GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 18:28:31 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Κρεατικά
| | | |-+  Μπιφτέκι για hamburger
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μπιφτέκι για hamburger  (Αναγνώστηκε 28580 φορές)
« στις: Ιανουάριος 21, 2011, 00:37:56 πμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Γεια σας!

Μου μύρισαν χάμπουργκερ...εδώ και μέρες....  Ανεση  αλλά αύριο θα βρω χρόνο να φτιάξω! Έχουμε καμία συνταγή για το μπιφτέκι; Ξέρω ότι δεν έχει ψωμί/γαλέτα μέσα, οπότε δεν ξέρω τι να βάλω. Σίγουρα θα το αραιώσω με νερό αλλά από αρωματικά; Έχει αρωματικά το συγκεκριμένο είδος;;

Αν έχετε καμία πρόταση, καλοδεχούμενη!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 21, 2011, 08:41:00 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Marinaki, το κλασσικό burger, σωστά λες, δεν έχει καθόλου ψωμί ή γαλέτα, αυγό, κρεμμύδι ή σκόρδο.
Εγώ βάζω μείγμα 5 μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι. Την ώρα που τα ψήνω σε αντικολλητικό, βάζω σε κάθε ένα από πάνω μια χοντρή φέτα τομάτας, ώστε να τραβούν υγρασία και να μην στεγνώσουν. Νερό δεν έχω βάλει ποτέ.
Θέλουν πολύ καλό πλάσιμο και ο κιμάς να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, όχι από το ψυγείο, ώστε όταν τα βάλεις για ψήσιμο να μην καούν απ' έξω και μέσα είναι άψητα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 21, 2011, 13:44:07 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ Φλώρα!!!
Θα το δοκιμάσω αυτό με την ντομάτα και με τη θερμοκρασία δωματίου!
Άμα μου πετύχουν θα ανεβάσω συνταγή!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 21, 2011, 15:11:52 μμ »
cmd353 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Μηνύματα: 198
Μέλος από: Ιούλ, 2007

Προφίλ
Στα μπιφτέκια και στα κεφτεδάκια δε βάζω ψωμί. Τα φτιάχνω με κιμά μισό-μισό και βάζω 1/2 κουταλάκι σόδα σε 1/2 κιλό κιμά ή 1 κουταλάκι σόδα σε 1 κιλό κιμά.

Πέρασα μια συνταγή για μπιφτέκια Σερβοκροάτικα θα τη δείξει σύντομα πιστεύω. Έχουν λίγο κρεμμύδι και αρκετό σκόρδο, αλλά μπορείς να μη βάλεις αν δε σου αρέσει. Στα μπαχαρικά έχουν (για 1 κιλό κιμά):
2 κουταλάκια πιπέρι,
4 κουταλάκια πάπρικα,
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι αλάτι

Από πάνω τα αλείφω με λάδι. Κανονικά γίνονται μακρόστενα τα συγκεκριμένα, αλλά τα έχω φτιάξει και μεγάλα στρόγγυλα. