Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 20, 2024, 17:19:36 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Πίτες - Ψωμιά
Ζύμωμα τσουρεκιών
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
3
4
Αποστολέας
Θέμα: Ζύμωμα τσουρεκιών (Αναγνώστηκε 93536 φορές)
Απάντηση #45
«
στις:
Απρίλιος 18, 2009, 19:33:53 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
sgr υπομονη μπορει να πετυχουν!!!
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #46
«
στις:
Απρίλιος 19, 2009, 09:13:08 πμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
μμμμ ναι καλά
Καταγράφηκε
Απάντηση #47
«
στις:
Απρίλιος 19, 2009, 09:54:41 πμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Λιζάκι μη μου πεις ότι πάλι δεν πέτυχαν
Γιατί βρε φιλενάδα, τί φταίει;
Αφού την πρώτη φορά που φτιάξατε τα πετύχατε, τώρα τί δεν πάει καλά; Μήπως τα παραφουσκώνει ο Χάρης και μετά στο φούρνο πέφτουν; Γιατί η γλουτένη φουσκώνει και ξεφουσκώνει κι αν τα φουρνήσεις την ώρα που παει να ξεφουσκώσει πέφτουν
πρέπει να περιμένεις να ξαναφουσκώσουν
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Απάντηση #48
«
στις:
Απρίλιος 19, 2009, 19:20:14 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Φαίη μου μη το ψάχνεις. Απλά την πρώτη φορά τα έφτιαξα εγώ και βγήκαν πολύ καλά τα τσουρέκια μας
Μετά έβαλε σκοπό να φτιάξει κι ο Χάρης και να τα πετύχει ακόμα καλύτερα
.
3η προσπάθεια και ακόμα δεν έχει πετύχει
κάτι πήρε το αυτί μου σήμερα ότι καταθέτει τα όπλα
χιχιχιχι θα δείξει
Καταγράφηκε
Απάντηση #49
«
στις:
Απρίλιος 19, 2009, 20:30:58 μμ »
matina
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 487
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Παντως δεν μπορουμε να μην επισημανουμε την επιμονη και υπομονη που διαθετει.
Ας ελπισουμε η 3η προσπαθεια να στεφθει με επιτυχια!!!!
Λιζα να μας ενημερωσετε
Καταγράφηκε
Απάντηση #50
«
στις:
Απρίλιος 20, 2009, 08:06:44 πμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Εγώ πάλι 2 μέρες τώρα δεν προλαβαίνω να φτιάχνω τσουρέκια!!!! Μου πέτυχαν ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!
Λες και είναι αγοραστά....δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα το κατάφερνα αυτό!!! Δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν κι εξαφανίζονται, είναι πολύ αφράτα, πολύ γευστικά και με "κλωστές" ή "κόρδες" όπως τα επαγγελματικά
Βάζω όλα τα υλικά μέσα στον αρτοπαρασκευαστή, κι αυτός τα ζυμώνει, τα φουσκώνει, τα ξαναζυμώνει, τα ξαναφουσκώνει και λίγο πριν ξεκινήσει να ψήνει βγάζω τη ζύμη, την πλάθω πλεξούδες ή κουλούρες, τα απλώνω στο ταψί, και τα βάζω σε φούρνο κλειστό (τον οποίο έχω προθερμάνει στους 50 βαθμούς, όπως είπε η Φαίη) να φουσκώσουν καλά. Τα αλοίφω με αυγό, πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ και μαυροκούκι και ψήνω για 30 λεπτά.
Χρησιμοποιώ τα εξής υλικά:
175 γρ. γάλα χλιαρό (όχι βραστό γιατί "κόβει" τη μαγιά)
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
150γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο σε σκόνη
1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη
1 αυγό και 1/2 κρόκο (τον άλλο μισό τον διαλύω με λίγες σταγόνες νερό και αλοίφω το τσουρέκι πρίν το ψήσιμο)
380-390 γρ. αλεύρι σκληρό
20 γρ. μαγιά σκόνη
αμύγδλο φιλέ και μαυροκούκι για πασπάλισμα
(γίνεται 1 μεγάλο τσουρέκι ή 2 κανονικά)
Από ότι κατάλαβα το τσουρέκι χρειάζεται καλό ζύμωμα!!!! και παρόλο που εγώ το κάνω στον αρτοπαρασκευαστή, κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει και στο χέρι ή σε μίξερ ζυμώματος.
«
Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2009, 08:16:40 πμ από Flora
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #51
«
στις:
Απρίλιος 20, 2009, 15:35:16 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
@ despoinaki: Δένουν τα χάμπουργκερ με ελαφρυ ανακατεμμα του κιμά, μόνο με αλάτι και πιπέρι. Μια χαρά γίνονται.
Λοιπόν, ως τώρα φτιάχναμε τα "τσουρέκια της Αγγέλας" Έτσι τα λέγαμε στο hungry γιατί η Αγγέλα η Σαλονικιά μας τα είχε δώσει και είναι πολύ επιτυχημένα. Νομίζω μάλιστα πως τα έγραψε εδω΄η Ρένα πέρσυ ή κάτι τέτοιο.
Φέτος υιοθέτησα την συνταγή που έδωσε ο Παρλιάρος στην τηλεόραση και, μα την αλήθεια, είναι απ τα ωραιότερα τσουρέκια που έχω κάνει ποτέ. Γίνανε δε τόσο φουσκωτά που φοβόμουν πως θ ακουμπήσουν στο πάνω μέρος του φούρνου. Ο Παρλιάρος τα ζύμωσε με το γάντζο στο μίξερ για 15 λεπτά. Συνέστησε να βάλουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο, ώστε να ανέβει για 3 ώρες! Εκτός αν το βάλουμε στο φούρνο σκεπασμένο με μία πετσέτα και ο φούρνος να δουλεύει στους 30 βαθμούς, οπότε το ζυμάρι ξεχειλίζει μέσα σε μία ώρα. Το ζυμώνουμε ελαφρότατα για να το χωρίσουμε σε μέρη που θέλουμε για να κάνουμε πλεξίδες, το ξαναφουσκώνουμε στους 30 βαθμούς σταθερά κι έπειτα φουρνίζουμε στους 170 βαθμους για 3/4 της ώρας περίπου, ανάλογα το φούρνο.
Νομίζω πως οι γενικές οδηγίες θα βοηθήσουν όλες μας τις συνταγές.
Χάρη είσαι εδώ?
Χριστός Ανέστη!
Καταγράφηκε
Απάντηση #52
«
στις:
Απρίλιος 20, 2009, 15:48:38 μμ »
Marinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Παράθεση από: Nena στις Απρίλιος 20, 2009, 15:35:16 μμ
[bΕκτός αν το βάλουμε στο φούρνο σκεπασμένο με μία πετσέτα και ο φούρνος να δουλεύει στους 30 βαθμούς, οπότε το ζυμάρι ξεχειλίζει μέσα σε μία ώρα.
Εκεί ακριβώς την πάτησα!! Του χρόνου θα τα πετύχω όμως!!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
Απάντηση #53
«
στις:
Απρίλιος 21, 2009, 09:06:11 πμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Κι εγώ αυτή τη συνταγή έκανα Νένα και μου πέτυχαν τα τσουρέκια.
Την εκπομπή του Παρλιάρου την έχασα δυστυχώς και δεν είδα τη συνταγή του για τσουρέκι. Σου είναι εύκολο να μου τη δώσεις ?
Καταγράφηκε
Απάντηση #54
«
στις:
Απρίλιος 21, 2009, 17:37:35 μμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Λιζάκι και όποιος άλλος ενδιαφέρεται δείτε εδώ, όλες τις εκπομπές και τις συνταγές του Παρλιάρου
https://www.greek-movies.com/shows.php?s=221
Tρέξτε τη σελίδα προς τα κάτω και θα δείτε όλες τις εκπομπές και τις συνταγές
«
Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 21, 2009, 17:55:34 μμ από Fey
»
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Απάντηση #55
«
στις:
Απρίλιος 21, 2009, 18:14:05 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Είσαι αστέρι βρε Φαίη !
Σε ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #56
«
στις:
Απρίλιος 21, 2009, 19:31:44 μμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Το είχα πρόχειρο Λίζα μου, κι εγώ από κει τα βλέπω συνήθως
Α ξέχασα, σ αυτό το link μπορείς να δεις και όποιες άλλες τηλεοπτικές εκπομπές θέλεις και δε μπορείς να δεις live
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Απάντηση #57
«
στις:
Απρίλιος 24, 2009, 21:37:16 μμ »
cooky
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Εμένα τα τσουρέκια πάντα μου αποτύγχαναν. Τουλάχιστο δεν έβγαιναν όπως ήθελα. Μέχρι που πήρα το Thermomix (βλπ. σχετικό θρεντ) και πλέον γίνονται επαγγελματικά μέσα σε λιγότερο από 10'.
Ίσως το μυστικό να είναι η θερμοκρασία του μείγματος, όταν έχεις ρίξει μέσα τη μαγιά και το βάζεις να έχει θερμοκρασία 37 C, τι άλλο να πω, δεν ξέρω
Καταγράφηκε
Απάντηση #58
«
στις:
Απρίλιος 25, 2009, 08:19:37 πμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Παράθεση από: cooky στις Απρίλιος 24, 2009, 21:37:16 μμ
Ίσως το μυστικό να είναι η θερμοκρασία του μείγματος, όταν έχεις ρίξει μέσα τη μαγιά και το βάζεις να έχει θερμοκρασία 37 C, τι άλλο να πω, δεν ξέρω
H θερμοκρασία των υγρών στοιχείων είναι πολύ σημαντική ώστε να μπορέσει να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει το μείγμα
Καταγράφηκε
Απάντηση #59
«
στις:
Απρίλιος 25, 2009, 11:27:03 πμ »
Marinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008
Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών
Αυτό το σάιτ είναι πολύ πιο καλό, κατά τη γνώμη μου, για τον Παρλιάρο:
https://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=20531&tag=12801&pubrelid=1911728
. Είναι της ίδιας της εκπομπής και δίπλα στην κάθε συνταγή έχει το ανάλογο βιντεάκι για να μη βλέπουμε όλο το επεισόδιο.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
Σελίδες
«
1
2
3
4
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...