GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 24, 2024, 18:30:06 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Άλλες συνταγές
| | | |-+  Κόκκινη Κινόα με Μανιτάρια σωτέ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κόκκινη Κινόα με Μανιτάρια σωτέ  (Αναγνώστηκε 25849 φορές)
« στις: Μάρτιος 16, 2010, 23:23:10 μμ »
Elenia Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 9
Μέλος από: Μάρ, 2010

Προφίλ WWW
Ένα δυναμωτικό, σούπερ-πρωτεϊνούχο αν και φυτικό, υγειινό πιάτο...

περισσότερα για την Κινόα στο www.food4life.gr

Κόκκινη Κινόα με Μανιτάρια σωτέ

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. κόκκινη ή άσπρη κινόα, βιολογικής γεωργίας
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο

250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
3 σκόρδα, ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1/2 χυμό λεμονιού και το ξύσμα μισού λεμονιού
μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
θαλασσινό αλάτι

Ξεπλένετε καλά την κινόα για να απομακρυνθούν οι σαπωνίνες (οξέα) από τον φλοιό του που κάνουν τον σπόρο πικρό στην γεύση. Προσέξτε όμως την διάμετρο του ματιού (οπής) που έχει το σουρωτήρι σας, για να μην χάσετε τους μικρούς αυτούς σπόρους στον νεροχύτη...

Ζεστένετε σε μέτρια φωτιά μια μικρή κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Ρίχνετε τις 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι με μια μικρή πρέζα αλάτι, για περίπου 2 λεπτά. Ρίχνετε την κινόα, ανακατεύετε, προσθέτετε 2 κούπες νερό και τη βράζετε σε σιγανή φωτιά, για περίπου 20 λεπτά. Στον χρόνο αυτό, η κινόα πρέπει να είναι έτοιμη, να έχει πιεί το νερό της και ένα μικρό "σγουρό" σαν ελατήριο φύτρο να έχει σκάσει από τον σπόρο της -αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Σβήνετε το μάτι και την αφήνετε εκεί για αργότερα. Αν όμως δεν έχει ετοιμαστεί στον χρόνο αυτό, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη (το πολύ ένα δάχτυλο κάθε φορά) και την αφήνετε να βράσει μέχρι να γίνει...

Σε μέτρια φωτιά, ζεστένετε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο. Ρίχνετε τις 3 κ. σούπας ελαιόλαδο και σωτάρετε ελαφρά το σκόρδο (περίπου 1/2 - 1 λεπτό), ρίχνετε τα μανιτάρια και μια μικρή πρέζα αλάτι. Σωτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια (περίπου 6 λεπτά) και ρίχνετε τον χυμό από 1/2 λεμόνι. Σβήνετε το μάτι, ρίχνετε και τον μαϊντανό και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος μπορείτε, είτε να ρίξετε πρώτα την κινόα και στην συνέχεια από πάνω της τα μανιτάρια είτε πρώτα να ανακατέψετε την κινόα μαζί με τα μανιτάρια στο τηγάνι... στο τέλος, γαρνίρετε με μαϊντανό και σουσάμι καβουρδισμένο...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 20, 2010, 14:58:02 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 17, 2010, 07:08:47 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Ελένη καλώς μας ήρθες και καλά μαγειρέματα. Σε ευχαριστούμε για τις υγιεινές επιλογές που μας προτείνεις. Φυσικά ανήκω στην ομάδα που δεν είχα ιδέα τι είναι η Κινόα αλλά διαβάζοντας στο μπλογκ σου πήρα μια ιδέα.
Συνέχισε να μας δίνεις τις γευστικές σου εμπειρίες  rose
Πολλά φιλιά
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 17, 2010, 14:17:07 μμ »
anastasia2006 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 988
Μέλος από: Ιαν, 2010

Προφίλ WWW
Κινόα ; ούτε και εγώ δεν ήξερα τι είναι το Κινόα.
τώρα όμως.. Κλείσιμο ματιού Σαρκασμός

Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω