GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 04:35:40 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Η πιττα του Ηambo specials
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Η πιττα του Ηambo specials  (Αναγνώστηκε 1523 φορές)
« στις: Μάρτιος 24, 2017, 05:51:35 πμ »
hambo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 121
Μέλος από: Δεκ, 2009

Προφίλ
180 γρ βουτυρο αναλατο
αλευρι για ολες τις χρησεις
ενα αυγο
αλατι
Μοσχαρι-- ελια
Κρεμα τυριου με σκορδο
Χυμο απο ενα λεμονι
1 κουταλια της σουπας μελι κατα προτιμηση Θυμαρι η ανθομελο

Λειωνουμε το βουτυρο αλλα δεν το καιμε
ριχνουμε το αλατι -πιπερι -αυγο  και σιγα σιγα το αλευρι  ζυμωνουμε μεχρι να μην μας κολλαει στα χερια.
Τοποθετουμε στη συντηρηση τη ζυμη .

Περνουμε το κομματι -μοσχαρι και ριχνουμε οσο αλατι θελουμε και πιπερι παντου και κανουμε ενα μασαζακι.
Ανακατευουμε το λεμονι με το μελι και το απλωνουμε σε ολο το κομματι μας.

Ψηνουμε σε αερα στους 220 για 20 λεπτα 10 απο την μια πλευρα και εναλλαξ
Στη συνεχεια αποσυρουμε απο το φουρνο και τα κοβουμε σε παρα πολυ μικρα κομματια η λωρηδες.

Ανοιγουμε τη ζυμη μας σε 2 μερη το ενα λιγο μεγαλυτερα απο το αλλο και κυκλικο ,αυτο το κανουμε για να αγκαλιασει το κατω φυλλο το πανω.

Αφου εχουμε ανοιξει τα φυλλα μας τοποθετουμε το μεγαλυτερο κατω βαζουμε το κρεας μας  και απο την περιμετρο του φυλλου 2 ποντους  μεσα και ριχνουμε παντου την κρεμα -σκορδου
στη συνεχεια βαζουμε και το αλλο φυλλο απο πανω και γυριζουμε το κατω πανω για να το αγκαλιασει πατωντας με ενα πηρουνι να κλεισει καλα.
Τρυπαμε απο πανω το φυλλο αρκετες τρυπες και παταμε σιγα σιγα απο πανω για να παει η γεμιση παντου .Ψηνουμε στους 200 αερα για 25 λεπτα αλλα εξαρταται και απο τον φουρνο .Οταν λοιπον παρει χρωμα η ζυμη μας ειναι ενταξει.

Καλη ορεξη.
Καταγράφηκε
Το μονο που φοβαμαι ειναι να δω τον εαυτο μου να ερχετε.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω