GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 17:06:24 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Κρεατικά
| | | |-+  Χοιρινό μπούτι στη λαδόκολλα από love cooking
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Χοιρινό μπούτι στη λαδόκολλα από love cooking  (Αναγνώστηκε 30693 φορές)
« στις: Νοέμβριος 05, 2009, 16:42:23 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Συστατικά συνταγής

    * 1 χοιρινό μπούτι περίπου 3 κιλά (με το κόκαλο)
    * 12 φέτες μπέικον
    * 10 φύλλα φασκόμηλο
    * 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
    * Αλάτι
    * Πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας καλά. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε σχισμές και βάζουμε τα φύλλα από το φασκόμηλο. Τυλίγουμε το κρέας με το μπέικον και το τοποθετούμε σε διπλή λαδόκολλα. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 2 ώρες. Δυναμώνουμε στους 190°C, γυρίζουμε το πακέτο και ψήνουμε για άλλη μία ώρα. Σερβίρουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

    * Διάρκεια: περίπου 3 ώρες

Πρόταση για ποτό

Ένα αγιωργίτικο είναι ιδανική επιλογή.

========================

Σχόλια χρηστών
πασταφλώρα ,2009-10-19 16:05:11 vote imagevote imagevote imagevote image
Όλα υπέροχα! Έχω όμως μια απορία αφού το χοιρινό είναι τυλιγμένο και σφιχτοδεμένο, γιατί ρίχνω το κρασί από πάνω;, η λαδόκολλα δεν θα μουλιασει και θα διαλυθή; Ποιό θάναι το αποτέλεσμα;
πασταφλώρα.

Η παραπάνω συταγή είναι υπέροχη, ένεκα όμως  ¨οτι υπάρχουν πολλές απορίες, προσπάθησα και διετύπωσα  την κυριότερη  σε ένα μου σχόλια στην  συνταγή στο παραπάνω ιστολόγιο,  έδώ   και 20 ημέρες. που υποτίθεται ότι τις γράφουν μάγειρες ολκης...  και όμως μέχρι σήμερα δεν  είχα ούτε μια απάντηση..... Ε! ρε greekmasa  & πάλι greekmasa ! που απαντούμε στο   tsack- bam!!!!!

Τελικά μήπως ξέίρει κανείς να μου απαντήση στο ερώτημα -σχόλιό μου; Τουλάχιστον να τους δείξουμε  ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ  ΠΩς ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΈΜΕ ΠΩς ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΏΤΟ  ΣΆΙΝΤ ΌΠΩς  ΚΑΥΧΏΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ.
ειμαι πολύ περίεργη ν μάθω την απάντηση.....
 rose rose rose rose

[/font]
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 05, 2009, 16:44:32 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 08, 2009, 10:34:31 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Λογική είναι η απορία σου, αλλά για να σου απαντήσει κάποιος από εμάς, μάλλον θα πρέπει να την δοκιμάσει πρώτα τη συνταγή  Αναποφασιστικότητα
Για την ώρα, μου φαίνεται απάντηση πρέπει να περιμένεις μόνο από τους συντάκτες της 
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 08, 2009, 11:57:15 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Κι όμως, το κρασί χρειάζεται να μπει έτσι. Η λαδόκολα δεν μουλιάζει τόσο που να διαλυθεί, ενώ αντίθετα το κρέας έχει πάρει ό,τι χρειάζεται απ το κρασί με τον ατμό του.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 08, 2009, 14:25:13 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια όπως τα λέει η Νένα είναι το κρασί όπως εξατμίζεται δίνει εξαιρετικό άρωμα στο ψητό.
Η λαδόκολα δε λιώνει αλλά προσέξτε να είναι η σωστή λαδόκολα διαφορετικά και διαλύεται και κολλάει στο ψητό.
Εγώ χρησιμοποιώ κλασική λαδόκολα την οποία λαδώνω εσωτερικά και βρέχω με νερό εξωτερικά. Μετά προσθέτω στο ταψί ή ένα ποτήρι νερό ή ένα ποτήρι κρασί και ψήνεται τέλεια και δεν καίγεται καθόλου.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 08, 2009, 15:29:23 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Ναι, συμφωνώ. Προσοχή στη λαδόκολλα. Γιατί κάποτε έκανα γκιούλμπασι με απλό χαρτί ψησίματος και κατακάηκε Θυμός
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω