GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σεπτέμβριος 19, 2014, 12:48:28 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  ΓΛΥΚΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΓΛΥΚΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ  (Αναγνώστηκε 6107 φορές)
« στις: Οκτώβριος 17, 2007, 13:16:32 μμ »
MAGDA Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Μου εδωσε η κουμπαρα μου κολοκυθι ασπρο αυτο που γινεται γλυκο.το εχω φαει και ειναι κα-τα-πλη-κτι-κο
εχετε καμια συμβουλη να μου δωσετε ?
πρωτη φορα θα το φτιαξω και δεν θελω να το χαλασω
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 17, 2007, 13:32:10 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
ΜΑΓΔΑ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΜΑΡΕΣΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΑΝΤΑ ΠΙΤΤΑ,ως ακολούθως:
 
Υλικά:
4-6 ζυμωτά φύλλα ή ετοιμη ζυμη χωριάτικη
1 κολοκύθι κίτρινο(να βγάλουμε περίπου 1 κιλό σάρκα)
1 φακελάκι σουσάμι
1 φλιτζάνι σταφίδες άσπρες
200-300 γρ. ζάχαρη και ζάχαρη άχνη
100 γρ. λάδι για τη γέμιση και λίγο για τα φύλλα
από 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια-αμύγδαλα χοντροκομμένα
κανέλα
πολύ λίγο αλάτι
2-3 κουταλιές σούπας ρύζι (προαιρετικά)ή τραχανα γλυκό

Εκτέλεση:

1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε λίγο χλιαρό νερό και τις βάζουμε να σουρώσουν. Ανοίγουμε το κολοκύθι στη μέση και μ΄ ένα κουτάλι ξύνουμε το εσωτερικό του για να βγάλουμε τη σάρκα.
2. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ίσα να μαλακώσει και να στραγγίξει . Αν θέλουμε προσθέτουμε το ρύζι(ή οταν το κατεβάσω απο τη φωτια και ενω ειναι ζεστο βαζω το τραχανα). Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το σουσάμι, τα καρύδια και τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και μια πρέζα αλάτι.(Ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε ρίχνουμε παραπάνω ζάχαρη. Είναι καλύτερα πάντως η γέμιση να μην είναι πολύ γλυκιά, γιατί προσθέτουμε και από πάνω ζάχαρη.
3. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 2-3 φύλλα ή 2 ετοιμα, τα οποία λαδώνουμε ελαφρά . Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα. Κλείνουμε καλά τα φύλλα και βρέχουμε ελαφρά με λίγο λάδι και νερό. Χαράζουμε ελαφρά εδώ κι εκεί μ' ένα μαχαιράκι για να μη φουσκώσουν τα φύλλα.
4. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45-60΄ ή όσο χρειασθεί. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα. Όποιος θέλει μπορεί να βάλει άχνη αντί της κανονικής ζάχαρης.
 
Σου ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕ ΕΙΔΟς ΤΑΡΤΑΣ (ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΗ ΕΓΩ)αλλα νομιζω ειναι πιο ευκολη

Υλικά

1 κιλό φύλλο σφολιάτα ή φύλλο κρούστας ή ζύμη τάρτας.
300 γρ. ανθότυρο
3 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας σιμιγδάλι
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
2 κουταλάκια κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κιλό κίτρινο κολοκύθι

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
1 1/2 κούπα αλεύρι, 1/2 κούπα βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
1 αυγό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
250 γρ. σαντιγύ
2/3 κούπας χοντροκομμένα καρύδια
 
 
Εκτέλεση
Ζεματάμε το κολοκύθι, το κόβουμε κομμάτια και το στραγγίζουμε. Κόβουμε το ανθότυρο σε κομματάκια, το βάζουμε στο μίξερ μαζί με το γάλα, και το σιμιγδάλι και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά με τη κανέλλα και το γαρύφαλλο. Στο τέλος ρίχνουμε και το κολοκύθι και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε στο μίξερ τα υλικά για τη ζύμη της τάρτας. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ, την τοποθετούμε στην ταρτιέρα και την πιέζουμε με τις παλάμες μας, ώστε να εφαρμόσει καλά μέσα σ' αυτήν. Αδειάζουμε από πάνω το μίγμα που έχουμε φτιάξει και βάζουμε την ταρτιέρα στο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45' έως 1 ώρα. Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τα καρύδια, για να πάρουν λίγο χρώμα. Αφού ψηθεί η τάρτα, στολίζουμε από πάνω με τη σαντιγύ και τα καρύδια.
 
 
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΗΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!ΘΑΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 17, 2007, 13:37:14 μμ από LITSA5 » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω