριογούρουνο , μήπως την έχει κάποιος ή κάποια ;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 21, 2015, 22:50:46 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
[b]φΦΙΛΕ ΜΑΣ ΚΑΛΩΣΗΛΘΕΣ   ΚΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΌΡΟΥΜ  ΜΕΡΙΚΕς ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕς  ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗ  ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΩΤΑΤΕΣ. ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΙΖΩ  ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ  ΜΗΠΩΣ  ΑΕΓΗΣΟΥΝ  ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ... ΚΑΠΟΙΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΙΣΩΣ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΡΗΚ ΜΑΣΑ.[/b]
                             

                                         ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ![/color]
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #2
« στις: Δεκέμβριος 21, 2015, 22:59:10 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
   ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ Από την Ορεινή Κορινθία.

Υλικά

Αγριογούρουνο σε κομμάτια  του μαρινάρεται σε:
1 κιλό  αγιωργίτικο κρασί Νεμέας, και
αρκετό δενδρολίβανο για 24 ώρες!

Το βράζω με την μισή μαρινάδα  2-3  ώρες!
Το βάζω σε κιούπι πήλινο(ατομικό) , μέσα σε μια λαδόκολλα που δεν καίγεται σαν πουγκί,  με
φέτες καθαρισμένης πατάτας,
μουστάρδα ,
γαρύφαλλα,
αλάτι και
πιπέρι,  και
χοντρό πιπέρι σε κόκκους,,
λίγο μέλι,
τυρί φέτα,
φρέσκια   ντομάτα φέτες  και
ένα κομμάτι αγριογούρουνο.
 
Το δένω με  σπάγκο και το ψήνω  στην γάστρα στον φούρνο,  για ¾  - 1 ώρα.
 
Αγριογούρουνο στιφάδο
[/b
][/i]
Συστατικά
•   2 κιλα αγριογουρουνο
•   4 κιλα κρεμμυδακια για στιφαδο
•   1 μπουκαλι ασπρο κρασι κατα προτιμηση φρουτωδες (οχι ρετσινα)
•   λιγο ξυδι
•   δαφνη, σκορδο, μπαχαρι, πιπερι σε κοκους, κανελλα, μοσχοκαρυδο και πορτοκαλοφλουδα.
•   πελτες τοματας
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Χοιρινό
Μέθοδος
Κατσαρόλας
Οδηγίες
1.   Αφου πλυνουμε πολυ καλα το κρεας το τοποθετουμε σε μαριναδα απο το κρασι, το σκορδο, το ξυδι και ολα τα μυρωδικα για 24 ωρες.
2.   Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε πολυ καλα το αγριογουρουνο σε δυνατη φωτια να κανει κρουστα.
3.   Σουρωνουμε την μαριναδα και μεσα εκει διαλυουμε τον πελτε τοματας.
4.   Ριχνουμε το μιγμα στην κατσαρολα με το κρεας και βραζουμε. Προσοχη δεν πρεπει να εχει πολλα υγρα το φαγητο.
5.   Σε ενα τηγανι με λιγο λαδι καραμελωνουμε τα κρεμμυδακια.
6.   Τα βαζουμε στην σαλτσα απο οπου εχουμε αφαιρεσει το κρεας και βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν χωρις να ανακατευουμε για να μη λειωσουν. Σε αυτο το σταδιο προσθετουμε στην σαλτσα και κανελλα, μπαχαρι δυο φυλλα δαφνης ακομα.
7.   Οταν ειναι ετοιμο ξαναβαζουμε το αγριογουρουνο μεσα να παρει μια βραση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ολο το μυστικο ειναι να μην εχει περιττο ζουμι το φαγητο. Εγω εφτιαξα και εναν πουρε για τα παιδια που δεν τρωνε κρεμμυδια αλλα διαπιστωσα οτι του παει πολυ ως συνοδευτικο.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με μαυροδάφνη και κρεμμυδάκια

