GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 23, 2024, 23:31:47 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Έχω κόσμο το βράδυ!
| | |-+  Γιορτινό (Χριστουγιεννιάτικο - Πρωτοχρονιάτικο)Τραπέζι
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Γιορτινό (Χριστουγιεννιάτικο - Πρωτοχρονιάτικο)Τραπέζι  (Αναγνώστηκε 131312 φορές)
Απάντηση #60
« στις: Δεκέμβριος 12, 2011, 10:55:19 πμ »
guzelina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 996
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
Εαν το κανεις σε σουφλε με τυρια και αλλαντικα θα χαθει και δεν θα φαινεται τοσο το χριστουγεννιατικο σχημα.Και εγω συμφωνω οτι εαν το βαλεις σε σαλατα θα αναδειξεις το σχημα που θελεις να φαινεται.Εχει πολυ ωραιες και γιορτινες συνταγες για μακαρονοσαλατες.Παντως εαν σκεφτω και κατι αλλο θα σου πω.
Καταγράφηκε



Αν θελεις να εχεις ομορφα ματια κοιτα παντα θετικα και αναζητησε το καλο στους άλλους και αν θελεις να εχεις ομορφα χειλη πες μονο λογια καλοσυνης
 
Απάντηση #61
« στις: Δεκέμβριος 12, 2011, 13:12:14 μμ »
karina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 458
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Συμφωνώ και εγώ για τη μακαρονοσαλάτα, ειδικά αν την συνδιάσεις με κόκκινα και πράσινα λαχανικά, όπως πιπεριές κόκκινες και πράσινες, ντοματίνια, βασιλικό ίσως και λίγη μοτσαρέλα. .Εκτός αν θες να κάνεις με σούπα , κάτι σαν ελαφρύ κονσομέ και να βάλεις λίγα ζυμαρικά.
Εμείς  τις γιορτές δεν τρώμε γαλοπούλα, συνήθως γεμίζει η μητέρα μου και παλιότερα η γιαγιά μου κάνα μεγάλο κοτόπουλο ή κόκορα, σίγουρα υπάρχει ένα πιάτο με χοιρινό, λαχαντοντολμάδες , σαλάτες, λίγα τυριά για το τέλος και τα παραδοσιακά γλυκά.Τελευταία λόγω των παιδιών και των δικών μου και της αδερφής μου όλο και κάποιο ζυμαρικό φτιάχνουμε για τα δύσκολα παιδάκια.Φέτος μαζευόμαστε πολλά άτομα, πάντα στο σπίτι των γονιών μου, όλη μου η οικογένεια και επιτέλους ο μικρός μου αδερφός, που έχω να τον δω απο το καλοκαίρι και μου έχει λείψει πολύ και η οικογένεια του άντρα μου,άλλα τέσσερα άτομα.Σίγουρα η πεθερά μου θα έρθει σαν τον Χατζηχρήστο απο το χωριό, φορτωμένη με κάθε λογής γλυκά και καλούδια και είμαι σίγουρη ότι θα μπει στην κουζίνα να μεγαλουργήσει πάλι.Εγώ σε αυτά τα τραπεζώματα κρατάω βοηθητικό ρόλο, πλένω και  κόβω σαλάτες, σερβίρω, μαζεύω, πλένω,παρηγορώ κάνα παιδί που κλαίει, ταίζω, αλλάζω πάνες , κοιμίζω κλπ.
Καλή Χριστούγεννα να έχουμε και καλά μαγειρέματα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #62
« στις: Δεκέμβριος 12, 2011, 14:25:02 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Mωρέ πέρα απο μακαρονοσαλάτα με τόνο που την πετυχαίνω πάντα άλλη σαλάτα δεν έχω δοκιμάσει και χρόνο και χρήματα για δοκιμές δεν έχω. Έχετε υπόψη σας καμιά δοκιμασμένη που να αρέσει στα παιδιά;...
Διαφορετικά σκεφτόμουν να φτιάξω αυτή τη συνταγή
https://www.megatv.com/pareastinkouzina/default.asp?catid=24816#toppage
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #63
« στις: Δεκέμβριος 12, 2011, 14:49:38 μμ »
athinaD Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Δεκ, 2011

Προφίλ
Πολύ ωραίες όλες οι προτάσεις!!! Από γλυκό τι σκέφτεσαι να φτιάξεις; Εγώ φέτος αποφάσισα να φτιάξω κάτι διαφορετικό και επείδει έχω μια εμμονή με τα γλυκα που έχουν καφέ από τότε που πήρα την καφετιέρα μου σκεφτομαι να φτιάξω αυτή...https://dolce-gusto-lovers.tumblr.com/post/13774995580/dolce-gusto-syntages την έχω φτιάξει ήδη μια φορά δοκιμαστικά και έκανε θραύση..
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #64
« στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 15:55:37 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Χοιρινό μπουτάκι με ανανά, μουστάρδα, μπύρα
Σαλάτες:
Ρόκα, λιαστή τομάτα, μπέικον, παρμεζάνα, κρουτόν
Σπανάκι, ξυνόμηλο, σταφίδες, ρόδι, αμύγδαλο
Τάρτα με πουρέ μελιτζάνας, τομάτες (συνταγή Μαμαλάκη)

Πώς τα φτιάχνεις;

Εχει πολυ ωραιες και γιορτινες συνταγες για μακαρονοσαλατες.Παντως εαν σκεφτω και κατι αλλο θα σου πω.

Πού μπορώ να δω για γορτινες μακαρονοσαλατες;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 15, 2011, 00:26:26 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #65
« στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 16:14:02 μμ »
guzelina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 996
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
Πηγαινε στην αρχικη σελιδα και στην ενοτητα σαλατες.Εκει εχει 10 διαφορετικες μακαρονοσαλατες.Επισης εχει πολλες αλλες σαλατες απο τις οποιες μπορεις να εμπνευστεις αναλογα τι υλικα σας αρεσουν και να προσθεσεις η να αφαιρεσεις.Εγω ιδιως στις σαλατες παντα αυτο κανω. Χαμόγελο
Καταγράφηκε



Αν θελεις να εχεις ομορφα ματια κοιτα παντα θετικα και αναζητησε το καλο στους άλλους και αν θελεις να εχεις ομορφα χειλη πες μονο λογια καλοσυνης
 
Απάντηση #66
« στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 14:04:31 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Λοιπόν σκέφτομαι να φτιάξω:
1. γουρουνόπουλο ψητό (πρώτη φορά αλλά ελπίζω να μου πετύχει)
2. σαλάτα με σπανάκι-ρόδι-ρόκα-καρύδια
3. μακαρονοσαλάτα (αυτή της μαργαρίτας)
4. πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα (ελπίζω να βγούνε καλές)
5. γλυκά χιονανθρωπάκια για επιδόρπιο (της μαργαριτας)

Κι επειδή έλεγα να φτιάξω κάτι σε μοσχάρι για να υπάρχει ποικιιλία καμιά καλή συνταγή για μοσχάρι νουά; Ξέρετε εκείνο με λαχανικά και σαλτσούλα από δίπλα. Πώς το φτιάχνουν αυτό;
Ρυζάκι με σαφράν –σταφίδες-κουκουνάρι (αυτό δεν το έχω ξαναφτιάξει, αλλά μου ειπαν οτι είναι ωραιο)

Πώς σας φαίνεται;
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #67
« στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 20:28:08 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Λοιπόν σκέφτομαι να φτιάξω:
1. γουρουνόπουλο ψητό (πρώτη φορά αλλά ελπίζω να μου πετύχει)


Κι επειδή έλεγα να φτιάξω κάτι σε μοσχάρι για να υπάρχει ποικιιλία καμιά καλή συνταγή για μοσχάρι νουά; Ξέρετε εκείνο με λαχανικά και σαλτσούλα από δίπλα. Πώς το φτιάχνουν αυτό;
Ρυζάκι με σαφράν –σταφίδες-κουκουνάρι (αυτό δεν το έχω ξαναφτιάξει, αλλά μου ειπαν οτι είναι ωραιο)

Πώς σας φαίνεται;

ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ? ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΟ ΣΑΪΤ ΕΔΩ,  ΤΟΥ ΗΛ. ΜΑΜΑΛΑΚΗ!

ΤΟ ΨΗΤΟ  ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΟ ΕΧΩ, ΥΠΕΡΟΧΟ!....  ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΑΝ   ΘΕΛΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ... ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΩ ...ΠΕΣ ΜΟΥ,,,
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 19, 2011, 20:29:50 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #68
« στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 21:33:23 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Το γουρουνόπουλο δεν το βρίσκω...Πού είναι;

Για πες τη συνταγη με το ψητό κατσαρόλας.Με ενδιαφέρει.

Κουκουνάρια λέω να βαλω στο πιλάφι. Μου έχουν πει οτι είναι πολύ ωραίο με σταφίδες και καβπυρδισμένο κουκουνάρι
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #69
« στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 22:46:42 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ηδη απόψε τα έγραψα προς ανάρτηση.... Περίμενε λιγάκι...! rose rose
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #70
« στις: Δεκέμβριος 21, 2011, 12:25:28 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ρίξτε μια ματιά στο ρύζι οριεντάλ που έχω ανεβάσει. Είναι κλασσικό συνοδευτικό μας στο τραπέζι των Χριστουγέννων.  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #71
« στις: Δεκέμβριος 21, 2011, 14:59:08 μμ »
DORAKI Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 244
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
Σκέφτομαι εδώ και αρκετές μέρες τι θα ετοιμάσω για τις γιορτές   Απορία και τελικά κατέληξα ότι θα επιλέξω ανάμεσα στα παρακάτω κάποια πιάτα για το τραπέζι των Χριστουγέννων και κάποια άλλα για της Πρωτοχρονιάς.

πράσινη σαλάτα με ροκφόρ, αχλάδι και καρύδια
μακαρονοσαλάτα πολύχρωμη
σαλάτα φατούς

ρύζι με φιδέ, κουκουνάρια και ρόδι
ταλιατέλες με άσπρη σάλτσα μανιταριών
ταρτάκια με κιμά και μπεσαμέλ
λεχματζούν

μαλούμπε
μοσχάρι νουά κατσαρόλας
κοτόπουλο με γέμιση με κάστανα και πατάτες φούρνου στη γάστρα
χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και κόλιανδρο
χοιρινό με σέλινο αβγολέμονο

σοκολατόπιτα με παγωτό
γιαουρτογλυκό ψυγείου
φοντύ σοκολάτας

Καλές γιορτές σε όλους και καλή χρονιά με υγεία  rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #72
« στις: Δεκέμβριος 21, 2011, 19:02:37 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Ηδη απόψε τα έγραψα προς ανάρτηση.... Περίμενε λιγάκι...! rose rose

Aχ ευχαριστώ. Η συνταγή για το γουρουνόπουλο πού είναι και δεν τη βρίσκω;
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #73
« στις: Δεκέμβριος 21, 2011, 20:43:31 μμ »
Alexis11 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 97
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Για πρωινό

https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5259&Itemid=49

Γιορτινές κρέπες

Υλικά :
Έτοιμες κρέπες
Πραλίνα (κρέμα σοκολάτας)
λίγη κανέλα
λίγα σπυριά από ρόδι

Εκτέλεση :
Βυθίζουμε το βαζάκι με την πραλίνα σε καυτο νερό ώστε να  ρευστοποιηθεί
απλώνουμε πάνω στις κρέπες
πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα (δίνει "ένταση" στην γεύση)
και έπειτα ρίχνουμε λίγα σπυριά ροδιού !!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 21, 2011, 20:48:00 μμ από Alexis11 » Καταγράφηκε
Η μαγειρική είναι σαν την μουσική, και τα δύο πρέπει να τα διασκεδάζεις !!!
 
Απάντηση #74
« στις: Δεκέμβριος 22, 2011, 13:36:47 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Το έβαλα προς δημοσίευση και δεν το βλέπω ουτε και εγω...στο γράφω και εδώ... Φιλάκια


ΧΟΙΡΙΝΟ (ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ) ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΟ  ΨΗΜΕΝΟ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ - Από τα Χανιά της Κρήτης!!

[color=red]Η συνταγή αυτή είναι ευγενική προσφορά για  εμένα  του  εξαιρέτου κ.  Ηλία Μαμαλάκη!!
[/color]
Υλικά 


Υλικά 
1 ολόκληρο γουρουνάκι

Για το μαρινάρισμα:
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
1 ματσάκι θυμάρι                                                           
1 ματσάκι μαϊντανό ανακατεμένο με 4 σκελίδες  ψιλοκομμένο σκόρδο
6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.

Για την γέμιση :                           
10-15 ξερά σύκα
10-15 ξερά δαμάσκηνα
3 καρότα  καθαρισμένα
2 μήλα
10 κάστανα καθαρισμένα
2 μήλα
1 φλιτζ. τσαγιού  κουκουνάρι
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμό πορτοκάλι
1 ποτηράκι  κρασί κόκκινο

Για το ψήσιμο:
Μοσχοκάρυδο

1ον Μίγμα Επάλειψης : από μέλι , βούτυρο, θυμάρι και χυμό πορτοκαλιού.
2ον   Μίγμα  Επάλειψης του Κώστα Καλιντζαίου:ανακατεύουμε: μέλι, μουστάρδα μπαλσάμικο , λάδι και κρασί  για  μια νόστιμη και καραμελωμένη πέτσα.

Εκτέλεση:
1-.Σε μια  μεγάλη  λεκάνη ετοιμάζουμε τη μαρινάτα, και  βάζουμε μέσα  το  γουρουνόπουλο. Το αφήνουμε όλη την νύκτα στο ψυγείο , γυρίζοντας το από καιρού εις καιρόν, για να μαριναριστεί ολόκληρο.

2- Ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα τα μήλα , τα κρεμμύδια  το σκόρδο. Καθαρίζουμε τα κάστανα.

3- Σε μια λεκάνη  βάζουμε όλα τα καθαρισμένα λαχανικά  τα μήλα και τα κάστανα της γέμισης, και προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα σύκα , και τα δαμάσκηνα,  το κρασί, και ένας ποτηράκι χυμό πορτοκάλι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε την γέμιση.

4- Ετοιμάζουμε το μίγμα  , για την επάλειψη.
Ανακατεύουμε  ένα ποτήρι μέλι, 2 κουταλιές βούτυρο, τρίβουμε  θυμάρι και 1 ποτηράκι  χυμό  πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
                                               

5-Γεμίζουμε το γουρουνόπουλο  με την γέμιση, ράβουμε το άνοιγμα  και
Τρίβουμε από επάνω μοσχοκάρυδο.
Το βάζουμε στο φούρνο

6-  Μισή ώρα πριν  το ξεφουρνίσουμε τελικά , αλείφουμε όλο το γουρουνόπουλο με το μίγμα της επάλειψης. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο  για να  γλασαριστεί και να πάρει χρώμα..

                                                   Καλή επιτυχία !!!!!

Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας…το… ΔΙΚΌ ΜΟΥ –Υπεροχο!

Υλικά
Για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαράκι  κομμένο για τας-κεμπαπ
3 κουταλιές λάδι,
¼  του κιλού αρακά
3 καρότα κομμένα  κυβάκια
150 γραμ. καλαμπόκι,
1 ποτήρι νερό  ζεστό.
3 –4  σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο.
1 ποτηράκι  κρασιού κόκκινο κρασί.
Αλάτι όσο χρειάζεται και πιπέρι επίσης τόσο,  και 1 πρέζα ζάχαρη.

Για τον πουρέ  μελιτζάνας:
4 χονδρές και μακρυές μελιτζάνες
100 γραμ βούτυρο ή λάδι, ή βιτάμ
50 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι να νοστιμίσει…

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα  σοτάρω με το λαδάκι το τας-κεμπαπ.
Ρίχνω το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό σβήνω το κρέας με το κρασί , μόλις εξατμισθεί το αλκοολ ρίχνω και τα λαχανικά  και τα ανακατεύω με το κουτάλι λίγο, και από επάνω κατόπιν προσθέτω το  ζεστό νερό, αλάτι πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη..
Τα σκεπάζω να  βράσει και να μαλακώσει το κρέας, (Σημ. εγώ στην χύτρα μου το βράζω επί 35΄), και  αν χρειαστεί και λίγο ακόμη ξεσκέπαστο να μείνει με άφθονη και νόστιμη  σάλτσα!.

Ετοιμάζω τον πουρέ μελιτζάνας:

Πλένω τις μελιτζάνες και τις τρυπώ  σε πολλά  σημεία.
Τις  βάζω σκεπασμένες στα μικροκύματα και τις ψήνω στο φούλ επί 10΄ περίπου.
Αν δεν έχω μικροκύματα τις ψήνω στον κανονικό φούρνο σε αλλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν…

Τις ξεφλουδίζω και κόβω σε  μπουκιες την ψίχα τους,
Αν θέλω τις λιώνω στο τηγάνι  με πιρούνι , η αν θέλω τις  πολτοποιώ στο μουλτι να γίνουν  πουρές.

Βάζω τον πουρέ στο τηγάνι με το λάδι  ή το βιταμ ή βούτυρο.
Προσθέτω το αλατοπίπερο, και την παρμεζάνα, και  ανακατεύω, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές.

Σερβίρω   με  πουρέ στο πιάτο μου και το κρέας με τα λαχανικά στο πλάϊ του και μπόλικη σάλτσα επάνω  στον πουρέ……Και …θυμηθείτε με  δεν θα μείνει τίποτε στην κατσαρόλα σας… 

 Συνοδέψτε το με το υπέροχο κόκκινο Αγιωργίτικο κρασί Νεμέας!!!!           
                                       Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.


« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 22, 2011, 13:42:50 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 » Πάνω