GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 17:19:36 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Ζύμωμα τσουρεκιών
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ζύμωμα τσουρεκιών  (Αναγνώστηκε 93536 φορές)
Απάντηση #45
« στις: Απρίλιος 18, 2009, 19:33:53 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
sgr υπομονη μπορει να πετυχουν!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #46
« στις: Απρίλιος 19, 2009, 09:13:08 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
μμμμ ναι καλά  Στριφογύρισμα ματιών down down down down
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #47
« στις: Απρίλιος 19, 2009, 09:54:41 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Λιζάκι μη μου πεις ότι πάλι δεν πέτυχαν Έκπληξη  Γιατί βρε φιλενάδα, τί φταίει; Απορία  Αφού την πρώτη φορά που φτιάξατε τα πετύχατε, τώρα τί δεν πάει καλά; Μήπως τα παραφουσκώνει ο Χάρης και μετά στο φούρνο πέφτουν; Γιατί η γλουτένη φουσκώνει και ξεφουσκώνει κι αν τα φουρνήσεις την ώρα που παει να ξεφουσκώσει πέφτουν down πρέπει να περιμένεις να ξαναφουσκώσουν Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #48
« στις: Απρίλιος 19, 2009, 19:20:14 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Φαίη μου μη το ψάχνεις. Απλά την πρώτη φορά τα έφτιαξα εγώ και βγήκαν πολύ καλά τα τσουρέκια μας  biggrin
Μετά έβαλε σκοπό να φτιάξει κι ο Χάρης και να τα πετύχει ακόμα καλύτερα  biggrin biggrin biggrin Azn.

3η προσπάθεια και ακόμα δεν έχει πετύχει  down down down κάτι πήρε το αυτί μου σήμερα ότι καταθέτει τα όπλα  Στριφογύρισμα ματιών Κακία Σαρκασμός up

χιχιχιχι θα δείξει  Κακία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #49
« στις: Απρίλιος 19, 2009, 20:30:58 μμ »
matina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 487
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Παντως δεν μπορουμε να μην επισημανουμε την επιμονη και υπομονη που διαθετει. Έκπληξη Έκπληξη
Ας ελπισουμε η 3η προσπαθεια να στεφθει με επιτυχια!!!! up up up
Λιζα να μας ενημερωσετε Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #50
« στις: Απρίλιος 20, 2009, 08:06:44 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Εγώ πάλι 2 μέρες τώρα δεν προλαβαίνω να φτιάχνω τσουρέκια!!!! Μου πέτυχαν ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!
Λες και είναι αγοραστά....δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα το κατάφερνα αυτό!!! Δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν κι εξαφανίζονται, είναι πολύ αφράτα, πολύ γευστικά και με "κλωστές" ή "κόρδες" όπως τα επαγγελματικά  Χαμόγελο Χαμόγελο
Βάζω όλα τα υλικά μέσα στον αρτοπαρασκευαστή, κι αυτός τα ζυμώνει, τα φουσκώνει, τα ξαναζυμώνει, τα ξαναφουσκώνει και λίγο πριν ξεκινήσει να ψήνει βγάζω τη ζύμη, την πλάθω πλεξούδες ή κουλούρες, τα απλώνω στο ταψί, και τα βάζω σε φούρνο κλειστό (τον οποίο έχω προθερμάνει στους 50 βαθμούς, όπως είπε η Φαίη) να φουσκώσουν καλά. Τα αλοίφω με αυγό, πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ και μαυροκούκι και ψήνω για 30 λεπτά.

Χρησιμοποιώ τα εξής υλικά:
175 γρ. γάλα χλιαρό (όχι βραστό γιατί "κόβει" τη μαγιά)
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
150γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο σε σκόνη
1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη
1 αυγό και 1/2 κρόκο (τον άλλο μισό τον διαλύω με λίγες σταγόνες νερό και αλοίφω το τσουρέκι πρίν το ψήσιμο)
380-390 γρ. αλεύρι σκληρό
20 γρ. μαγιά σκόνη
αμύγδλο φιλέ και μαυροκούκι για πασπάλισμα
(γίνεται 1 μεγάλο τσουρέκι ή 2 κανονικά)

Από ότι κατάλαβα το τσουρέκι χρειάζεται καλό ζύμωμα!!!! και παρόλο που εγώ το κάνω στον αρτοπαρασκευαστή, κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει και στο χέρι ή σε μίξερ ζυμώματος.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2009, 08:16:40 πμ από Flora » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #51
« στις: Απρίλιος 20, 2009, 15:35:16 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
@ despoinaki: Δένουν τα χάμπουργκερ με ελαφρυ ανακατεμμα του κιμά, μόνο με αλάτι και πιπέρι. Μια χαρά γίνονται.

Λοιπόν, ως τώρα φτιάχναμε τα "τσουρέκια της Αγγέλας" Έτσι τα λέγαμε στο hungry γιατί η Αγγέλα η Σαλονικιά μας τα είχε δώσει και είναι πολύ επιτυχημένα. Νομίζω μάλιστα πως τα έγραψε εδω΄η Ρένα πέρσυ ή κάτι τέτοιο.
Φέτος υιοθέτησα την συνταγή που έδωσε ο Παρλιάρος στην τηλεόραση και, μα την αλήθεια, είναι απ τα ωραιότερα τσουρέκια που έχω κάνει ποτέ. Γίνανε δε τόσο φουσκωτά που φοβόμουν πως θ ακουμπήσουν στο πάνω μέρος του φούρνου.  Ο Παρλιάρος τα ζύμωσε με το γάντζο στο μίξερ για 15 λεπτά. Συνέστησε να βάλουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο, ώστε να ανέβει για 3 ώρες! Εκτός αν το βάλουμε στο φούρνο σκεπασμένο με μία πετσέτα και ο φούρνος να δουλεύει στους 30 βαθμούς, οπότε το ζυμάρι ξεχειλίζει μέσα σε μία ώρα. Το ζυμώνουμε ελαφρότατα για να το χωρίσουμε σε μέρη που θέλουμε για να κάνουμε πλεξίδες, το ξαναφουσκώνουμε στους 30 βαθμούς σταθερά κι έπειτα φουρνίζουμε στους 170 βαθμους για 3/4 της ώρας περίπου, ανάλογα το φούρνο.
Νομίζω πως οι γενικές οδηγίες θα βοηθήσουν όλες μας τις συνταγές.
Χάρη είσαι εδώ?
Χριστός Ανέστη!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #52
« στις: Απρίλιος 20, 2009, 15:48:38 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
[bΕκτός αν το βάλουμε στο φούρνο σκεπασμένο με μία πετσέτα και ο φούρνος να δουλεύει στους 30 βαθμούς, οπότε το ζυμάρι ξεχειλίζει μέσα σε μία ώρα.

Εκεί ακριβώς την πάτησα!! Του χρόνου θα τα πετύχω όμως!!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #53
« στις: Απρίλιος 21, 2009, 09:06:11 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κι εγώ αυτή τη συνταγή έκανα Νένα και μου πέτυχαν τα τσουρέκια.
Την εκπομπή του Παρλιάρου την έχασα δυστυχώς και δεν είδα τη συνταγή του για τσουρέκι. Σου είναι εύκολο να μου τη δώσεις ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #54
« στις: Απρίλιος 21, 2009, 17:37:35 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Λιζάκι και όποιος άλλος ενδιαφέρεται δείτε εδώ, όλες τις εκπομπές και τις συνταγές του Παρλιάρου Χαμόγελο

https://www.greek-movies.com/shows.php?s=221

Tρέξτε τη σελίδα προς τα κάτω και θα δείτε όλες τις εκπομπές  και τις συνταγές Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 21, 2009, 17:55:34 μμ από Fey » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #55
« στις: Απρίλιος 21, 2009, 18:14:05 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Είσαι αστέρι βρε Φαίη !

Σε ευχαριστώ. kissed
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #56
« στις: Απρίλιος 21, 2009, 19:31:44 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Το είχα πρόχειρο Λίζα μου, κι εγώ από κει τα βλέπω συνήθως Στριφογύρισμα ματιών

Α ξέχασα, σ αυτό το link  μπορείς να δεις και όποιες άλλες τηλεοπτικές εκπομπές θέλεις και δε μπορείς να δεις live Χαμόγελο
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #57
« στις: Απρίλιος 24, 2009, 21:37:16 μμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Εμένα τα τσουρέκια πάντα μου αποτύγχαναν. Τουλάχιστο δεν έβγαιναν όπως ήθελα. Μέχρι που πήρα το Thermomix (βλπ. σχετικό θρεντ) και πλέον γίνονται επαγγελματικά μέσα σε λιγότερο από 10'.
Ίσως το μυστικό να είναι η θερμοκρασία του μείγματος, όταν έχεις ρίξει μέσα τη μαγιά και το βάζεις να έχει θερμοκρασία 37 C, τι άλλο να πω, δεν ξέρω Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #58
« στις: Απρίλιος 25, 2009, 08:19:37 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Ίσως το μυστικό να είναι η θερμοκρασία του μείγματος, όταν έχεις ρίξει μέσα τη μαγιά και το βάζεις να έχει θερμοκρασία 37 C, τι άλλο να πω, δεν ξέρω Αναποφασιστικότητα

H θερμοκρασία των υγρών στοιχείων είναι πολύ σημαντική ώστε να μπορέσει να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει το μείγμα Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #59
« στις: Απρίλιος 25, 2009, 11:27:03 πμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Αυτό το σάιτ είναι πολύ πιο καλό, κατά τη γνώμη μου, για τον Παρλιάρο: https://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=20531&tag=12801&pubrelid=1911728 . Είναι της ίδιας της εκπομπής και δίπλα στην κάθε συνταγή έχει το ανάλογο βιντεάκι για να μη βλέπουμε όλο το επεισόδιο.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 Πάνω