Υλικά (για 8 άτομα)
•   2½ κιλά σπάλα αγριογούρουνου με το κόκκαλο, σε μεγάλα κομμάτια
•   80 ml ελαιόλαδο
•   1 κούπα λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες
•   1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
•   2 κουτ.σούπας αλεύρι
•   750 ml ζωμός λαχανικών
•   αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την μαρινάτα
•   750 ml μαυροδάφνη (1 φιάλη)
•   6 γαρύφαλλα
•   1 κουτ. γλυκού ολόκληρα μπαχάρια
•   4 καρότα μέτρια κομμένα
•   24 με 30 κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα, ολόκληρα
•   Εκτέλεση Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το κρέας και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας. Ανακατεύουμε για να βραχούν όλα τα κομμάτια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
•   Κατά την διάρκεια του μαριναρίσματος ανακατεύουμε το κρέας ώστε να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές. Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Κρατάμε την μαρινάτα στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
•   Λαδώνουμε ελαφρά μια γάστρα ή ένα μεγάλο βαθύ ταψί. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας (λίγο-λίγο) για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
•   Μεταφέρουμε τα κομμάτια στην γάστρα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα καρότα για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
•   Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.
•   Με την τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα λαχανικά στην γάστρα και τα τακτοποιούμε  ανάμεσα στο κρέας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υγρό της μαρινάτας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Με την κουτάλα, ξύνουμε το καβουρδισμένο αλεύρι στον πάτο της κατσαρόλας, για να διαλυθεί στο υγρό. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον ζωμό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το αδειάζουμε στην γάστρα, την κλείνουμε ή καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
•   Ψήνουμε για περίπου 2½ με 3 ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να ξεκολλάει από το κόκκαλο.
Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε μέσα στην γάστρα ξερά φρούτα όπως δαμάσκηνα και βερίκοκα.
Συνοδεύουμε με πουρέ ή ρύζι.
!
•   ξύνουμε το καβουρδισμένο αλεύρι στον πάτο της κατσαρόλας, για να διαλυθεί στο υγρό. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον ζωμό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το αδειάζουμε στην γάστρα, την κλείνουμε ή καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
•   Ψήνουμε για περίπου 2½ με 3 ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να ξεκολλάει από το κόκκαλο.
Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε μέσα στην γάστρα ξερά φρούτα όπως δαμάσκηνα και βερίκοκα.
Συνοδεύουμε με πουρέ ή ρύζι.


•   Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το κρέας και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας. Ανακατεύουμε για να βραχούν όλα τα κομμάτια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
•   Κατά την διάρκεια του μαριναρίσματος ανακατεύουμε το κρέας ώστε να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές. Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Κρατάμε την μαρινάτα στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
•   Λαδώνουμε ελαφρά μια γάστρα ή ένα μεγάλο βαθύ ταψί. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας (λίγο-λίγο) για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
•   Μεταφέρουμε τα κομμάτια στην γάστρα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα καρότα για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
•   Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.
Με την τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα λαχανικά στην γάστρα και τα τακτοποιούμε  ανάμεσα στο κρέας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υγρό της μαρινάτας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Με την κουτάλα,

Αγριογουρουνο σαλμι

Υλικα
•   2 κιλα αγριογουρουνο
•   μισο φλιτζανι ελαιολαδο
•   μισο κιλο ωριμες ντοματες
•   μισο φλιτζανι κονιακ
Για τη μαρινατα
•   2 1/2-3 φλιτζανια κοκκινο κρασι
•   1 φυλλο δαφνης
•   1-2 κλωναρια σελινο
•   2 μετρια κρεμμυδια
•   2 καροτα
•   κοκκοι πιπερι
•   θυμαρι
•   δεντρολιβανο
Εκτελεση
•   Αφηνουμε το αγριογουρουνο για δυο μερες στη μαρινατα, γυριζοντας το τακτικα.
•   Στραγγιζουμε το κρεας και τα λαχανικα και κοβουμε το αγριογουρουνο σε μεριδες. Και μεσα σε βαθια κατσαρολα το λαδι και σωταρουμε τα λαχανικα και το κρεας.
•   Προσθετουμε τις ντοματες σε φετες, το υγρο της μαρινατας, αλατι και πιπερι.Βραζουμε το φαγητο σε σιγανη φωτια για 2 1/2 με 3 ωρες.
•   Οταν το κρεας μαλακωσει το αφαιρουμε απο την κατσαρολα. Περναμε τα λαχανικα απο μυλο και τα ξαναριχνουμε στη σαλτσα μαζι με το κονιακ.
•   Αφου πηξει ριχνουμε τη σαλτσα πανω απο το αγριογουρουνο και σερβιρουμε με πατατες.
Καλή όρεξη!
Αγριογούρουνο πρασοσέλινο

 

Όπως το χοιρινό



ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ  2 συνταγές!
1η Συνταγή!

 

Συνήθως στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είμαστε πολλά άτομα και δεν τρώνε όλοι κοτόπουλο ή γαλοπούλα, να μη πω για τα παιδιά που συνήθως με τα γλυκίσματα και τα καλούδια των ημερών ξεμυαλίζονται και δεν θέλουν και πολύ φαγητό, εκείνα τα δελεάζουμε με άλλα πιο εύκολα φαγητά που συνήθως γνωρίζουμε πως αγαπούν.
Για τους καλεσμένους μας συνήθως υπάρχουν πολλά πιάτα διαφορετικά, έτσι όλοι βρίσκουν κάτι της αρεσκείας τους.
Ένα πιάτο που συνήθως δε λείπει από το τραπέζι είναι το αγριογούρουνο, φάρμας ή από κυνήγι δεν έχει τόσο σημασία, άλλωστε οι περισσότεροι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το κυνήγι, οπότε και φάρμας μια χαρά μας βολεύει.
Εύκολη και νόστιμη πρόταση που πολλοί είναι εκείνοι που αγαπούν ιδιαίτερα.
Για το μαγείρεμα, για κάθε κιλό κρέας θα χρειαστούμε:

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε μερίδες το κρέας και το μαρινάρουμε
με τα υλικά της μαρινάδας που είναι:

1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κλαδάκι θυμάρι
1 κλαδάκι μαντζουράνα
5-6 φυλλαράκια φασκόμηλο
1 καρότο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδου
5 κόκκους μαύρο πιπέρι
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 πιπερίτσα καυτερή κόκκινη (να μην ανοίξει)
2-3 κλαδάκια μαϊντανό
1 κλαδάκι σέλινο


Αφήνουμε να μαριναριστεί για 12-24 ώρες.
Στραγγίζουμε καλά το κρέας (κρατάμε τα υγρά στραγγισμένα)
το σκουπίζουμε και το σοτάρουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε και δυό κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδου.
Σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί, προσθέτουμε και τα υγρά της μαρινάδας, αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά, να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να καλύπτει καλά το κρέας και βράζουμε 1,5-2 ώρες σε σιγανή φωτιά. Αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε το τελευταίο τέταρτο.
Αν το αγριογούρουνο είναι άγριο και όχι από φάρμα θέλει πολύ περισσότερο χρόνο,
(περίπου 2,5 ώρες για κάθε κιλό), αλλά πάντα σε σιγανή φωτιά.

Σάλτσα πορτοκαλιού

150 γρ φρέσκο βούτυρο καθαρό (κλαριφιέ)
1-2 κοφτές κ.σ κορν φλάουερ

Χυμό 4-5 μεγάλων πορτοκαλιών και ενός λεμονιού
Σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κορν-φλάουερ να καβουρντιστεί ελαφρά.

Το χυμό πορτοκαλιού με το χυμό λεμονιού τους ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά ή σε μπεν-μαρί και μόλις ζεσταθούν καλά τους προσθέτουμε σιγά-σιγά στο βούτυρο. Ανακατεύουμε να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.



Συνοδεύουμε με ρυζάκι πιλάφι, εμείς το συνοδεύουμε με ρύζι basmati και άγριο αμερικάνικο ρύζι που βράζω σε ίση ποσότητα ρυζιού βραστού νερού.
Το ρύζι πάντοτε το αφήνω να φουσκώσει σε νερό με χυμό λεμονιού
για 2-3 ώρες πριν το βράσω.
Στο νερό προσθέτω 1-2 κ.σ βούτυρο για κάθε ποτήρι ρυζιού.
Για κάθε ποτήρι ρυζιού συνήθως ½ κ.γ αλάτι είναι αρκετό, ίσως και λιγάκι παραπάνω.
Μόλις βράσει το νερό προσθέτω το βούτυρο και στη συνέχεια το καλά στραγγισμένο ρύζι.
Μόλις πάρει μια καλή βράση το ρύζι σβήνω και αφήνω να βράσει με τους ατμούς του για 20-30 λεπτά, δίχως να ανοίξω το καπάκι.

2Η ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά

 
1 ΠΑΚΈΤΟ ΑΓΡΙΟΓΟΎΡΟΥΝΟ ΕΤΟΙΜΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ½ ΚΙΛΟΥ.

¼  Φλυτζάνας λάδι

2 μέτριακρεμμύδια   ψιλοκομμέναμ4 σκελίδες σκόρδο  ψιλοκομμένες,

2 φλυτζάνες μαύρο κρασί μαυροδάφνη η κόκκινο κρασί  απλό με 1 κουταλια ζάχαρη.

3 μεγάλα πορτοκάλια  καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες, λίγο μοσχοκάρυδο,

1 κουταλιά της  σούπας κόρν φλάουρ,

1 κουταλιά της σούπας  ζάχαρη ακόμη,
1 ποτήρι νερό ζεστό(προαιρετικά),
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Στραγγίζω το κρέας από την μαρινάτα και το κόβω  σε λεπτές φέτες.
Το σοτάρω σε βαθύ τηγάνι και κατόπιν προσθέτω τα κρεμμύδια και το σκόρδο , σοτάροντάς τα ελαφρά.
Σβήνω με το κρασί,  και προσθέτω τα πορτοκάλια το πιπέρι το μοσχοκάρυδο την ζάχαρη , εκτός από το κρασί και το κορν φλάουρ.
Το αφήνω να βράσει σε  χαμηλή φωτιά,  σε λίγο,  το   δοκιμάζω  αν έχει βράσει το αλατίζω να νοστιμίσει.
Διαλύω κατόπιν σε   ½  ποτηρι νερό το κορν φλάουρ και περιχύνω  το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να μην κολήσει η σάλτσα.

Το σερβίρω  γαρνιρισμένο με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες ή πουρέ, και το συνοδεύω με κόκκινο κρασί.


ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


Αν και θέλει μία μέρα να μείνει στη μαρινάτα το αγριογούρουνο αξίζει ο χρόνος!
Υλικά (4-6 μερίδες)
1 1/2 κιλό κρέας
1 κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια, σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
250 ml κόκκινο κρασί
1 κλαδάκι βασιλικό
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά διάφορα   



 

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μερίδες το κρέας και το βάζουμε σε νερό και ξίδι για 1 ημέρα.

1. Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το κρέας, το πλένουμε και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο και μόλις μαραθούν, τα σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και διάφορα μπαχαρικά.
4. Όταν ψηθεί το κρέας, το βγάζουμε σε πιατέλα και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει.

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Από τον Ανδρέα Γαβρή
 


ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)
•   1 κ. αγριογούρουνο σε μερίδες
•   750 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
•   180 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
•   ½ κρεμμύδι
•   200 γρ. κρασί κόκκινο
•   400 γρ. κονκασέ Pummaro
•   2 φύλλα δάφνης
•   1 ξύλο κανέλα
•   1 κ.γ. ζάχαρη
•   Αλάτι χονδρό
•   Πιπέρι
•   Μπαχάρι σε κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον φούρνο, και ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε ώσπου να ξανθύνει.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το κονκασέ, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη κανέλα, το χονδρό αλάτι, τους κόκκους μπαχάρι και πιπέρι. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 2 – 2 ½ ώρες περίπου, αρχικά στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά και στους 200 βαθμούς για την επόμενη 1 ½ ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τη κατσαρόλα μας στη φωτιά, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και μαγειρεύουμε ξεσκέπαστα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Σερβίρουμε το κρέας μας με τα δαμάσκηνα σαν συνοδευτικό αντί για πατάτες ή ρύζι.






« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 21, 2015, 23:05:23 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #3
« στις: Δεκέμβριος 27, 2015, 22:43:14 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
 up up up Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 28, 2015, 17:30:25 μμ »
KAPA63 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.291
Μέλος από: Μάι, 2012

Προφίλ
 up up up up up rose rose
Καταγράφηκε
τα παντα ρει
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω