GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Δεκέμβριος 20, 2014, 02:52:39 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  χταποδι ξυδατο
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: χταποδι ξυδατο  (Αναγνώστηκε 9872 φορές)
« στις: Απρίλιος 13, 2009, 10:00:32 πμ »
michalis Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Ψαχνω, ψαχνω, ψαχνω και ξαναψαχνω και μια συνταγη για χταποδι ξυδατο απο αυτο που το βαζεις με ξυδι , μυρωδικα και μπαχαρικα σε ενα βαζο για να το αφησεις 2-3 μερες στο ψυγειο δεν βρισκω. Βασικα ξερω οτι θελει βρασιμο πρωτα σκετο για να βγαλει τα υγρα του, μετα συμπληρωμα λιγο νερο εαν χρειαστει, αλατοπιπερο, μετα πεταμα το νερο κ μετα το βαζουμε σε βαζο αφου το ψιλοκοψουμε σε φετουλες με  λαδακι κ ασπρο ξυδακι (μισο-μισο μηλοξιδο κ απο σταφυλια)  μυρωδικα κ μπαχαρικα. Η ερωτηση μου ειναι τι μπαχαρικα και τι μυρωδικα προτεινετε να βαλω. Σκεφτομουν για μαιντανο , ανιθο, δαφνη, κολλιανδρο , λιιιιγο καροτακι τριμμενο, σκελιδες σκορδο και κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομμενο κ ισως λιγο σουσαμακι. οσο για τα μπαχαρικα, μαυρο και ροζ πιπερι σε κοκκους, αλατι, και μενω εκει. Εχετε κατι αλλο να προτεινετε ;;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Απρίλιος 14, 2009, 14:28:15 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 718
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ WWW
Αυτό που ζητάς είναι χταπόδι τουρσί. Έχει και εδώ   http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/03/blog-post_1632.html

Από μυρωδικά, θα έβαζα στο σερβίρισμα ή σκόρδο με μαΐντανό, ή άνιθο με κρεμμυδάκι, ή μείγμα πιπεριών φρεσκοτριμμένα.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://toixografies.wordpress.com
 
Απάντηση #2
« στις: Απρίλιος 14, 2009, 16:46:11 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Μιχάλη εγώ κάτι παρόμοιο που φτιάχνω είναι: Κόβω το χταπόδι σε κομμάτια και το βράζω προσθέτοντας και 1 ποτήρι ξύδι κατά το βράσιμο. Όταν είναι έτοιμο το βγάζω το βάζω σε βάζο, προσθέτω 1/2 ποτήρι ξύδι, λάδι, 1 φύλλο δάφνη, διάφορα πιπέρια σπασμένα και 1 καυτερή πιπερίτσα και το αφήνω 2-3 μέρες στο ψυγείο. Σερβίρω πασπαλίζοντας με ρίγανη.

Καλή επιτυχία όποιο τρόπο κι αν προτιμήσεις Χαμόγελο

Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #3
« στις: Απρίλιος 14, 2009, 23:10:32 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.320
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Και εγώ έτσι το κάνω....
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #4
« στις: Απρίλιος 15, 2009, 12:06:27 μμ »
susudi Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 796
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ WWW
Καταπλητικο Φέη το χταποδάκι!
Έχει τα μυρωδικά που χρειάζεται για να νοστιμήσει το χταπόδάκι και να ζωντανέψει την γευση του
Ο πατέρας μου πιάνει χταπόδια . Από μικρή που θυμάμε το εαυτό μου είχαμε πάντα χταπόδια στην κατάψυξη τα οποία μαγειρεύαμε στην κατσαρόλα με διάφορους γνωστους τροπους.
Τουρσι όμως δεν έχουμε δοκιμασει.
Βούρ λοιπον!!!
Καλημας ημέρα up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Απρίλιος 15, 2009, 22:41:39 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
susudi καλή μου ευκαιρία να το δοκιμάσεις αφού έχεις και παραγωγή Κλείσιμο ματιού
Και βέβαια μπορείς να κάνεις και άλλους συνδιασμούς υλικών. Εγώ έχω καταλήξει σ αυτό γιατί το κάνει πικάντικο χωρίς να χάνετε και η γεύση του χταποδιού απ τα πολλά υλικά. Και βέβαια διατηρείται πολύ καιρό στο ψυγείο, όσο μένει γίνεται ωραιότερο και σε ξελασπώνει σε έκτακτες περιπτώσεις Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #6
« στις: Αύγουστος 06, 2009, 13:04:09 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
αγορασα γυαλιστερες και θα θελα να τις ψησω ελαφρα.
ξερει κανεις συνταγουλα για τη βινεγκρετ?
ευχαριστω
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Αύγουστος 06, 2009, 22:25:15 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Φαίη μου, να σου δώσω εγώ μια ιδέα.
Να σου πω όμως ότι γυαλιστερές δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου οπότε δεν ξέρω ούτε τη γεύση τους όχι να τις μαγειρεύω Αναποφασιστικότητα

Ξέρω ότι υπάρχει έτοιμη βινεγκρέτ της Hellmans με εσπεριδοειδή που είναι κατάλληλη για θαλασσινά.

Εγώ φτιάχνω μια βινεγκρέτ με 3 κουταλιές μέλι, 2 ξύδι, 4 λάδι, 2 μουστάρδα και ρίγανη, θυμάρι , δενδρολίβανο  και συνοδεύω γαρίδες, καραβίδες, χταπόδια, τέτοια είδη γενικώς.
Επίσης μπορείς να προσθέσεις και λίγο σκορδάκι αν σου αρέσει. Τώρα αν ταιριάζει στις γυαλιστερές δεν ξέρω καθόλου τη γεύση τους για να σου πω.

Δες και αυτό : http://www.giagiaduck.gr/print.aspx?id=4361

Πάντως αν δε σε ικανοποιήσει κάτι από αυτά, ένα απλό λαδάκι, λεμονάκι, ριγανίτσα, αλατοπίπερο χτυπημένο, νομίζω θα είναι το καλύτερο up
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2009, 22:27:22 μμ από Faye » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω