GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 21:51:04 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Zύμες ολικής άλεσης
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Zύμες ολικής άλεσης  (Αναγνώστηκε 71665 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Ιούνιος 02, 2008, 19:52:54 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Καλησπέρα Ranja. Χρησιμοποιώ σπόρους , κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο και λιναρόσπορο.
Και για να σε βοηθήσω τους αγοράζω στην Καλλιδρομίου στο Θυμάρι του Στρέφη όπου έχει και αλεύρι για ψωμί.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #16
« στις: Ιούνιος 02, 2008, 19:55:48 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Συγγνώμην ξέχασα τους σπόρους τους προσθέτω προς το τέλος του ζυμώματος
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #17
« στις: Ιούνιος 02, 2008, 20:14:45 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Μου φαίνεται ότι το σάββατο θα κάνω όλη τη βόλτα στην Καλλιδρομίου και το απόγευμα θα φτιάξω το ψωμάκι!  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #18
« στις: Ιούνιος 02, 2008, 21:40:56 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ranja επειδή δεν μπορώ να ανεβάσω εδώ τη φωτοφραφία του ψωμιού θα τη βάλω στη συνταγή μου σπιτικό ψωμί πολύσπορο για να το δεις .
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #19
« στις: Ιούνιος 02, 2008, 22:03:55 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Tέλεια! Έτσι θα έχουμε ολοκληρωμένες οδηγίες για το πολύσπορο ψωμάκι + φωτό. Οπότε μόλις το φτιάξω θα βάλω σχόλιο στη συνταγή σου. Ευχαριστώ πολύ!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #20
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 10:20:00 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Καλησπέρα Ata , αν θέλεις δοκίμασε τη συνταγή σπιτικό ψωμί πολύσπορο είναι δοκιμασμένη . Μπορείς να την τροποποιήσεις  1 φλιτζ αλεύρι άσπρο  (μαλακό)2 φλιτζ αλεύρι κίτρινο (σκληρό) 1 φλιτζ ολικής αλέσεως 2 φλιτζ νερό 25 γρ μαγιά λίγο λάδι λίγο αλάτι καλό ζύμωμα κι αν δεν θέλεις τα σπόρια είναι προαιρετικό . Καλή επιτυχία
Εγώ αυτή τη στιγμή το έχω σε εξέλιξη

Tώρα είδα το σχόλιό σου Xanthibax...ανέτρεξα και στην συνταγή (πως μου είχε ξεφύγει ?)...με μπέρδεψε μόνο αυτό που λες για το κίτρινο αλεύρι δηλ. σκληρό...εάν χρησιμοποιήσω αυτά του Σ/Μ ποιο να διαλέξω δηλαδή ? τι θα λέει ? σκληρό ή κάτι άλλο ? επίσης πες μου πόση ώρα χρειάζεται στον φούρνο για να διπλασιαστεί ο όγκος του και σε τι είδους φούρνο ψήνεις (αντιστάσεις ?) και σε τι θέση (κάτω, μέση ?).....περιμένω οδηγίες μήπως και τελικά φτιάξω χειροποίητο ψωμί...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #21
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 14:04:23 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ata καλημέρα
Λοιπόν στο Σ/Μ υπάρχει αλεύρι σκληρό αλεύρι μαλακό και αλεύρι ολικής αλέσεως. Υπάρχουν σε κάποια καταστήματα και βιολογικής καλλιέργειας κατάλληλα για ψωμί με τους ίδιους χαρακτηρισμούς (σκληρό μαλακό ολικής αλέσεως).Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια εσύ θέλεις αρκεί οι αναλογίες να είναι αυτές που σου έγραψα πιο πάνω και η ζύμη σου να  γίνει μάλλον μαλακή όχι πολύ σφιχτή.
Για να διπλασιαστεί το βάζεις στους 50 βαθμούς με αντιστάσεις στο μέσο του φούρνου το σκεπάζεις με σελοφάν για να μην ξεραθεί και θέλει περίπου μισή ώρα. Αν χρησιμοποιήσεις φόρμα ,όπως στη φωτογραφία μου ,μόλις αρχίσει να βγαίνει λίγο έξω από το χείλος της φόρμας αφαιρείς τη ζελατίνα και ανεβάζεις το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα στην ίδια θέση .Μόλις  φθάσει 180 μετράς 30 λεπτά
 και το ψωμί σου είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και για οποιαδήποτε απορία εδώ είμαι πάλι.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #22
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 14:49:58 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Tελευταίες απορίες...
Τι εννοείς μόλις φθάσει 180...
Τελικά ψήνω για 30 ή 45 λεπτά (τόσα λες στην συνταγή σου αρχικά) ?

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες..
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 15:14:47 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Δεν βγάζεις το ψωμί από το φούρνο όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία στους 180 βαθμούς οπότε ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 45 λεπτά.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #24
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 15:48:43 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Αχ κάτι μου ξεφεύγει !!! η θερμοκρασία ανεβαίνει απλά με την περιστροφή ενός button...εννοείς ότι από τους 50 βαθμούς χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να θερμανθεί ο φούρνος τόσο ώστε να είναι 180 βαθμούς (15 λεπτά ?) οπότε μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ? πες μου ότι αυτό εννοείς please....και ότι κατάλαβα καλά... Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #25
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 16:05:29 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ακριβώς έτσι  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #26
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 16:12:12 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Eυχαριστώ πολύ...με τόσο αναλυτικές οδηγίες θα το τολμήσω...και ως γνωστόν ο τολμών νικά...στην προκείμενη ζυμώνει !!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #27
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 19:02:27 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Καλή  επιτυχία περιμένω νέα σου. Χαμόγελο
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #28
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 22:27:53 μμ »
konstantina Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 10
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
xanthibag, χρησιμοποιείς και σπόρους? Αν ναι, ποιους? Τους αναμιγνύεις από την αρχή στη ζύμη?



Μια που το είδα πριν τη φίλη που ερωτήθηκε ,ας μου επιτραπεί η γνώμη μου .Μετα το πρώτο φούσκωμα ,μπαίνουν οι σπόροι ,βάζεις από ηλιόσπορους  κουκουναριές  βρώμη  καρύδια κλπ.
Κώδικας:
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #29
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 22:36:42 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Καλοδεχούμενη και αυτή η άποψη. Ευχαριστούμε Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 » Πάνω