GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 10:28:55 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Σαλάτες - Φρούτα
| | | |-+  Τα μήλα της Χιονάτης (Κομπόστα μήλων)
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Τα μήλα της Χιονάτης (Κομπόστα μήλων)  (Αναγνώστηκε 28498 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 15:07:59 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Σήμερα θα σα δώσω μια  πολύ υγιεινή, νόστιμη και πολύ εμφανίσημη κομπόστα  για όλους και ιδίως θα κάνει τα παιδιά να θέλουν να φάνε κι άλλη... ειναι :
  ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΗΣ ...ΧΙΟΝΑΤΗΣ!

Θα χρειαστούμε :

Μήλα καθαρισμένα  ολόκληρα,  που έχουμε αφαιρέσει από το κέντρο  τους τα κουκούτσια,  με το ειδικό μηχάνημα.

1 ποτήρι νερό  (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσα μήλα έχουμε και πόσο βρασμένα τα θέλουμε)

1 1/2  κουταλιά της σούπας ζάχαρη   ακατέργαστη καφέ, (μπορούμε να την κάνουμε και με άσπρη, ή για περιπτώσεις διαβητικών  με ασπαρτάμη, ή  splenda γλυκαντική σκόνη τις ανάλογες ποσότητες)

1 μεγάλο ξύλο κανέλας,

σιρόπι γρεναδίνης (από απόσταγμα ροδιού  χωρίς αλκοόλ) από 1  κουταλιά σούπας μέσα στο κέντρο κάθε μήλου , και 1  κουτσλά  σούπας  περιχύνουμε εξωτερικά το κάθε μήλο.

Εκτέλεση
Σε μιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τοποθετούμε τα μήλα καθαρισμένα , την κανέλα, το νερό  και τα περιχύνουμε με την ζάχαρη  η την γλυκαντική σκόνη. μέσα και έξω.Κλείνουμε την κατσαρόλα και  βάζουμε στο φούλ να πάρει βράση και  να αχνιστούν τα μήλα  σε λίγα λεπτά περίου 5-10΄εξαρτάται από την ποσότητα. Κατεβάζουμε  την φωτιά στο  μισό του 1. μόλις ιδούμε να παίρνουν την όψη (χρώμα) της κομπόστας, και   ρίχνουμε το σιρόπι  της γρεναδίνης  στο κέντρο  του καθε  μήλου από μιά κουταλιά, και  γύρω γύρω  από το κάθε μήλο μοιράζουμε τις υπόλοιπες. Μόλις πάρουν χρώμα από επάνω, γυρίζουμε  με ένα κουταλάκι τα μήλα και προσθέτουμε άν δέν έχουν καλά ροδίσει λίγο ακόμη σιρόπι  εκεί που είναι  αχρωμάτιστα. ακεπάζουμε και αφήνουμε  1-2  να πάρουν πιό ομοιόμορφο χρώμα. Σβύνουμε την φωτιά  Η κομπόστα μας είναι έτοιμη  υγιεινή και πολύ εμφανίσιμη.

Λέω παραπάνω υγιεινή διότι εκτός από το μήλο που είναι πολύ ωφέλιμο, το ρόδι είναι θαυμάσιο αντιοξειδωτικό. Επίσης η κανέλα, κάνει καλό στο ζάχαρο, και η καφέ ή μαύρη ζάχαρη  πιό υγιεινή  από την άσπρη....
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 12, 2009, 20:46:50 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #1
« στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 15:19:00 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Pastaflora, πολύ ωραία ιδέα...μου θυμίζει ένα επιδόρπιο που με κέρασαν στο τέλος ενός γεύματος σε ταβερνάκι το οποίο μας είπε ο ιδιοκτήτης ότι ήταν μήλα βρασμένα σε σιρόπι ροδιού και ήταν πράγματι εξαιρετικό...Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία...Νά'σαι καλά !!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 15:37:03 μμ »
dimitristsou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Τα λεφτα μιλανε......λενε αντιο! Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 843
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Φαινονται πολυ νοστιμα.Να δω ποιον θα αγκαρεψω να μου τα φτιαξει. Ντροπή Ντροπή Ντροπή Ντροπή Ντροπή Ντροπή
Καταγράφηκε
Αληθινός φίλος είναι αυτός που έρχεται
όταν ο υπόλοιπος κόσμος φεύγει.
 
Απάντηση #3
« στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 17:41:37 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
για την Ατα,
σου έστειλα την απάντησή μου  ελπίζω να την είδες, διότι δεν την βλέπω δημοσιευμένη. Λοιπόν η ποσότητα του νερού εξαρτάται από την ποσότητα του σιροπιολυ που επιθυμείς. αι φυσικά δεν την κάνουμε μέλι... το σιροπάκι  να είναι αραιό....
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #4
« στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 19:29:59 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Tην ειδα pastaflora και σ'ευχαριστω .... πες  μου ομως και κατι αλλο ... η 11/2 κσ ζαχαρη που αναφερεις αντιστοιχει σε καθε μηλο η σε συγκεκριμενη ποσοτητα νερου ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Φεβρουάριος 13, 2009, 11:53:16 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Εψαξα σημερα για γρεναδινη αλλα αυτη που βρηκα σε μεγαλα Σ/Μ δεν ειναι απο χυμο ροδιου αλλα απο χυμο αλλων κοκκινων φρουτων  Θυμός...κανει να την χρησιμοποιησω ? που μπορω να βρω αυτη που ειναι απο χυμο ροδιου ? μηπως σε καβα ?

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Φεβρουάριος 13, 2009, 14:10:22 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Εγώ, την πρώτη μου,  μιά που ήταν  γαλλική , και ήταν πάρα πολύ καλή, την είχα βρεί στον Σκλαβενίτη στο τέρμα Αχαρνών. και μια άλλη που έχω τώρα  ελληνική από ρόδι  πάλι,<σιροπι γρεναδίνης ποτοποιία Στράτος>  την πήρα από το Μάϊ Μαρκετ. Καί οι δυό είναι χωρίς αλκοόλ και μπορούμε να τις προσθέσουμε και στα κοκτέλς,  που έχουν αλκοόλ, να πάρουν άλλο χρώμα ή ανάλογα με το ειδικό βάρος των  άλλων  ποτών που έχει το κοκτέλ μας να κάνουμε <ριγέ> ποτά!!! να βάψουμε  ζύμες  από μάρτζιπαν και άλλες, μόνον με λίγες σταγόνες  ρόδι, ή πράσινης μέντας.
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #7
« στις: Φεβρουάριος 13, 2009, 14:18:00 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Νά' σαι καλά Pastaflora !! σ' ευχαριστώ πολύ πολύ...!!
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω