GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 17, 2014, 07:03:39 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  αρτοπαρασκευαστης
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: αρτοπαρασκευαστης  (Αναγνώστηκε 54417 φορές)
Απάντηση #30
« στις: Απρίλιος 16, 2009, 19:52:01 μμ »
vanpet Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 118
Μέλος από: Φεβ, 2009

Προφίλ
Τελικά τον αγόρασα τον αρτοπαρασκευαστή και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα έφτιαξα και ψωμί και τσουρεκι. Πειραματίζομαι κάθε φορά με διαφορετικά αλεύρια και βγαίνουν πολύ καλά. Καταπληκτικό βγαίνει το ψωμί του τόστ είναι φανταστικό!! Δεν είχα κάποια αποτυχία μέχρι τώρα.      Ανεση Ανεση
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #31
« στις: Απρίλιος 16, 2009, 21:31:16 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.423
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Που είσαι εσύ καλή μου ?
Ήρθαμε στο ταβερνάκι σου και δεν σε βρήκαμε  Λύπη, ελπίζω όλα να είναι καλά  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #32
« στις: Απρίλιος 20, 2009, 15:22:35 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Πρόσφατα τα καταστήματα Carrefour και Μαρινόπουλος, δινουν με κουπόνια διάφορα μηχανήματα ronson και μεταξύ αυτών και αρτοπαρασκευαστή. Αν κάποια ή κάποιος θέλει να τον αγοράσει με 50 ευρώ αντι 110 , διαθέτω πολλά κουπόνια (χρειάζονται 12 για κάθε μηχάνημα). Σε δύο φίλες που χάρισα κουπόνια και αγόρασαν αρτοπαρασκευαστή έμειναν ευχαριστημένες. Ό,τι θέλετε κι αν θέλετε πείτε μου να σας στείλω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #33
« στις: Απρίλιος 23, 2009, 13:04:21 μμ »
ANNA2 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Ειναι παρα πολυ καλος.Εχεις ανα πασα στιγμη φρεσκο ψωμι ,και δεν εισαι υποχρεωμενος να αγοραζεις συνεχεια φρεσκο.Ασε που και να ξεμεινεις ετοιμαζεις αμεσως  Χαμόγελο up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #34
« στις: Απρίλιος 23, 2009, 14:13:26 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.096
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Πρόσφατα τα καταστήματα Carrefour και Μαρινόπουλος, δινουν με κουπόνια διάφορα μηχανήματα ronson και μεταξύ αυτών και αρτοπαρασκευαστή. Αν κάποια ή κάποιος θέλει να τον αγοράσει με 50 ευρώ αντι 110 , διαθέτω πολλά κουπόνια (χρειάζονται 12 για κάθε μηχάνημα). Σε δύο φίλες που χάρισα κουπόνια και αγόρασαν αρτοπαρασκευαστή έμειναν ευχαριστημένες. Ό,τι θέλετε κι αν θέλετε πείτε μου να σας στείλω.

Νένα  θα ήθελα να αγοράσω, μήπως σου περισσεύουν μερικά κουπόνια: Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Το τηλ  είναι 2108329669 Αθήνα.
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #35
« στις: Ιούνιος 19, 2009, 11:13:13 πμ »
vix Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Πρώτο μήνυμα, χαίρεται.

Περιληπτικά: μπορείτε να φτιάξετε πολύ καλό ψωμί με ξυνή μαγιά σε αρτοπαρασκευαστή αλλά αξίζει η αγορά ενός ακριβού μοντέλου.

Αναλυτικά:

Χρησιμοποιώ αρτοπαρασκευστή εδώ και 3-4 χρόνια και έχω αλλάξει δύο μοντέλα. Τον δουλεύω πλέον αποκλειστικά με ξυνή μαγιά και το ψωμί που φτιάχνει είναι πολύ νόστιμο, μάλλον καλύτερο από αυτό της μάνας μου και φυσικά πολύ καλύτερο από του αρτοποιείου. Αν και υπάρχουν κάποια καλά αρτοποιεία που προσφέρουν ψωμί με ξυνή μαγιά, στην πραγματικότητα την προσθέτουν μάλλον για γεύση αλλά δεν βασίζουν το φούσκωμά σε αυτήν. Η ξυνή μαγιά είναι απολύτως φυσική, κατασκευάζεται από αλεύρι, νερό και αέρα και κατά την γνώμη μου καλύτερη λύση από τα φακελάκια ή την μπυρομαγιά. Συγκεκριμένα πλεονεκτεί σε

1) Γεύση (ελαφριά και αυθεντική ξυνάδα).
2) Κόστος (μηδέν)
3) Διαθεσιμότητα
4) Μερικοί πιστεύουν οτι η ξυνή μαγιά είναι πιο υγιεινή από τις τεχνητές

και μειονεκτεί σε

1) Όγκο φουσκώματος (περίπου 8/10 σε σχέση με τον όγκο από που δίνουν οι τεχνητές)
2) Χρόνο φουσκώματος (τριπλάσιος...)

Εδώ είναι που μπαίνω στο θέμα της συζήτησης.

Για να φτιάξω το ψωμί βάζω στον αρτοπαρασκευαστή

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
400 ml νερό (2 ποτήρια)
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
100 ml ξυνή μαγιά (μισό ποτήρι)

και μετά προσθέτω περίπου 4 ποτήρια κίτρινο αλεύρι, ή 2 ποτήρια κίτρινο και 2 ποτήρια πιτυρούχο (με πιτυρούχο το ψωμί φουσκώνει ακόμα λιγότερο, περίπου 7/10).

Κάνω έναρξη, ο αρτοπαρασκευαστής το ζυμώνει και μετά από 1 τέταρτο θα τον σβήσω. Μετά απο έξι-εφτά ώρες τον βάζω να δουλέψει στο ψήσιμο *μόνο* (εδώ θέλει προσοχή γιατί αν δουλέψουν οι αναδευτήρες η φουσκωμένη ζύμη θα βουλιάξει).

Το πρόβλημα με τα παραπάνω είναι οτι πρέπει να επέμβω 2 φορές στην διαδικασία της προετοιμασίας πράγμα το οποίο είναι αδύνατο σε εργάσιμη μέρα. Ένας ακριβός αρτοπαρασκευαστής όμως θα προσέφερε δυνατότητα δημιουργίας του δικού μου προγράμματος, οπότε θα έφτιαχνα ένα πρόγραμμα για ξυνή -- θα έβαζα τα υλικά το βράδυ και θα ξυπνούσα το πρωί με την μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού. Τα σχόλια περιττά για την εμπειρία αυτή.

Ένας τέτοιος αρτοπαρασκευαστής ίσως είναι ο Kenwood BM450. Συγκεκριμένα διαβάζω από το manual του (http://www.kenwoodworld.com/en/Customer-Service/User-Manuals/Cooking-Baking1/Instruction-Book-BM450-English/):

Παράθεση
The Favourite program allows you to create and store up to 5 of your own programs.
...
1 Pre-Heat 0 – 60mins
2 Knead 1 0 – 10mins
3 Knead 2 0 – 30mins
4 Rise 1 20 – 60mins
5 Knead 3 15secs Non changeable  (Kneader will not operate if Rise 2 set to 0)
6 Rise 2 0 – 2hrs
7 Knead 4 15secs Non changeable (Kneader will not operate if Rise 3 set to 0)
8 Rise 3 0 – 2hrs
9 Baking 0 – 1hr 30mins
10 Keep Warm 0 – 60mins

Δυστυχώς και το παραπάνω δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω. Τα ενδιάμεσα ζυμώματα (που είναι πολύ χρήσιμα στις τεχνητές μαγιές ωστε να αποφευχθεί το παραφούσκωμα). Υποθέτω οτι αν έθετα ένα πρόγραμμα

1 Pre-Heat 3 mins
2 Knead 1 4 mins
3 Knead 2 30 mins
4 Rise 1 30 mins
5 Knead 3 15secs
6 Rise 2 30 mins
7 Knead 4 15secs
8 Rise 3 2hrs
9 Baking 1hr 10mins
10 Keep Warm 50mins

θα είχε πιθανότητες να δουλέψει καλά μιάς και τα ενδιάμεσα ζυμώματα θα μεταφέρουν τους λακτοβάκιλλους σε όλη τη ζύμη οπότε οι 2 τελικές ώρες ίσως να αρκούν. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν είμαι σίγουρος.

Αν γνωρίζει κανείς (ή καμία καθώς από ότι καταλαβαίνω στο φόρουμ συμμετέχουν κυρίως γυναίκες) ένα μοντέλο που να προσφέρει δυνατότητα δημιουργίας custom προγραμμάτων και μεγάλους χρόνους για φούσκωμα *χωρίς* ενδιάμεσες αναδεύσεις, παρακαλείται να ενημερώσει.

(σχόλιο προς διαχειριστή/τρια: η προεπισκόπηση δεν λειτουργεί -- Firefox 3.0.11)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #36
« στις: Ιούνιος 19, 2009, 21:03:43 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.199
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ WWW
(σχόλιο προς διαχειριστή/τρια: η προεπισκόπηση δεν λειτουργεί -- Firefox 3.0.11)
(είναι απενεργοποιημένη σκοπίμως)
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #37
« στις: Ιούνιος 20, 2009, 11:08:33 πμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ερώτηση!!η ξυπνή μαγιά ποια είναι και που τη βρίσκουμε;;
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #38
« στις: Ιούνιος 20, 2009, 11:38:04 πμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Μάλλον εννοεί το προζύμι Ξανθή, που φτιάχνουμε με αλεύρι και νερό και αφήνουμε το ζυμαράκι να ξινίσει (συνήθως χρειάζεται 3-4 μέρες για να γίνει η ζύμωση) Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #39
« στις: Ιούνιος 20, 2009, 14:23:38 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Το προζύμι Γιάννα μου το γνωρίζω καλά,άλλωστε έχω γράψει κι ένα άρθρο.
Θα ήθελα όμως την γνώση της γράφουσας μήπως είναι κάτι άλλο;; δεν έχει τύχει να ακούσω το προζύμι με αυτή την ορολογία.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #40
« στις: Ιούνιος 20, 2009, 15:48:05 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Μα Ξανθή, η vix, το αναφέρει ότι η ξυνή μαγιά γίνεται με αλεύρι, νερό και αέρα και θέλει αρκετό χρόνο να φουσκώσει. Όλα αυτά, τουλάχιστον για μένα,  με παραπέμπουν στο ψωμί
με προζύμι Απορία Είναι γεγονός ότι και εγώ πρώτη φορά ακούω αυτή την ορολογία.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #41
« στις: Ιούνιος 20, 2009, 23:51:34 μμ »
vix Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Ναι, προζύμι, σωστά. Sourdough. (Γραφών είμαι.)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #42
« στις: Ιούνιος 20, 2009, 23:55:36 μμ »
vix Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
μια παράλειψη στο μήνυμα:

"Τα ενδιάμεσα ζυμώματα (που είναι πολύ χρήσιμα στις τεχνητές μαγιές ωστε να αποφευχθεί το παραφούσκωμα)."

έπρεπε να συνεχίσει ως:

"Τα ενδιάμεσα ζυμώματα (που είναι πολύ χρήσιμα στις τεχνητές μαγιές ωστε να αποφευχθεί το παραφούσκωμα) ρίχνουν την φουσκωμένη - από προζύμι - ζύμη η οποία αργεί να φουσκώσει ξανά"
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #43
« στις: Ιούνιος 24, 2009, 18:21:08 μμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
ΠΑΙΔΙΑ ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ....
ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΣΑΣΤΕ;ΑΠΟ ΤΟ SUPER MARKET Η ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΛΟ;
ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΛΟ ΠΙΑΝΕΙ ΜΑΜΟΥΝΙΑ ;ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ;
ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ. Φιλί
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΖΟ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ Μ ΑΥΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΨΩΜΙ ΤΥΠΟΥ"ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ";
Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ,ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 24, 2009, 18:25:17 μμ από caramela » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #44
« στις: Ιούνιος 24, 2009, 23:11:49 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Καλησπέρα, έχω τον αρτοποιητή 9 χρόνια και δεν αγοράζουμε ποτέ πλέον ψωμί , δεν μας αρέσει κανένα.
Αλεύρι αγοράζουμε από μύλο αλλά όχι μεγάλες ποσότητες γιατί δεν έχω χώρο να το αποθηκεύσω και η ζέστη της Αθήνας το κάνει να χάνει την υγρασία του και το καλοκαίρι όπως λες μπορεί να πιάσει και μαμούνια.
Μπορείς να αγοράζεις από Σ/Μ κάποια που είναι για ψωμί. Θα σου έλεγα όμως να μην αγοράσεις από φούρνους γιατί "οι κακές γλώσσες " λένε ότι περιέχουν πολλά πρόσθετα.
Μπορείς να φτιάξεις διάφορους τύπους ψωμιού σύμφωνα με τα προγράμματα του αρτοποιητή που θα αγοράσεις, όπως ακόμη μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον αρτοποιητή να σου ζυμώσει μόνο τη ζύμη και εσύ μετά να κάνεις τις δικές σου επιλογές μαργαρίτα ψωμί σε φόρμα για τοστ κι ότι άλλο βάζει η φαντασία σου.
Πρόσεξε λοιπό τι επιλογές έχει ο αρτοποιητής που θα αγοράσεις.
Υπάρχουν προγράμματα και προγράμματα.
Αν θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επανέλθεις εδώ ή στείλε μου πρ. μήνυμα.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 » Πάνω