GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 10:46:30 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Διατροφικά νέα ..
| | |-+  κροκος κοζανης
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: κροκος κοζανης  (Αναγνώστηκε 34534 φορές)
« στις: Οκτώβριος 19, 2007, 11:11:54 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
πριν απο καποια χρονια αντιμετωπισα ενα προβλημα υγειας.
η μητερα μου στην προσπαθεια της να δυναμωσει το ανοσοποιητικο μου συστημα αποφασισε καθημερινα να μου δινει διαλυμενο σε λιγο νερο 2-3 τριχουλες κροκο κοζανης.
ο γιατρος μας ειπε οτι παραλληλα με την φαρμακευτικη αγωγη και η χρηση του κροκου ως φυσικο αντιοξειδωτικο βοηθησε στην ενδυναμωση του οργανισμου.
εγω προσωπικα απο τοτε πινω καθημερινα τον κροκο μου και δεν μου εχει εμφανιστει ξανα προβλημα υγειας.

επειδη κα ιεγω ειχα πληρη αγνοια στο παρελθον και δεν ηξερα καν τι ειναι ο κροκος κοζανης παραθετω καποιες χρησιμες κατ εμε πληροφοριες.

ολα τα στοιχεια ειναι απο το σαιτ του συνεταιρισμου : https://www.kozani.gr/krokos/futo.htm


κροκος
ο ήμερος (Crocus sativus L.) είναι ενα από τα πιο σπάνια φαρμακευτικά φυτά. Τα αποξηραμένα στίγματα του λουλουδιού αποτελούν τον πολύτιμο κρόκο ή σαφράν ή ζαφορά ή σαφράνι.
Εδώ και τριακόσια χρόνια ο Κρόκος Κοζάνης καλλιεργείται και αναπτύσσεται αποκλειστικά στο Ν. Κοζάνης. Ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητα του, που τον κατατάσσει στην πρώτη κατηγορία κρόκου βιολογικής καλλιέργειας στον κόσμο.
Διατίθεται σε δύο μορφές, νηματίδια και σκόνη, σε ειδικές συσκευασίες.
• Αντιθρομβωτικό
Το εκχύλισμα στιγμάτων κρόκου, προκαλεί αναστολή της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων. Παράλληλα, διαπιστώθηκε και η αντιπηκτική δράση του.
• Τονωτικό
Βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, στην πέψη, σε κρίσεις άσθματος, στη ναυτία, στο πρήξιμο της νεογιλής οδοντοφυΐας, είναι εμμηναγωγό, αντιπυρετικό και δυναμωτικό.
Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, όπως αναφέρεται σε αιγυπτιακό πάπυρο που χρονολογείται από το 1550 π.Χ., ενώ αποτελούσε απαραίτητο συστατικό στα ιατρικά παρασκευάσματα του Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη και του Γαληνού, οι οποίοι τον συνιστούσαν ως παυσίπονο, αντιπυρετικό, υπνωτικό, εμμηναγωγό, επουλωτικό. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και της σύγχρονης ιατρικής για τον κρόκο. Η σχετική έρευνα είναι συνεχής και πολύπλευρη. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα διαπιστώθηκε με βεβαιότητα ότι ο κρόκος ασκεί:

1. Αντιοξειδωτική δράση
.
Η δράση αυτή θεωρείται σήμερα ιδιαίτερα επωφελής για τον οργανισμό από πολλές πλευρές.

2. Αντιθρομβωτική δράση.

Αποτέλεσμα της αντιαιμοπεταλιακής δράσης που παρατηρήθηκε σε εργαστηριακό επίπεδο. Στη δράση αυτή αποδίδεται η μειωμένη συχνότητα καρδιαγγειακών επεισοδίων στη Valencia της Ισπανίας όπου η κατανάλωση κρόκου είναι μεγάλη.

3. Αντικαρκινική δράση.

Η δράση αυτή διαπιστώθηκε από πολλές έρευνες σε καθαρά πειραματικό επίπεδο.*

4. Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και ιδιαίτερα τη μνήμη (στην Ιαπωνία κυκλοφορεί ήδη επίσημα σχετικό σκεύασμα).

ο κροκος χρησιμοποιειται σε πολλα φαγητα.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ

Οι ίνες του κρόκου δίνουν στο φαγητό ένα φωτεινό κίτρινο χρώμα, μια ευχάριστη υπόπικρη γεύση πολύ χαρακτηριστική και άρωμα ελαφρά ιωδιώδες. Για να φανεί το χρώμα του στο φαγητό δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν υλικά που δίνουν εντονότερο από το κίτρινο χρώμα, όπως η ντομάτα ή το σπανάκι. Σε τέτοια φαγητά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαφραν μόνο για τη γεύση του. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η ποσότητα. Αν βάλετε πολύ σαφραν θα είναι πολύ έντονη η μυρωδιά. Στις συνταγές του εντύπου το υλικό είναι μετρημένο για να ταιριάζει σ' ένα μέσο γούστο, κι έτσι αφού το δοκιμάσετε, μπορείτε να αυξήσετε τη δόση σύμφωνα με τη δική σας προτίμηση. Αυξήστε λίγο κάθε φορά γιατί, αν η ποσότητα είναι μεγάλη, θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Πριν χρησιμοποιήσετε το σαφραν βάλτε το σε ένα μπολ με λίγο νερό και αφήστε το έως 2 ώρες, ώστε να βγάλει το χρώμα του. Οι ίνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο από το σαφραν σε σκόνη. Αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε σε ζύμη, το μούλιασμα είναι απαραίτητο, ενώ σε φαγητό που θα βράσει, το χρώμα μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο στη διάρκεια του μαγειρέματος. Ένας άλλος τρόπος είναι να πασπαλίσετε το σαφραν στο φαγητό, τη στιγμή του σερβιρίσματος, ιδιαίτερα αν είναι σούπα. Είναι εντυπωσιακό καθώς αρχίζει να βγάζει κίτρινο χρώμα γύρω από τις κόκκινες ίνες του. Για να μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα μετρώντας τις ίνες πρέπει να ξέρετε ότι 1 γραμμάριο σαφραν έχει 320-360 ίνες ανάλογα με το μήκος και το πάχος τους.

στο σαιτ που σας εδωσα υπαρχουν πολυ ενδιαφερουσες συνταγες με κροκο κοζανης.


« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 19, 2007, 11:19:40 πμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 19, 2007, 11:31:56 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το άρθρο αυτό Μαργαρίτα.

Χρησιμοποιώ κρόκο σε σκόνη συνήθως, αλλά συνεχίζω να έχω μια απορία.
Αυτές οι ίνες διαλύονται ή οχι ? Γιατί την τελευταία φορά που έφτιαξα παέλια, έριξα τις ίνες έτσι χωρίς να τις μουλιάσω (η άσχετη  Θυμός)
και το αποτέλεσμα ήταν να τις βρίσκω άθικτες γκρρρρρρρρρρρρρρρρ και να τις ψάνχω να τις βγάλω πριν παρουσιάσω το φαγητό στο τραπέζι χαχαχα...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 19, 2007, 11:39:45 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
απο οσο ξερω δεν διαλυονται οχι για αυτο στα φαγητα συνηθως χρησιμοποιουμε τη σκονη.
εγω προσωπικα σε ριζοτο για παραδειγμα μπορει να βαλω και τριχουλες δεν με ενοχλουν.
παντως σε γενικες γραμμες αν μουλιασεις τις τριχουλες σε 2 δαχτυλα νερακι κα ιπεριμενεις 10 λεπτα θα εχουν μαλακωσει τοσο πολυ που σχεδον θα διαλυονται.το νερακι δε θα εχει παρει ενα υπεροχο κροκι χρωμα.
οταν το πρωτοηπια το διαλυμα ειχε γευση μπεταντιν αλλα με τον καιρο το συνηθισα.
ο κροκος μπορει να χρησιμοποιηθει και σε ροφηματα οπως καφες ή τσαι.
εμενα προσωπικα δε μου αρεσει.
α και κατι αλλο επειδη θελω να πινει και ο ανδρας μου κροκο αλλα αρνειται να το πιει ετσι στο νερο του ριχνω λιγη σκονη μεσα στην φρεσκια πορτοκαλαδα κα το πινει ευχαριστως.
και  στο παιδι μου αυριο μεθαυριο (που λεει ο λογος  Κλείσιμο ματιού )ετσι θα κανω

φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 19, 2007, 11:53:49 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Αφού τα μουλιάσεις σε νερό μπορείς να αφαιρέσεις τους στήμονες, αν σε ενοχλούν, έχουν δώσει το άρωμα και το χρώμα τους.
Εγώ συνιστώ να αποφεύγετε τη σκόνη γιατί νοθεύεται εύκολα (κυρίως με κουρκουμά δηλ. κιτρινόριζα) και είναι κρίμα να το ακριβοπληρώνουμε και να μην είμαστε σίγουροι τι αγοράζουμε!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 19, 2007, 12:00:47 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
συμφωνω ελλη και εγω προτιμω τις τριχουλες.
αγοραζω ομως παντα τον βιολογικο κροκο κοζανης του συνεταιρισμου στην γνωστη μαυρη κοκκινη συσκευασια.
τον βρισκω σε καταστηματα βιολογικων προιοντων καθως και σε σ/μ αλλα στα ραφια με τα βιολογικα προιοντα.
θελω να πιστευω πως αφου ειμαστε χωρα εξαγωγης του κροκου τουλαχιστον δεν  τιθεται θεμα νοθειας.
θελω να πιστευω παντα.......... Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 19, 2007, 12:31:19 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Πράγματι χρόνια τώρα που χρησιμοποιώ τον κρόκο κυρίως σε ρύζι, έμαθα τις τόσο καλές ιδιότητές του. Καλά κάνεις Μαργαρίτα μου και το θίγεις και μας πληροφορείς.
Δεν το έχω πιει, όταν το χρησιμοποιώ το μουλιάζω και εκτός απ το ότι μαλακώνει χρησιμοποιώ και το νερό του μουλιάσματος. Σήμερα τον δοκίμασα σε κάτι άλλο. Τυχαία διάβασα μια συνταγούλα για λιβανιστήρι! Εεεπ μη φωνάζετε!
Βάζεις λοιπόν σε γουδί, πέταλα από φρέσκα τριαντάφυλλα (αγάπη), φύλλα βασιλικού (προστασία), 7 (!) ίνες κρόκου και λίγο λιβάνι και τα πολτοποιείς. Ανάβεις καρβουνάκι και βάζεις λίγο απ το παρασκεύασμα στο αναμμένο καρβουνάκι. Μοσχομυρίζει το σπίτι χωρίς την έντονη μυρωδιά του λιβανιού.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 19, 2007, 12:39:19 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
α πολυ ωραια και ησυνταγουλα για λιβανιστηρι νενα μου θα το πω σημερα στη μαμα μου κα ιθα τρελαθει .
σε ευχαριστουμε  Φιλί
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 20, 2007, 02:26:11 πμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Μαργαριτα πολύ ενδιαφέρων και κατατοπιστικό άρθρο ευχαριστούσαμε θερμά.

Ερχομαι δε να προσθέσω τις εξής ευεργετικές ιδιότητες:
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TOY ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ
ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ και ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!
ΑΝΤΙΣΠΑΣΜΩΔΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ
Συμπέρασμα: Με τις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες ο Κρόκος είναι ένα ελιξίριο ζωής, αφού προστατεύει και αναζωογονεί τα κύτταρα,
βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου και στη βελτίωση της μνήμης, εμποδίζει την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων
και έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Θα επανέλθω με συνταγές...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 20, 2007, 12:40:45 μμ από KATE » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 20, 2007, 17:17:38 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
KATE σε ευχαριστω θερμα για τις επιπροσθετες πληροφοριες.
οσο πιο πολλα διαβαζω για αυτο το θεμα τοσο περισσοτερο και εντυπωσιαζομαι.
ενα ειναι το σιγουρο οτι θα συνεχισω να το πινω καθημερινα.
thanks
 
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #9
« στις: Οκτώβριος 20, 2007, 17:50:54 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Μαργαρίτα, σε αντίθεση με εσένα, εγώ όσο τα διαβάζω όλο και πιο δύσπιστος γίνομαι
Είμαι βλέπετε επιφυλακτικός με ο,τι περγαμηνές συνοδεύουν σήμερα οτιδήποτε φυσικό-φυσικό προϊόν ..
Το μόνο βέβαια που γνωρίζω για το κρόκο Κοζάνης, είναι το απίστευτο της τιμής του και οι αμέτρητοι τρόποι νοθείας και παρα-εμπορίας του (διάβαζα οτι άλλες 2 πόλεις στον κόσμο διεκδικούν το μονοπώλιο (από νότια Αμερική μέχρι Ασία) και συνεχώς κυκλοφορούν σκευάσματα σε διάφορες παραλλαγές προσπαθώντας να πάρουν και αυτά με τη σειρά τους ένα κομμάτι από τη πίτα.

Μακάρι αυτά που λέει η ΚΑΤΕ να ισχύουν. Επιτρέψτε μου όμως εγώ να το θεωρώ απλά ένα σαν τα υπόλοιπα μαγειρικά συστατικά που απλά δίνει χρώμα-γεύση στο φαγάκι μου και να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ γιαυτό και μόνο το λόγο, ευκαιριακά και αν ... Θέλω να πω πως, δε πείθομαι τόσο εύκολα έτσι ώστε να το κατατάξω στο καθημερινό μου διαιτολόγιο περιμένοντας να δω τις ευεργετικές του ιδιότητες (πόσο μάλλον αν έχει και τέτοια τιμή).
Αυτό βέβαια για μένα δεν ισχύει μόνο για τον κρόκο Κοζάνης, αλλά και για ότι άλλο τέτοιου είδους κατά καιρούς έχει περάσει (αν και το συγκεκριμένο δεν είναι απλά μια μόδα, χρόνια τώρα ακούω γίνεται λόγος για το κρόκο)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 20, 2007, 17:52:47 μμ από admin » Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #10
« στις: Οκτώβριος 20, 2007, 18:14:45 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ειναι και αυτο μια αποψη αντμιν που δε σου κρυβω οτι με εχει απασχολησει και εμενα αρκετες φορες.
στο μονο που μπορω να διαφωνησω μαζι σου ειναι στην τιμη του.ναι ειναι ακριβο αλλα αν αναλογιστει κανεις ποσος χρονος και κοπος χρειαζεται να περισυλλεξουν τα ανθη και να αφαιρεθουν οι στημονες με προσοχη ωστε να αποξηρανθουν και να διατεθουν προς πωληση συν το γεγονος οτι δεν ειναι καλλιεργησιμο φυτο και δεν ευδοκιμει οπουδηποτε τοτε η τιμη του ειναι σιγουρα κατανοητη.
εγω που το χρησιμοποιω καθημερινα δινω περιπου 10-15 ευρω το μηνα αν αναλογιστει κανεις ποσα χρηματα δινουμε για το τσιγαρο που ειναι αντικειμενικα επιβλαβες τοτε σιγουρα θα σκεφτουμε οτι προσφερει δεν μας προσφερει κατι ιδιατερο ειναι δεν ειναι νοθευμενο δεν μας κοστιζει τελικα και τοσο ακριβα ουτε εν τελει μπορει να μας βλαψει.

Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #11
« στις: Οκτώβριος 29, 2007, 23:52:36 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Αρωματικός καφές για τη Μαργαρίτα

* 4 φλ. καφές φίλτρου
* 4 κουταλάκια ζάχαρη
* 4 κουταλάκια κακάο
* 25 ίνες σαφράν
* 4 καρφάκια γαρύφαλλο
* 4 φέτες πορτοκάλι
* 4 φέτες λεμόνι
* 4 ξυλάκια κανέλας

το καταλάβαμε όλοι για 4 μεριδες

Βάζουμε σε κάθε κουπα ένα κουταλάκι ζάχαρη (και βάλε), ένα κουταλάκι κακάο, ένα καρφάκι γαρύφαλλο και 5 ίνες σαφράν.
Προσθέτετε μια φέτα πορτοκάλι και λεμόνι και το ξυλάκι της κανέλας. Ρίχνουμε καυτό καφέ φίλτρου, ανακατεύετε και απολαμβάνουμε
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Οκτώβριος 30, 2007, 10:11:31 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
αχ κατε τι μου κανεις ? και ειμαι σε φαση που δεν πινω καφε και πολυ μου εχει λειψει.
φοβερα μοσχομυρωδατο παντως πρεπει να ειναι μολις ξαναπιω καφε θα εκτελεστει.
thanks!!!!!
 Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #13
« στις: Δεκέμβριος 09, 2007, 22:28:34 μμ »
kleiw Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
ax!!apanthsa alla oxi sthn selida!!!sygnwmh!!!
eftiaksa ton kafe molis exthes to apogeuma!!!!thauuuuuma!!!euxaristw kate!!! Έκπληξη Φιλί
oso gia ton kroko!!!tobazw sto ksunogalo mou kai sto giaourti mou sxedn panta me meli kai elaxisth kanela!!! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Αύγουστος 16, 2009, 17:13:53 μμ »
Popim Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
Δηλαδή παιδιά μπορώ να βάζω 2-3 κόκκινες ίνες κρόκου σε νερό και να το πίνω καθημερινά; beer
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω