Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάρτιος 29, 2024, 01:49:46 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Πίτες - Ψωμιά
Zύμες ολικής άλεσης
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
3
4
Αποστολέας
Θέμα: Zύμες ολικής άλεσης (Αναγνώστηκε 71499 φορές)
Απάντηση #45
«
στις:
Ιούνιος 05, 2008, 23:13:50 μμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
Ευχαριστώ smp θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα ψήσω δηλαδή το Σάββατο
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Απάντηση #46
«
στις:
Ιούνιος 08, 2008, 15:04:20 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
Παραθέτω εδώ την προσπάθειά μου!
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 08, 2008, 15:28:45 μμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #47
«
στις:
Ιούνιος 08, 2008, 15:06:15 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
Κι εδώ! Τα σχόλια και οι απορίες μου στη συνταγή
"σπιτικό πολύσπορο ψωμί"
τής
xanthibax
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 08, 2008, 15:29:15 μμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #48
«
στις:
Ιούνιος 08, 2008, 15:14:38 μμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
Παράθεση από: Ranja στις Ιούνιος 08, 2008, 15:06:15 μμ
Κι εδώ! Τα σχόλια και οι απορίες μου στη συνταγή
"σπιτικό πολύσπορο ψωμί"
τής
xanthibax
Ranja μιας κι είμαστε κοντά κάτι μου μύρισε, μπράβο πολύ ωραίο ,πιστεύω να μη σε δυσκόλεψε!!!
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Απάντηση #49
«
στις:
Ιούνιος 08, 2008, 15:16:32 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #50
«
στις:
Ιούνιος 08, 2008, 16:53:32 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
μπραβο Ρανια
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #51
«
στις:
Ιούνιος 08, 2008, 19:58:57 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
Γιωτούλα τελικά δεν είναι τίποτα το φοβερά δύσκολο... αλλά θέλει μπράτσα!!!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #52
«
στις:
Ιούνιος 09, 2008, 00:04:42 πμ »
YANNA
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
Για το ψήσιμο του ψωμιού στον παραδοσιακό φούρνο δεν ξέρω άν χρειάζεται νερό (παρόλο που έχω τέτοιο φούρνο δεν έχω επιχειρήσει να ψήσω ψωμί) αλλά στον ηλεκτρ. φούρνο πάντα βάζω ένα μεταλλικό μπωλάκι με νερό, όταν το αφήνω σκεπασμένο να φουσκώσει και το κρατάω και στο ψήσιμο. Η υγρασία βοηθάει να φουσκώσει περισσότερο το ψωμί, είναι σωστό αυτό που λέει η smp
Καταγράφηκε
Απάντηση #53
«
στις:
Ιούνιος 09, 2008, 09:18:27 πμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
Εύγε Ράνια !
Καταγράφηκε
Απάντηση #54
«
στις:
Ιούνιος 09, 2008, 10:53:33 πμ »
elie
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
smp, χρησιμοποιώ όσο προζύμι σου είπε και η xanthibax, ίσως και λίγο παραπάνω. Το αναπιάνω από την προηγούμενη και ... μπλα μπλα μπλα μπλα, τα γνωστά.
Μπολ με νερό δεν βάζω στον φούρνο αλλά το έχω ακούσει σαν συμβουλή. Μπορεί να το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
Καταγράφηκε
https://twitter.com/melie_gala
https://melie-gala.blogspot.com/
Απάντηση #55
«
στις:
Ιούνιος 09, 2008, 11:44:46 πμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
Κι εγώ το έφτιαξα..θα προσπαθήσω να βγάλω φωτό το απόγευμα...σχόλια γράφω στην συνταγή...Xanthibax δες τα και πες μου την γνώμη σου .....
Θα το ξανατολμήσω πάντως...
Καταγράφηκε
Απάντηση #56
«
στις:
Ιούνιος 09, 2008, 15:56:10 μμ »
smp
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 453
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Zύμες ολικής άλεσης
Πριν πολλά χρόνια που ζύμωνα χωριάτικο ψωμί (προζύμι μου έδιναν έτοιμο στην αρχη)στον ηλεκτρικό φούρνο πάντα τοποθετούσα ένα μεταλικό δοχείο με νερό για να υπάρχει υγρασία.
Στον παραδοσιακό φούρνο σκουπίζουν τα καρβέλια με ένα βρεγμενο σφογγαράκι κατα την διάρκεια του ψησίματος για να κάνει ωραία κόρα, όσο περισσοτερες φορές το επαναλάβεις τόσο πιο χοντρή κόρα θα κάνεις ( αν κάνω λάθος ας με διορθώσει καποια/ος).
Πάντα άφηνα τα ψωμιά να #ανέβουν# (φουσκώσουν)σκεπασμένα σε ζεστό μέρος.Θέλει περισσότερη ώρα.
Στο χωριάτικο ψωμί πρέπει να προσέξεις να μην σου φουσκώσει πέρα απο την κανονική ώρα γιατί θα ξινίσει περισσότερο.
Ranja kai ata τώρα που κάνατε την αρχή δεν πρόκειται να σταματησετε.
Καταγράφηκε
Να ζεις καλά - Να γελάς συχνά - Να αγαπάς πολύ!!!
Σελίδες
«
1
2
3
4
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...