GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 17:02:33 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Ζύμωμα τσουρεκιών
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 3 4 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ζύμωμα τσουρεκιών  (Αναγνώστηκε 93589 φορές)
« στις: Απρίλιος 22, 2008, 13:56:11 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Να σας ρωτήσω κάτι ρε παιδια, τα τσουρέκια τα ζυμώνεται πολύ ώρα;
Η μαμά μου τα ταράζει στο ζύμωμα, απαλά βέβαια, την γυρίζει την ζύμη δεν της αλλάζει τον αδόξαστο αλλά κάποιοι λένε πως δεν πρέπει να τα ζυμώνουμε πολύ.
Ρώτησα και την μαμά μου αλλά και τον φούρναρη και πάτησαν και οι δύο τα γέλια.Ο φούρναρης συγκεκριμμένα μου είπε άμα δεν ιδρώσεις τσουρέκι δεν κάνεις.
Μου είπε να πω χαιρετισματα στην Εθνική μας μαγέιρισα που τα λέει αυτα πως αμα δεν βρέξεις τον ποπο σου ψάρι δεν πιανεις.
Εσεις τι λέτε και ακόμα σημαντικότερο τι πράτετε;;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Απρίλιος 22, 2008, 14:38:18 μμ »
melina Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
 Χαμόγελο χαχαχαχα αγγελική όταν φτιάξω ποτέ τσουρέκια θα σου πώ!!!!!!! όμως απ' ότι έχω ακουσει θα συμφωνήσω με τον φούρναρη!!! θέλει καλό ζήμωμα το τσουρέκι (δεν θέλει το μπιφτέκι απ΄οτι ξέρω)... αυτά
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Απρίλιος 22, 2008, 14:46:21 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Eγω μέχρι τώρα τα μπιφτέκια τα χαίδευα με στοργή στο πλάσιμο αλλά διάβασα κάτι στο Γαστρονόμο αν θυμάμαι καλά  πως θέλει καλό πλάσιμο και απο τότε του δίνω και καταλαβαίνει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Απρίλιος 22, 2008, 15:29:16 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αγγελική στη συνταγή που έδωσα χθες τα τσουρέκια δεν τα ζύμωσα σχεδόν καθόλου και φέτος έγιναν πιο αφράτα από πέρυσι και πρόπερσι που τα ζύμωνα 25 λεπτά όπως έλεγε η συνταγή. Επίσης τα έψησα και λιγότερη ώρα φέτος. Μιλάμε δεν ασχολήθηκα καθόλου. Βέβαια δεν πετυχαίνω με τίποτα τις ίνες του εμπορίου. Είμαι σίγουρη ότι κάτι άλλο κάνουν για να γίνουν αυτές οι ίνες. Αλλά και πάλι τι τις θέλουμε τις ίνες αφού σε γεύση και εμφάνιση είναι τα τσουρακάκια μας μια χαρά.
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #4
« στις: Απρίλιος 22, 2008, 15:41:40 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Η μητέρα μου η τσουρεκοδημιουργος της οικογένειας βάζει πάντα το βούτυρο σταδιακά τελευταιο και ζυμώνει μέχρι να απορροφηθει.
Με αυτον τον τρόπο κάνει κλωστες ή κόρδες όπως τις λέει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 26, 2009, 18:20:36 μμ »
xghealth Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 15
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
εγω ξέρω ότι τα τσουρέκια δεν τα ζυμώνουν πολύ γιατί σκληραίνουν
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Απρίλιος 04, 2009, 11:43:04 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Μια κι είναι η εποχή τους, επανέρχομαι στο θέμα των τσουρεκιών. Λοιπόν αν στα έτοιμα ή και σε σπιτικά βλέπετε αρκετές ίνες, μαστιχωτές που λένε, ειναι γιατί μερικοί που ξέρουν το μυστικό αγοράζουν απ το Μπαχάρ, ή από αλλού φαντάζομαι,  σκόνη γλουτένης και την προσθέτουν στο μείγμα τους. Δεν θυμάμαι αναλογία αλεύρου και γλουτένης, όμως οι κοπέλες στο Μπαχάρ ξέρουν πολύ καλά και λένε.
Με την ευκαιρία κι επειδή αναφέρθηκαν πιο πάνω, αν θέλετε μπιφτέκι για χάμπουργκερ, βάζετε μόνο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε όσο πιο απαλά γίνεται με τα δάχτυλα, πλάθετε και ψήνετε όχι πολύ. Αν θέλετε μπιφτέκια-κεφτέδες που βάζετε ό,τι αγαπάτε, θέλει ζύμωμα, να μεινουν στο ψυγειο κάμποσο να "δέσουν" τα υλικά, να βγουν απ το ψυγείο να σταθούν σε θερμοκρσία δωματίου και μετά να τα ψήσετε. Ω! Σας έπρηξα ε?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Απρίλιος 04, 2009, 11:49:11 πμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Δε μας έπρηξες Νένα. Όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες. Μια ερώτηση μόνο, στα χάμπουργκερ που λες μόνο με αλάτι και πιπέρι, ο κιμάς θα "δέσει"; Δε θα διαλυθεί; rose
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #8
« στις: Απρίλιος 04, 2009, 15:22:29 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Nένα τέλειο το μυστικό.
Φέτος θα δοκιμάσω να φτιάξω τσουρέκι, οπότε δεν θα παραλείψω να πάρω και σκόνη γλουτένης,.
Ευχαριστούμε.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Απρίλιος 04, 2009, 21:03:14 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Παιδιά δεν είναι η γλουτένη το μυστικό.
Τα τσουρέκια  θέλουν ζύμωμα 2-3  φορές, αλά όχι ζύμωμα με μπουνιές,  απαλά  γυρίζουμε την ζύμη από κάτω πλάι προς τα επάνω και πατάμε ελαφρά προς τα κάτω , και πιέζουμε τον αέρα. Μετά από λίγο ξαναφουσκωνουν κασι τον ξαναπιέζουμε τον αέρα και αναδοιπλώνωμε την ζύμη. Αργά και απαλά. Καθώς κάνουμε αυτήν την δουλειά έχουμε αλείψει τα χέρια μας με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας, και αποχερίζουμε (ζυμώνουμε  οπως εξήγησα πρίν) να πάει παντού το βούτυρο και να μοσχοβολήσει η ζύμη. Κάντε το  και να με θυμηθείτε!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #10
« στις: Απρίλιος 08, 2009, 14:20:37 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σήμερα που αγόρασε ο Χάρης σκόνη γλουτένης από το μπαχάρ του είπαν 100 γρ. γλουτένη σε 1 κιλό αλεύρι.

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Απρίλιος 08, 2009, 14:32:57 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Συμφωνώ με την Pastaflora, αυτό μου είπαν κι εμένα συνάδελφοι τεχνολόγοι τροφίμων, γιατί το θέμα τσουρέκι μας αφορά άμεσα στην εταιρεία, λόγω του αντικειμένου. Ζύμωμα απ' έξω προς τα μέσα και κάτω με μαλακές κινήσεις. Και μπόλικο βουτυράκι... οι συνάδελφοι μετά από δοκιμές εκεί κατέληξαν, ότι για τις κλωστές θέλει συγκεκριμένο τρόπο στο ζύμωμα. Ελπίζω να βρω χρόνο να το δοκιμάσω φέτος, και να σας πω τα αποτελέσματα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Απρίλιος 09, 2009, 10:23:52 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Φτιάξαμε χθες τα τσουρέκια μας !!!!!!!!!
Ακολουθήσαμε το τιπ της Νένας και προσθέσαμε στο ένα κιλό αλεύρι 100 γρ. σκόνη γλουτένης όπως μας είπαν στο μαχάρ.
Έπεσε πολυυυύ ζύμωμα μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο που μπήκε στο τέλος, ζύμωμα κυρίως με... μπουνιές. Ταλαιπωρήθηκε πολύ δηλαδή το ζυμάρι.
Το αποτέλεσμα είναι τα τσουρέκια να έχουν αυτές τις ίνες που θέλαμε. Δεν έγινε τριφτό αλλά με ίνες και πεντανόστιμα !!!!!!  up Μοσχομύρισε όλη η πολυκατοικία νυχτιάτικα  Στριφογύρισμα ματιών

Δεν ξέρω αλλά στα δικά μας τσουρέκια αυτό το κόλπο πάντως έπιασε και να φανταστείτε ήταν η 1η φορά που έφτιαξα τσουρέκια.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Απρίλιος 09, 2009, 10:32:09 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ΜΠΡΑΒΟ sgr και του χρονου!
εγω αυριο θα φτιαξω τα κουλουρια μου και λεω το σκ να επιχειρησω για πρωτη φορα τσουρεκια με συνταγη της μαμας που βγαινουν ετσι με κορδα.θα σας ενημερωσω για το αποτελεσμα ..
αντε να δουμε...
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #14
« στις: Απρίλιος 09, 2009, 13:49:58 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μπράβο σουγγαριτσα !! και του χρόνου!!!
καλοφάγωτα !

παντα δημιουργίες και χαρές στα σπίτια σας


Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 3 4 » Πάνω