GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 00:21:31 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού  (Αναγνώστηκε 39404 φορές)
« στις: Απρίλιος 23, 2009, 20:13:00 μμ »
cooky Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 157
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
    Υλικά:

    Για τη ζύμη
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
    • 1 κούπα λάδι (κατά προτίμηση εξαιρετικά παρθένο)
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1/2 φλιντζάνι του καφέ ξίδι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
    • όσο αλεύρι πάρει (μέχρι να σφίξει η ζύμη) - αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Για τη γέμιση
    • 2 αυγά
    • όσο τυρί πάρει (μέχρι να πήξει λίγο) - τυρί φέτα, ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί

    Εκτέλεση:
    Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι.
    Αναμειγνύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Έπειτα κρατάμε το ξίδι μέσα στο φλιντζάνι πάνω από τη λεκάνη και ρίχνουμε μέσα στο ξίδι το μισό κουταλάκι σόδα, ανακατεύοντας παράλληλα. Η χημική αντίδραση θα κάνει το ξίδι να φουσκώσει κ να χυθεί απ' έξω.
    Συνεχίζουμε ν' ανακατεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση.
    Ρίχνουμε το αλεύρι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, χτυπάμε τα 2 αυγά με το τυρί.
    Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.
    Σε ένα πλατύ πιάτο, παίρνουμε κάθε μπαλάκι, το απλώνουμε μέχρι να γίνει στρογγυλό, ρίχνουμε λίγη γέμιση στη μέση, πιάνουμε τη μια του άκρη και το κλείνουμε, πιέζοντάς το πάνω στην άλλη άκρη. Δηλαδή φανταστείτε σχήμα μισοφέγγαρο.

    Προαιρετικά αλείφουμε τα τυροπιτάκια με κρόκο αυγού προτού τα βάλουμε στο φούρνο.

    Τα τυροπιτάκια ψήνονται στους 200 C περίπου για 30min - 1 h (ανάλογα με το φούρνο).



    [/list]
    « Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 05, 2009, 04:05:51 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
     
    Απάντηση #1
    « στις: Απρίλιος 24, 2009, 17:08:58 μμ »
    giota Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 5.625
    Μέλος από: Οκτ, 2007

    Προφίλ WWW
    φαινονται πολυ νοστιμα!!! μπραβο σου
    Καταγράφηκε
     
    Απάντηση #2
    « στις: Απρίλιος 24, 2009, 17:12:33 μμ »
    ekaterini Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 1.372
    Μέλος από: Μάι, 2008

    Προφίλ
    αυτό το θεϊκό τυροπιτάκι, πρέπει να μπει επειγόντως στις συνταγές  rose
    Καταγράφηκε
     
    Απάντηση #3
    « στις: Απρίλιος 24, 2009, 21:26:58 μμ »
    cooky Αποσυνδεδεμένος
    Πλήρες μέλος
    ***
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 157
    Μέλος από: Απρ, 2009

    Προφίλ
    φαινονται πολυ νοστιμα!!! μπραβο σου

    Γιώτα σ' ευχαριστώ. Ντροπή
    Παλιά συνταγή της μαμάς.... Στριφογύρισμα ματιών
    Αλλά ποτέ μου δεν τη βαρέθηκα... biggrin
    Καταγράφηκε
     
    Απάντηση #4
    « στις: Απρίλιος 24, 2009, 21:31:10 μμ »
    cooky Αποσυνδεδεμένος
    Πλήρες μέλος
    ***
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 157
    Μέλος από: Απρ, 2009

    Προφίλ
    αυτό το θεϊκό τυροπιτάκι, πρέπει να μπει επειγόντως στις συνταγές  rose

     Ντροπή Ντροπή Ντροπή

    Όσο περισσότερο ξίδι περιέχει, τόσο πιο γευστικό γίνεται. Μην το παρακάνουμε βέβαια, αλλά εγώ βάζω πάντα λίγο παραπάνω από το μισό φλιντζάνι που λέει η συνταγή Σφραγισμένα χείλη
    Καταγράφηκε
     
    Απάντηση #5
    « στις: Απρίλιος 27, 2009, 09:34:02 πμ »
    sgr Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 4.438
    Μέλος από: Ιούν, 2007

    Προφίλ
    Πριν κανά δυό μήνες περίμενα στο Σύνταγμα το τραμ και καθόμουν στο παγκάκι δίπλα σε μία κυρία κάπου 60 ετών. Χτύπησε το κινητό της και ήταν η κόρη της και της ζήτησε τη συνταγή για φύλλο της.
    Τέντωσα το αυτί λοιπόν και άκουσα κάποια από τα υλικά.
    Δεν ντράπηκα,  Ντροπή της ζήτησα τη συνταγή (την οποία έχασα φυσικά αφού είχα το  Κακία Κακία γιο μου μαζί και με μούρλανε) και μου είπε ότι έβαζε κρασί και μάλιστα ένα ποτήρι του κρασιού ! Μου έκανε εντύπωση, αλλά με διαβεβαίωνε ότι γινόταν το φύλλο μούρλια. Δεν το έχω επιχειρήσει πάντως.
    Καταγράφηκε
     
    Απάντηση #6
    « στις: Απρίλιος 27, 2009, 09:50:40 πμ »
    susudi Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 796
    Μέλος από: Απρ, 2009

    Προφίλ WWW
    Πολυ καλή συνταγη.
    Ποτέ δεν φανταζόμουν το ξύδι ως συστατικο !!
    Αξίζει να το τολμίσω.
    Πολυ καλές ιδεες και συμβουλες και η ζύμη κουρου είναι αγαπημένη
     up
    Καταγράφηκε
     
    Απάντηση #7
    « στις: Απρίλιος 27, 2009, 14:22:04 μμ »
    xrysa Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 964
    Μέλος από: Φεβ, 2008

    Προφίλ
    Sgr εγώ έχω μια συνταγή με ζύμη από κρασί για τυροπιτάκια που την κάνω συχνά, γιατί έχει λίγα υλικά και γίνεται πολύ νόστιμη και αφράτη.

    Κρασάτα τυροπιτάκια
    1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
    1 ποτήρι του νερού κρασί άσπρο
    αλεύρι φαρίνα όσο σηκώσει (περίπου 1/2 κιλό)
    1/2  κ.γ αλάτι.

    Ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια ζύμη μαλακή που να μην κολάει στα χέρια και μετά γεμίζεις με τυρί ή ότι άλλο θες.

    « Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 27, 2009, 14:26:01 μμ από xrysa » Καταγράφηκε
    Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
     
    Απάντηση #8
    « στις: Απρίλιος 27, 2009, 14:48:53 μμ »
    sgr Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 4.438
    Μέλος από: Ιούν, 2007

    Προφίλ
    Σε ευχαριστώ πολύ.
    Ελπίζω να μπει και στην αρχική με τις συνταγές για να μην χαθεί.
    Καταγράφηκε
     
    Απάντηση #9
    « στις: Μάιος 04, 2009, 19:57:47 μμ »
    YANNA Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 874
    Μέλος από: Φεβ, 2008

    Προφίλ WWW
    Χρύσα όταν λές φαρίνα αλεύρι εννοείς αυτό που φουσκώνει μόνο του ή το απλό? Η ζύμη κουρού είναι η αδυναμία μοιυ και έχω δοκιμάσει αρκετές. αλλά με κρασί όχι.
    Κρασί βάζω μόνο στην ζύμη για άνοιγμα φύλλου για να γίνεται τριφτή.
    Καταγράφηκε
     
    Απάντηση #10
    « στις: Μάιος 06, 2009, 14:14:08 μμ »
    xrysa Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 964
    Μέλος από: Φεβ, 2008

    Προφίλ
    Γιάννα καθυστερημένα η απάντηση  Χαμόγελο
    Αλεύρι φαρίνα λέω αυτό που φουσκώνει μόνο του. Και εγώ πρώτη φορά την δοκίμασα Γιάννα αλλά την κάνω συχνά πλέον γιατί άρεσε σε όλους.
    Καταγράφηκε
    Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
     
    Απάντηση #11
    « στις: Μάιος 06, 2009, 17:38:50 μμ »
    MAROULA Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 1.238
    Μέλος από: Ιαν, 2009

    Προφίλ
    Xrysa ωραία και εύκολη φαίνεται.Λέω να τολμήσω να την δοκιμάσω γιατί φοβάμαι λίγο γενικώς το άνοιγμα φύλλου.
    Ευχαριστούμε Χαμόγελο
    Καταγράφηκε
                   η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
     
    Απάντηση #12
    « στις: Μάιος 06, 2009, 23:02:39 μμ »
    YANNA Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 874
    Μέλος από: Φεβ, 2008

    Προφίλ WWW
    Χρύσα ευχαριστώ για την απάντηση και τις διευκρινήσεις σου Χαμόγελο
    Καταγράφηκε
     
    Απάντηση #13
    « στις: Μάιος 07, 2009, 09:12:26 πμ »
    xrysa Αποσυνδεδεμένος
    Ανώτατο μέλος
    *****
    Φύλο: Γυναίκα
    Μηνύματα: 964
    Μέλος από: Φεβ, 2008

    Προφίλ
    Μαρούλα ένα μικρό κολπάκι για να δεις αν η ζύμη σου είναι έτοιμη είναι να δοκιμάσεις να την ανοίξεις, αν δεν σπάει είναι εντάξει.Αν σπάει θέλει λίγο αλεύρι ακόμη. Και να την αφήσεις να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 30'
    Τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια δεν έχουν την κλασική γέμιση τυρί και αυγό. Εχουν 150γρ.γιαούρτι, 150 γρ φέτα και 100 γρ.κίτρινα τυριά και λίγο άσπρο πιπέρι. Αν αποφασίσετε να τα κάνετε δοκιμάστε και την γέμιση είναι πολύ νόστιμη.
    Καταγράφηκε
    Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
     
    Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω