GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 15:48:43 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  ΤΑ ΠΙΡΑΥΛΟΠΙΡΟΣΚΑΚΙΑ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΤΑ ΠΙΡΑΥΛΟΠΙΡΟΣΚΑΚΙΑ  (Αναγνώστηκε 26958 φορές)
« στις: Μάιος 18, 2008, 20:46:14 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Σήμερα αποφάσισα να δοκιμάσω τα πιροσκάκια με κιμά. Επειδή έγιναν όπως ακριβώς τα είχα φανταστεί, θέλω μερικές διευκρινήσεις.
Ρενάκι μου έκανα την συνταγή που μου περιγράφεις στα σχόλια αλλά δεν μπορούσα να τα κλείσω. Τσιγάρισα τον κιμά με κρεμμυδάκι, έριξα και τον κύβο, άφησα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα του τα υγρά. Έφτιαξα μια σφιχτή μπεσαμέλ με 1 φλυτζάνι γάλα και το έριξα. Πρόσθεσα και το κεφαλοτύρι.
Το αποτέλεσμα.....
Αφενός έκανα 3 ώρες να τα γεμίσω, αφετέρου, αν τύχαινε και η γέμιση άγγιζε την άκρη της ζύμης, δεν μπορούσα με τίποτα να τα κλείσω (με τίποτα όμως!!!).
Τέλος πάντως, αφού τα κουτσοέκλεισα, έβαλα να τα τηγανίσω....
Τι ήταν πάλι αυτό???
Βομβαρισμός κανονικός. Ενδεχομένως επειδή δεν έκλειναν καλά, έβγαιναν τα υγρά του κιμά στο καυτό λάδι και μου έκαναν την κουζίνα (άσε καλύτερα να μη πω πως!!!). Αυτά δεν ήταν πιροσκάκια, ήταν πύραυλοι.
Κατεβάζω το τηγάνι και τελικά κατέληξαν στο φούρνο.
Έγιναν ωραία μεν αλλά όχι πιροσκάκια.
Και τώρα οι ερώτησεις
Τι έκανα λάθος στη γέμιση?
Πως στο καλό τα κλείνεις εσύ?
Μήπως τελικά είναι καλύτερα την επόμενη φορά να φτιάξω μικρά μπιφτεκάκια και αφού τα ψήσω τα κάνω γέμιση?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 18, 2008, 22:01:44 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Αχαχα Μαιρη μου, πολύ γέλασα με τον τίτλο σου Χαμόγελο

Λοιπόν, πάμε από την αρχή. Καταρχήν, η διαδικασία δεν είναι τόσο πολύπλοκη για το γέμισμα. Όλη η ιστορια είναι να ετοιμάσεις τη γεμιση, και το "κλείσιμο" στη ζυμη είναι απλά θέμα εμπειρικό. Ίσως να έπρεπε να έχω διευκρινίσει στο σχόλιο μου στη συνταγή ότι δε τα βάζω για τηγάνισμα στη φριτέζα αλλά σε τηγάνι με αρκετό μεν λάδι αλλά όχι να πνίγονται. Ούτε αυτά με τον κιμά ούτε τα άλλα (παρεπιμπτόντως σήμερα έφτιαξα κι εγώ πιροσκί και είπα για να γλιτώσω το τηγάνι να τα φτιάξω στη φριτέζα όπως εσύ. Έγιναν πολύ καλά αλλά λίγο πιο σκληρά από ότι συνήθως). Για το κλείσιμο δεν καταλαβαίνω τι δεν πήγε καλά. Από οτι λες η γέμιση σου ήταν σφιχτή -δεν είχε υγρά- και η μπεσαμέλ σου ήταν σφιχτή. Δεδομένο είναι ότι σου έσκαγαν γιατι χυνόταν η γέμιση με τα υγρά στο καυτό λάδι. Αυτό συμβαίνει και με αυτά του τυριού όταν τα φτιαχνουμε αν δεν κλείσουν καλά χύνεται.

Στη γέμιση νομίζω όλα τα έκανες σωστά. Στο κλείσιμο τα κλείνουμε όπως κι αυτά με το τυρί και την πατάτα. Απλά ανοίγουμε το ζυμαράκι και αφού γεμίσουμε το πλάθουμε στα χέρια μας. Μήπως δεν άφησες τον κιμά-τη γεμιση γενικά- να κρυώσει και γι αυτό δυσκολεύτηκες? Όχι μην τα φτιάξεις μπιφτεκάκια την επόμενη φορά θα σου γίνουν πολύ σφιχτά και πίστεψε με δε θα σας αρέσει. 

Πάντως επειδή πολύ στεναχωρήθηκα που έδωσα ελειπείς οδηγίες, προσφέρομαι να επανορθώσω. Είσαι καλεσμένη μου να τα φτιάξουμε και να τα δοκιμάσουμε παρεούλα Μεγάλο χαμόγελο

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 19, 2008, 14:25:11 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
κοριτσια θελω και εγω δεν το συζητω....
μου ετρεξαν τα σαλια!!!
μη με ξεχασετε ... Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 19, 2008, 20:09:35 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Μάλλον κατάλαβα τη έγινε Ρένα μου. Δεν άφησα τον κιμά να κρυώσει και του έριξα και την μπεσαμέλ. Το αποτέλεσμα είναι να αραιώσει (λόγω θερμότητας) η μπεσαμέλ και να μην κρατήσει συμπαγή τη γέμιση.
Γεγονός είναι ότι τα φάγαμε. Μόνο που έμοιαζα με ψωμάκια γεμιστά με κιμά. Μια χαρά ήταν. Πάντως θα αργήσω να τα ξαναδοκιμάσω με κιμά. Θα προτιμήσω το λουκανικάκι. Νομίζω είναι το ευκολότερο όλων.
Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου. Μου έλυσα τις απορίες μου.

Μαργαριτούλα δεν σε ξεχνάμε. Πες εσύ ότι θέλεις και θα σου τα φτιάξω (φρόντισε μόνο να είναι Παρασκευή ή Σάββατο γιατί μέσα στην εβδομάδα δεν έχω καθόλου χρόνο).
Φιλάκια στο μπεμπούλη σου.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω