GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 02:59:08 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Θαλασσινά
| | | |-+  ΠΑΣΤΟΙ ΚΟΛΙΟΙ...?
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΠΑΣΤΟΙ ΚΟΛΙΟΙ...?  (Αναγνώστηκε 40734 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2009, 10:17:17 πμ »
XARAKTIS Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Σεπ, 2009

Προφίλ
Καλημερα σε ολους
ξερει κανεις κανενα καλο τροπο για παστωμα κολιου?
thanks in advance...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2009, 10:43:09 πμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ

Καλωρισες στην παρέα μας, κι ελπίζω να μείνης ευχαριστημένος...και να μείνεις.

Ας έλθιυμε  όμως στο θέμα μας:
Τον συνηθισμένο δικό μου  τρόπο  ξέρω:

Τους καθαρίζεις καλά τους πλένεις και αν θέλεις τους φιλετάρεις, ή όχι,
καλιτερα  όμως κάνε το,  και βάλε τους  σε στρώσεις  φιλέτο αλάτι, φιλέτο αλάτ.
 Μόλις το  κρέας τους  αλλάξει χρώμα και αρχίζει και ασπρίσει έχει  μαγειρευτεί (παστωθεί),
 μετά  διώχνεις το αλάτι και τους ξεπλένεις, και
τους βάζεις σε ένα ταπερ με σκορδάκι φέτες και λαδάκι και  ξύδι καλό, για να πάρουν γεύση και να διατηρηθουν....
Αν θέλεις πιό πικάντικη γεύση,  βάζεις και μια καυτερή πιπερίτσα.

Κάνε το και  γράψε μου για το αποτέλεσμά σου, κι  αν σου άρεσε γευστικά...!!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2009, 10:49:53 πμ »
XARAKTIS Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Σεπ, 2009

Προφίλ

Καλωρισες στην παρέα μας, κι ελπίζω να μείνης ευχαριστημένος...και να μείνεις.

Ας έλθιυμε  όμως στο θέμα μας:
Τον συνηθισμένο δικό μου  τρόπο  ξέρω:

Τους καθαρίζεις καλά τους πλένεις και αν θέλεις τους φιλετάρεις, ή όχι,
καλιτερα  όμως κάνε το,  και βάλε τους  σε στρώσεις  φιλέτο αλάτι, φιλέτο αλάτ.
 Μόλις το  κρέας τους  αλλάξει χρώμα και αρχίζει και ασπρίσει έχει  μαγειρευτεί (παστωθεί),
 μετά  διώχνεις το αλάτι και τους ξεπλένεις, και
τους βάζεις σε ένα ταπερ με σκορδάκι φέτες και λαδάκι και  ξύδι καλό, για να πάρουν γεύση και να διατηρηθουν....
Αν θέλεις πιό πικάντικη γεύση,  βάζεις και μια καυτερή πιπερίτσα.

Κάνε το και  γράψε μου για το αποτέλεσμά σου, κι  αν σου άρεσε γευστικά...!!!

Τhanks pastaflora, ετσι σχεδον ομως κανω την γαυρομανα (μαριναδα), εγω λεω για εκεινο τον παραδοσιακο τροπο οπως βλεπουμε στα παντοπωλεια, μες το μεταλλικο κουτι και στο χοντρο αλατι...
εχεις καμια ιδεα...?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2009, 13:58:09 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Απλά . πάρε ένα τσίγκνο κουτί ή  τάπερ,και στρ4ώστο αλάτι χοντρό και βάλε  τους κολιούς  ολόκληρους ή σε φιλέτα ,αλάτι κολιούς αλάτι κολιούς αλάτι, Πάντως εγώ θα τους καθάριζα από εντόσθια και κεφάλια το λιγώτερο, θα τους επλενα και θα τους έστρωνα στο αλάτι να παστωθούν. Αυτά.
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2009, 22:07:06 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Κατ' αρχήν καλησπέρα και καλώς ήρθες στη μεγάλη παρέα της masa.
Παστά δεν φτιάχνω γιατί δεν πρόκειται να φάμε τυχαία σήμερα όμως, ψάχνοντας κάτι έπεσα πάνω σε συνταγή που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό γαστρονόμος /Αύγουστος του 2006, την παραθέτω και ελπίζω να σε βοηθήσει.
Καθαρίζουμε τους κολιούς τραβώντας προς τα πάνω σπάραχνα και εντόσθια μαζί. Τους πλένουμε πολύ καλά τους ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και τους αφήνουμε στο ψυγείο για να βγάλουν τα υγρά τους.
Έπειτα από 2-3 μέρες , αφού τους στραγγίζουμε, χρησιμοποιώντας αναλόγου μεγέθους σκεύος, στρώνουμε χοντρό αλάτι, κολιούς και πάλι αλάτι μέχρι να τελειώσουν. Αν οι κολιοί είναι μεγάλοι, τότε γεμίζουμε το κεφάλι και την κοιλιά αλάτι.
Τοποθετούμε ένα βάρος ( γύρω στο ένα κιλό), μάρμαρο ή πλατιά πέτρα από πάνω, και κάθε 8 ώρες στραγγίζουμε με προσοχή τα υγρά τους.
Περιμένουμε 40 μέρες να ολοκληρωθεί το πάστωμα.
Βγάζουμε όσους χρειαζόμαστε, τους καθαρίζουμε, τους ξεπετσιάζουμε, ρίχνουμε λεμόνι και..καλή όρεξη.
Καλή επιτυχία να τους φτιάξεις!!
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2009, 16:36:47 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ετσι με την πέτρα ακριβώς τα έφτιαχνε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου...
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 14:45:42 μμ »
XARAKTIS Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Σεπ, 2009

Προφίλ
Eνα μεγάλο ευχαριστω σε ολους...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 16:06:02 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Eτσι όπως λέει η Ξανθή τους έφτιαχνε και η γιαγιάκα μου  inlove (θυμ΄μαι την πέτρα από πάνω).

Βρε κορίτσια δεν τις βάζετε στην αρχική να της έχουμε; Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #8
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 19:34:58 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Faye , εγώ δεν την έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή, απλά έπεσα πάνω της τυχαία ψάχνοντας κάτι άλλο, και ως εκ τούτου δεν μπορώ να κάνω ανάρτηση, την έβαλα εδώ αναφέροντας την πηγή της για να βοηθήσω τον αναζητούντα.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω