GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 20, 2014, 20:53:47 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Women΄s Section
| | |-+  Fitness και Διατροφή
| | | |-+  Υπάρχουν τρόφιμα που αδυνατίζουν;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Υπάρχουν τρόφιμα που αδυνατίζουν;  (Αναγνώστηκε 25013 φορές)
« στις: Ιανουάριος 30, 2010, 20:57:20 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
ΤΕΥΧΟΣ - Ιανουάριος 2010 vita
Τα τελευταία χρόνια δημοσιεύονται ολοένα και περισσότερες έρευνες για τρόφιμα που συμβάλλουν στη μείωση της συσσώρευσης λίπους. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά, όπως το γκρέιπφρουτ ή το ξίδι, κατέχουν και παραδοσιακά τη φήμη ότι «αδυνατίζουν». Ωστόσο, παρότι κανείς δεν υποστηρίζει ότι καταναλώνοντάς τα θα αδυνατίσετε, εντούτοις ενδέχεται να συμβάλλουν, έστω και σε μικρό βαθμό, στην προσπάθειά σας να ελέγξετε το βάρος σας, πάντοτε με δεδομένο ότι θα μετριάσετε τις ποσότητες φαγητού που τρώτε. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα τρόφιμα για τα οποία οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι ενδέχεται να επηρεάζουν το σωματικό λίπος.

Πιπεριά
«Ξυπνάει» το μεταβολισμό
Η καψαϊσίνη, η δραστική ουσία της καυτερής κόκκινης πιπεριάς (τσίλι), έχει συσχετιστεί με αύξηση των καύσεων. Συγκεκριμένα, φάνηκε ότι η κατανάλωση καψαϊσίνης στο πλαίσιο μιας διατροφής πλούσιας σε λίπος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της οξείδωσης του λίπους στο λιπώδη ιστό και το ήπαρ, καθώς και σε μείωση του κοιλιακού λίπους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε ανθρώπους (2009) του Πανεπιστημίου του Maryland. Ακόμη, σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Oxford Brookes University, βρέθηκε ότι η κατανάλωση 5 γρ. σάλτσας ταμπάσκο (προϊόν της καυτερής κόκκινης πιπεριάς) στο φαγητό μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό έως και κατά 15% μέχρι και 2 ώρες μετά το γεύμα. Βέβαια, πρό­κειται για μια πολύ... καυτερή συνήθεια!

Ξίδι
Για να πέσει η κοιλιά
Το ακετικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξιδιού, φαίνεται ότι καταπολεμά τη συσσώρευση λίπους έως και κατά 10%. Επίσης, έχει φανεί ότι βοηθά στον έλεγχο της πίεσης και του σακχάρου, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ιάπωνες ερευνητές του Central Research Institute, οι οποίοι αρχικά διεξήγαγαν έρευνες σε πειραματόζωα και εν συνεχεία σε τρεις ομάδες παχύσαρκων Ιαπώνων. Η πρώτη ομάδα λάμβανε καθημερινά, για 12 εβδομάδες, 15 ml ξιδιού, η δεύτερη 30 ml
ξιδιού και η τρίτη ένα εικονικό ρόφημα. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι στα άτομα των ομάδων που κατανάλωναν ξίδι, το βάρος, η περιφέρεια της μέσης και οι τιμές των τριγλυκεριδίων ήταν σημαντικά χαμηλότερα σε σύγκριση με εκείνους που λάμβαναν placebo.

Πράσινο τσαΪ
Για να αυξηθεί ο ρυθμός καύσης
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές μελέτες σύμφωνα με τις οποίες το πράσινο τσάι μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού -έως και κατά 3%-, καθώς και του ρυθμού καύσης του λίπους. Αυτές οι ιδιότητες του τσαγιού έχουν αποδοθεί στις κατεχίνες (αντιοξειδωτικά) που περιέχει, οι οποίες θεωρείται ότι επιδρούν στη διαδικασία της θερμογένεσης και της λιπόλυσης.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition» (2008), παρατηρήθηκε ότι ο ρυθμός οξείδωσης (καύσης) του λίπους ήταν κατά 17% υψηλότερος σε όσους κατανάλωναν καθημερινά εκχύλισμα πράσινου τσαγιού σε σχέση με εκείνους που έπαιρναν placebo. Ωστόσο, δεν καταλήγουν όλες οι έρευνες στα ίδια συμπεράσματα, ενώ αρκετές είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Γκρεϊπφρουτ
Για 5 κιλά λιγότερα!
 Η ναρινγερίνη, η ουσία που δίνει στο γκρέιπφρουτ τη χαρακτηριστική πικράδα του, φαίνεται ότι αποτρέπει τη συσσώρευση του λίπους και συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μια αμερικανική μελέτη σε ανθρώπους, καθώς και δύο καναδικές έρευνες (του Πανεπιστημίου του Οντάριο και του Ινστιτούτου Ερευνών Robarts) σε πειραματόζωα. Την αμερικανική μελέτη διεξήγαγαν οι ερευνητές της κλινικής Scripps του Σαν Ντιέγκο, οι οποίοι χώρισαν 100 παχύσαρκους ανθρώπους σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη ομάδα οι εθελοντές έτρωγαν 1/2 γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα (συνολικά 3 φορές την ημέρα), στη δεύτερη έπιναν 1 ποτήρι γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, ενώ στην τρίτη ομάδα οι συμμετέχοντες έπαιρναν ένα εικονικό ρόφημα (placebo). Μετά από 12 εβδομάδες, οι παχύσαρκοι των δύο πρώτων ομάδων είχαν χάσει κατά μέσο όρο 2 κιλά, ενώ ορισμένοι είχαν χάσει ακόμη και 5. Πάντως, εάν έχετε σκοπό να τρώτε συστηματικά γκρέιπφρουτ και παράλληλα παίρνετε φάρμακα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, επειδή αυτό το φρούτο είναι γνωστό ότι επη­ρεάζει το μεταβολισμό ορισμένων φαρμάκων (π.χ. αντιπηκτικά,
αντιλιπιδαιμικά).

Λεμόνι
«Καίει» τα χάμπουργκερ!
Προς το παρόν οι σχετικές έρευνες -ιαπωνικές και καναδικές- διεξάγονται σε πειραματόζωα. Σύμφωνα με εργαστηριακή έρευνα του Τμήματος Διατροφής και Υγείας του Ιαπωνικού Πανεπιστημίου Sugiyama Jogakuen (2008), η χορήγηση εκχυλίσματος λεμονιού, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, συνέβαλε σε μικρότερη συσσώρευση λίπους στα ποντίκια που τρέφονταν εσκεμμένα με λιπαρές τροφές συγκριτικά με εκείνα που τρέφονταν με τις ίδιες λιπαρές τροφές αλλά δεν κατανάλωναν λεμόνι. Επιπλέον, σε καναδική μελέτη του Robarts Research Institute (2009) αναδείχθηκε η δράση της ναρινγερίνης (συστατικό του λεμονιού και του γκρέιπφρουτ) κατά της συσσώρευσης λίπους.

Κάρι
«Διώχνει» το λίπος
Η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό του κάρι που του προσδίδει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της συσσώρευσης λίπους, καθώς και των επιπέδων της χοληστερίνης στο αίμα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα πρόσφατης έρευνας σε πειραματόζωα από το Πανεπιστήμιο Tufts, που δημο­σιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Nutrition» (2009). Το επόμενο βήμα των ερευνητών είναι να διεξαγάγουν μια παρεμφερή έρευνα σε ανθρώπους.




Δεν αδυνατίζουν μόνο!

 Οι έρευνες για τα τρόφιμα που φαίνεται ότι συμβάλλουν, έστω και σε μικρό βαθμό, στη μείωση της συσσώρευσης λίπους απο­καλύπτουν και ορισμένες ακόμη ενδιαφέρουσες πτυχές της δρά­σης τους, οι οποίες είναι ευεργετικές για την υγεία. Η ναρινγερίνη του γκρέιπφρουτ και του λεμονιού φαίνεται ότι συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα. Η κουρκουμίνη του κάρι έχει συσχετιστεί με τη μείωση της χοληστερίνης, και το ακετικό οξύ του ξιδιού φαίνεται ότι επιδρά στις τιμές της πίεσης, του σακχάρου και των τριγλυκεριδίων.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 30, 2010, 21:33:27 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
 up up Τρώω απο τα περισσότερα (ευτυχώς  biggrin)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 10, 2010, 21:15:43 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Αντιμετωπίστε το πρήξιμο και την κατακράτηση υγρών τρώγοντας:

Ανανά: πλούσιος σε βιταμίνη C, ποτάσιο, βρώμιο και ένζυμα, είναι φρούτο διουρητικό και βοηθά στην πέψη.

Γκρέιπφρουτ: προσφέρει βιταμίνη C και ενισχύει επομένως τα τοιχώματα των αγγείων. Τρώγεται ευχάριστα και μόνο του αλλά και σε χυμό.

Ακτινίδιο: από τα φρούτα με την περισσότερη βιταμίνη C. Αν το φάτε πρωί βοηθά στην αποβολή των τοξινών και των υγρών από τον οργανισμό.

Λεμόνι: πλούσιο σε ποτάσιο βοηθά στην αποβολή της περιττής ποσότητας νατρίου από τον οργανισμό (αιτία της κατακράτησης υγρών), βοηθά στην αποτοξίνωση και στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα τρώγοντας:
 
Ψάρι: πλούσιο σε σελήνιο και ωμέγα 3 βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Το ψάρι είναι επίσης πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες συνθέτουν τη μεμβράνη των αιμοσφαιρίων αγγείων.

Βατόμουρα: πλούσιο σε βιταμίνη C θεωρείται από τα πλέον διουρητικά φρούτα και ενισχυτικό για τα αγγεία.

Λευκό κρέας: πλούσιο σε σίδηρο και πρωτεΐνες, ενισχύει τους ιστούς και ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Σπαράγγια: κατά της κατακράτησης υγρών από τον οργανισμό, θεωρείται πρώτης τάξεως “φάρμακο” για την κυτταρίτιδα.

Καφές: όχι σε μεγάλες ποσότητες. Με ένα, το πολύ δύο, φλιτζάνια την ημέρα, η καφεΐνη που περιέχει βοηθά στον οργανισμό να αποβάλει τα λίπη και τις τοξίνες.

Αντιμετωπίστε το τοπικό πάχος τρώγοντας:

 Κεράσια: φρούτο με ελάχιστες θερμίδες αλλά πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, ποτάσιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Α, βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στην αποβολή των υγρών. Ρυθμίζει τις λειτουργίες του εντέρου.

Φράουλες: χάρη στις βιταμίνες C, Κ, Β, Ε και στο σίδηρο που περιέχουν έχουν μια δράση διουρητική και αδυνατιστική. Δίνουν φρέσκια όψη στο δέρμα και αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Κατά των τοξινών και της κατακράτησης υγρών οι φράουλες ρυθμίζουν επιπλέον την καλή λειτουργία του εντέρου.

Μαρούλι και ραδίκια: μια σαλάτα πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, “όπλο” κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Σαλάτα με διουρητικές ιδιότητες, αποβάλλει τις τοξίνες και μειώνει τις ποσότητες του λίπους από τον οργανισμό.

Τσουκνίδα: ο καλύτερος σύμμαχος για την αντιμετώπιση κυτταρίτιδας και πάχους. Αποτοξινωτικό και διουρητικό φυτό η τσουκνίδα, καθαρίζει το δέρμα, μπορείτε να την φάτε στον ατμό σαν σαλάτα ή να φτιάξετε σούπα.

Η κατανάλωση ξυδιού ... αδυνατίζει

Σύμφωνα με μελέτη Ιαπώνων ερευνητών:
Το ξύδι που χρησιμοποιούμε στη σαλάτα μας εκτός από καλό στην υγεία, βοηθά στην καταπολέμηση της συσσώρευσης του λίπους και στη μείωση του σωματικού βάρους, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη ερευνητών από την Ιαπωνία.
Σχετικές μελέτες έγιναν σε ποντίκια.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το ξύδι έχει θεωρηθεί παραδοσιακό φάρμακο από τη λαϊκή ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει δε χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία παθήσεων.

Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι το οξεικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξυδιού, πιθανότατα συμβάλλει στην καταπολέμηση της πίεσης του αίματος, στη μείωση της ποσότητας του σακχάρου στο αίμα και στην παρεμπόδιση της συσσώρευσης λίπους.

Ποντίκια στο εργαστήριο που έκαναν διατροφή με πολλά λίπη και στη συνέχεια πήραν οξεικό οξύ, εμφάνισαν μέχρι 10% λιγότερο λίπος σε σχέση με τα υπόλοιπα ποντίκια, σύμφωνα με τους ιάπωνες επιστήμονες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το οξεικό οξύ έχει ευεργετικά αποτελέσματα, επειδή ενεργοποιεί ορισμένα γονίδια, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν κάποιες πρωτεϊνες, που διασπούν τα λίπη, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση λίπους και πάχους στο σώμα.

Περαιτέρω πάντως έρευνες σε ανθρώπους θα χρειαστούν για να επιβεβαιώσουν την ωφέλεια του ξυδιού.


skai.gr
 



Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 05, 2010, 15:42:10 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Τροφές-πρωταθλήτριες στο αδυνάτισμα
  

Σίγουρα, κατά καιρούς έχεις διαβάσει για τροφές που καίνε το λίπος, τροφές που αδυνατίζουν, τρόφιμα που υπόσχονται να σε κάνουν αδύνατη και σέξι. Όμως, τροφές από δω, τροφές από εκεί, μπερδεύτηκες. 1. Με την τσιχλόφουσκα στο στόμα: όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας, που διεξήχθη στη Νέα Ορλεάνη, η μάσηση τσίχλας χωρίς ζάχαρη επί 15 λεπτά κάθε ώρα (έπειτα από κάθε γεύμα), μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον καλύτερο έλεγχο της πείνας και τη μείωση των τσιμπολογημάτων μεταξύ των τριών κύριων ημερήσιων γευμάτων. Έτσι, μακροπρόθεσμα υποβοηθά την απώλεια σωματικού βάρους, λόγω της μικρότερης συνολικά θερμιδικής πρόσληψης.

2. Οι φυτικές ίνες είναι φάρμακο αδυνατίσματος: οι φυτικές ίνες είναι μη πεπτοί υδατάνθρακες των τροφών, οι οποίοι δεν μπορούν να διασπαστούν πλήρως από το πεπτικό σύστημα. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να μην αφομοιώνονται, να περνούν από το γαστρεντερικό σωλήνα και να αποβάλλονται συμπαρασύροντας νερό και άλλες ουσίες. Οι φυτικές ίνες που προέρχονται από:

Α. δημητριακά συσχετίζονται με λιγότερα κιλά, χαμηλό Δείκτη Μάζας Σώματος και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση .

Β. λαχανικά χαμηλώνουν τα επίπεδα ομοκυστεΐνης, παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Γ. φρέσκα φρούτα συσχετίζονται με μικρότερη αναλογία μέσης - περιφέρειας

Δ. αποξηραμένα φρούτα, σπόρους και ξηρούς καρπούς συσχετίζονται με χαμηλότερο σωματικό βάρος και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

3. Στάσου μύγδαλα: αυτά τα χορταστικά ξηροκάρπια αποτελούν must τροφή κάθε δίαιτας που σέβεται τον εαυτό της. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο έδειξε πως τα άτομα που κατανάλωναν λευκό ψωμί με συνοδεία αμυγδάλων απολάμβαναν σταθερά επίπεδα σακχάρου σε σχέση με εκείνα που έτρωγαν μόνο το ψωμί. Μην ξεχνάς ότι όσο πιο πολύ αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα, τόσο πιο πολύ πέφτει κατόπιν, οδηγώντας τον οργανισμό σου σε μεγαλύτερη πείνα και υπερφαγία κατόπιν! Ταυτόχρονα, τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου, αυξάνουν την έκκριση ινσουλίνης, ουσίας που ευθύνεται για την περεταίρω αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

4. Ένα (και δυο και τρία) μήλα την ημέρα: έρευνα του Πανεπιστημίου Πεν (Penn State University at University Park) έδειξε πως ένα μήλο την ημέρα είναι αρκετό για να κάνει πέρα, όχι μόνο το γιατρό, αλλά και τον διατροφολόγο. Άτομα που κατανάλωσαν ένα μήλο πριν το γεύμα τους (που περιλάμβανε ζυμαρικά) κατανάλωσαν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με εκείνους που προτίμησαν κάποιο άλλο σνακ. Όπως φαίνεται, ο έξτρα σίδηρος που περιέχουν τα μήλα (και φτάνει τα 4 με 5 γραμμάρια στο καθένα) είναι αρκετό για να σε χορτάσει. . Ταυτόχρονα, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχουν τα μήλα, βοηθούν το μεταβολισμό να τρέξει καλύτερα και να κάψει περισσότερο λίπος.

5. Σου φτιάχνω φασόλια μαυρομάτικα: οι λάτρεις των φασολιών και ειδικά των μαυρομάτικων είναι πιο λεπτοί στη μέση και ζυγίζουν λιγότερο! Τα φασόλια είναι σούπερ διασπαστές του λίπους αφού περιέχουν τον απόλυτο συνδυασμό συστατικών που μάχονται το λίπος: διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, σίδηρος, πρωτεΐνη αλλά και ένα είδος υδατάνθρακα που διασπά το λίπος και ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο.

6. Κουνουπίδι και χαρά: το κουνουπίδι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C: μόλις μισό φλιτζάνι κουνουπιδιού, εξασφαλίζει το 36% των ημερήσιων αναγκών σου σε βιταμίνη C. Επιπλέον, αυτό το πολυτάλαντο λαχανικό που καταπολεμά κι τον καρκίνο, έχει λίγες θερμίδες και πολύ σίδηρο!

7. Κανέλα και γαρύφαλλο: τα πάντα κάνουν καλό σε αυτό το μπαχαρικό. Μόλις με μισό κουταλάκι κανέλας στον καφέ ή τα φαγητό, ελέγχεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, περιορίζεις την έκκριση ινσουλίνης και καις λίπος αντί να το αποθηκεύεις. Ταυτόχρονα, με τη χρήση κανέλας αντικαθιστάς την ζάχαρη αφού αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό, κόβεις θερμίδες και κερδίζεις σε γεύση. Πρόσθεσε μισό κουταλάκι κανέλα στο γάλα ή στα δημητριακά για να βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να επεξεργαστεί τα σάκχαρα στις τροφές.

8. Ρούφα το αυγουλάκι σου: μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα είναι σαφής: γυναίκες σε δίαιτα που κατανάλωναν ένα αυγό με τοστ και ζελέ κάθε πρωί, έχασαν το διπλάσιο βάρος σε σχέση με εκείνες που κατανάλωναν την ίδια ποσότητα θερμίδων, χωρίς το αυγό! Η πρωτεΐνη που περιέχει ένα αυγό, σε χορταίνει περισσότερο και για πιο πολύ ώρα και έτσι το αίσθημα της πείνας μειώνεται αισθητά.

9. Πάμε για καφέ: μπορεί να σου κάνει τα νευράκια τσαταλάκια αλλά ο καφές έχει την δύναμη να τρέχει τον μεταβολισμό σου σαν τρελό. Η καφεΐνη που περιέχει αυξάνει το ρυθμό που τρέχει ο μεταβολισμός σου κατά 15%, γεγονός που σημαίνει πως καις 30 με 50 θερμίδες παραπάνω καθημερινά χωρίς καμία άλλη αλλαγή. Επιπλέον, τα άτομα που λένε ναι σε 2 με 3 φλιτζάνια καφέ τύπου ντεκαφεινέ καθημερινά, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη τύπου II. Όπως φαίνεται, το χλωρογενικό οξύ που περιέχει ο καφές μειώνει την αντοχή της ινσουλίνης, ουσίας που οδηγεί στην παχυσαρκία και τον διαβήτη.

10. Κουταλάκι και βουρ στο γιαουρτάκι: πολλές φορές οι διαιτολόγοι εκθειάζουν τις μαγικές ιδιότητες του γιαουρτιού ως σούπερ τροφής για εσένα που κάνεις δίαιτα και όχι άδικα. Με τον συνδυασμό υδατανθράκων, πρωτεΐνης και λίπους που περιέχει ένα γιαουρτάκι, εσύ μπορείς να παραμείνεις χορτάτη για περισσότερο και τα επίπεδα σακχάρου σου σταθερά σαν βράχοι. Ταυτοχρόνως, οι λιγοστές θερμίδες που περιέχει ένα γιαούρτι με τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά, πρέπει να σε κάνουν φανατική οπαδό του. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Τενεσί στην Νοξβιλ έδειξε πως τα άτομα που περιέλαβαν το γιαούρτι στη διατροφή τους, έχασαν 60% περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλίτσας και των γλουτών σε σχέση με εκείνα που δεν το τίμησαν!

Από την Κατερίνα Πατούλια

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2010, 15:44:21 μμ από nitsa2009 » Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 05, 2010, 15:46:06 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
11. Τυράκι κοτατζ: μόλις μισό φλιτζάνι τυριού κότατζ χαμηλών λιπαρών, σου προσφέρει 14 γραμμάρια πρωτεΐνης με μόλις 81 θερμίδες. Έρευνες έδειξαν ότι η πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη περισσότερο από κάποιο άλλο θρεπτικό στοιχείο, γεγονός που σε βοηθά να διατηρείς τον έλεγχο των θερμίδων που καταναλώνεις, χωρίς να αισθάνεσαι πιεσμένη. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου "Purdue" της Ιντιάνα, οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερη πρωτεΐνη (30% των συνολικών θερμίδων στη διατροφή τους) είδαν αύξηση του μυικού τους όγκου και κινητοποίηση του μεταβολισμού τους ενώ ταυτόχρονα βρήκαν ευκολότερο το να κόψουν τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωναν σε σχέση με όσες είπαν όχι στην πρωτεΐνη (καταναλώνοντας μόλις 18% ποσότητας πρωτεϊνών στην συνολική ποσότητα θερμίδων που λάμβαναν καθημερινά).

12. Σκόρδο και κρεμμύδια: διαλύουν το λίπος και τη χοληστερίνη, εξοντώνουν τα μικρόβια και τους μύκητες και προστατεύουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Ταυτόχρονα, τα γεύματα που περιλαμβάνουν σκορδάκι μειώνουν την όρεξη, ενώ παχύσαρκα άτομα που έβαλαν το σκόρδο στη διατροφή τους έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε σχέση με τα υπόλοιπα άτομα που έχασαν μόλις 1 κιλό. Όπως φαίνεται οι καυτές και δυναμικές γεύσεις, όπως αυτή του σκόρδου και των λοιπών μπαχαρικών, κάνουν το φαγητό νοστιμότερο και άρα σε κρατούν χορτάτη για περισσότερο.

13. Κουρκούμη: απαραίτητο συστατικό της ινδικής κουζίνας, είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το συκώτι από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Δυνα­μώνει το συκώτι και βοηθάει τον οργανισμό να κάψει το λίπος.

14. Φακές: οι θαυματουργές φακές μπορούν να ρίξουν τη φουσκωμένη κοιλίτσα πολύ γρήγορα. Έχουν πολλές πρωτεΐνες και σίδηρο, 2 συστατικά που μπορούν να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου. Η κατανάλωση φακής προλαμβάνει την έκκριση της ινσουλίνης, η οποία προκαλεί την αποθήκευση του λίπος στο σώμα και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

15. Λαδάκι το παρθένο: το παρθένο ελαιόλαδο και τα υγιή λίπη που περιέχει, επιταχύνουν τον κορεσμό ενώ ταυτόχρονα το ίδιο το ελαιόλαδο έχει και αντιφλεγμονώδη δράση η οποία σχετίζεται με την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Βάλε μια κουταλίτσα λάδι στις σαλάτες σου, για να αυξήσεις την αντιοξειδωτική δράση των λαχανικών, όπως υποστηρίζει και σε έρευνα που δημοσίευσε το "British Journal of Nutrition".

16. Παρμεζάνα ιταλιάνα: έρευνα που δημοσιεύτηκε στο "American Journal of Clinical Nutrition"έδειξε ότι οι γυναίκες ου καταναλώνουν μια μερίδα γάλακτος ή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων καθημερινά, είχαν λιγότερες πιθανότητας να πάρουν βάρος με το πέρασμα του χρόνου. Η δράση τους αυτή οφείλεται στο λινολεϊκό οξύ που περιέχουν, το οποίο βοηθά στην καύση του λίπους και η παρμεζάνα είναι ό,τι πιο νόστιμο διαθέτουμε στα γαλακτοκομικά!

17. Πίσω έχει η αχλάδα: τα αχλάδια σου δίνουν την δόση σιδήρου που χρειάζεσαι (5,5 γραμμάρια για ένα μετρίου μεγέθους αχλάδι) ποσότητα ου σε βοηθά να παραμένεις χορτάτη για περισσότερο. Αλλά η θαυματουργή δράση του αχλαδιού δεν σταματά εκεί. Μια έρευνα εκ Βραζιλίας υποστηρίζει ότι ένα γκρουπ γυναικών που έβαλα τα αχλάδια στο καθημερινό διαιτολόγιό τους έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με το έτερο γκρουπ περιέλαβε μπισκότα ολικής άλεσης που είχαν τις ίδιες θερμίδες.

18. Πιπέρι καγιέν: αυτό το καυτερό μπαχαρικό μειώνει τον κίνδυνο της υπερβολικής ινσουλίνης στον οργανισμό, επιταχύνοντας τον μεταβολισμό και μειώνοντας τη γλυκόζη στο αίμα.

19. Θα σου πετάξω ντομάτες: κάθε φορά που απολαμβάνεις την ντοματούλα σου, σε όποια μορφή κι αν το επιθυμείς, το σώμα σου απελευθερώνει την ορμόνη χολεκυστοκινίνη, η οποία τεντώνει τη βαλβίδα ανάμεσα στο στομάχι και το έντερο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται το αίσθημα κορεσμού που νιώθεις, κάνοντάς σε πιο ισχυρή απέναντι στις λιγούρες.

20. Πάχυνες; Ξίδι: σταμάτα να σκέφτεσαι πώς θα νοστιμέψεις φαγητά και σαλάτες και πες ένα μεγάλο ναι στο ξιδάκι. Το ξίδι είναι νόστιμο και δεν περιέχει θερμίδες ενώ τελευταία έρευνα που έγινε δείχνει ότι η προσθήκη ξιδιού σε κάθε γεύμα, δίνει γεύση και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού, σταθεροποιώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα! Οπότε, πιες ξίδι και πες αντίο σε ινσουλίνη και άρα και στο λίπος!




Aπό την Κατερίνα Πατούλια
Καταγράφηκε
                 http://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 07, 2010, 13:58:02 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Νιτσακι πολυ καλες πληροφοριες
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Ιούνιος 01, 2011, 01:08:12 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Παράθεση
Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα τρώγοντας:
 
Ψάρι: πλούσιο σε σελήνιο και ωμέγα 3 βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Το ψάρι είναι επίσης πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες συνθέτουν τη μεμβράνη των αιμοσφαιρίων αγγείων.

Βατόμουρα: πλούσιο σε βιταμίνη C θεωρείται από τα πλέον διουρητικά φρούτα και ενισχυτικό για τα αγγεία.

Λευκό κρέας: πλούσιο σε σίδηρο και πρωτεΐνες, ενισχύει τους ιστούς και ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Σπαράγγια: κατά της κατακράτησης υγρών από τον οργανισμό, θεωρείται πρώτης τάξεως “φάρμακο” για την κυτταρίτιδα.

Καφές: όχι σε μεγάλες ποσότητες. Με ένα, το πολύ δύο, φλιτζάνια την ημέρα, η καφεΐνη που περιέχει βοηθά στον οργανισμό να αποβάλει τα λίπη και τις τοξίνες.

 up up upΠολυ καλο και χρησιμο αρθρο εν οψει καλοκαιριου!Μπραβο Νιτσα!!!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #7
« στις: Ιούνιος 01, 2011, 14:06:34 μμ »
voulaskl Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 367
Μέλος από: Νοέ, 2010

Προφίλ
Παράθεση
13. Κουρκούμη: απαραίτητο συστατικό της ινδικής κουζίνας, είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το συκώτι από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Δυνα¬μώνει το συκώτι και βοηθάει τον οργανισμό να κάψει το λίπος.

κορίτσια η κουρκουμη είναι ο κουρκουμάς και που χρησιμοποιείται….?

 rose rose rose
Καταγράφηκε
O my Luve's like a red, red rose       That's newly sprung in June;
O my Luve's like the melodie            That's sweetly play'd in tune.
As fair art thou, my bonnie lass,       So deep in luve am I:
And I will luve thee still, my dear,     Till a' the seas gang dry:,my dear, ....
Robert Burn
 
Απάντηση #8
« στις: Ιούνιος 01, 2011, 14:21:20 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αν ειναι ο κουρκουμας....χρησιμοποιειτε οπως ο κροκος κοζανης για χρωμα πιο πολυ σε ριζοτα κτλ

Να πω την αληθεια μου δεν το ειχα σε εκτιμηση αυτο το μπαχαρικο και εξεπλαγην....θα το ψαξω
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #9
« στις: Ιούνιος 01, 2011, 14:24:43 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κι ομως αυτο ειναι...το εβαλα ξεχωριστο θεμα δειτε εδω
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&topic=7845.new#new
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω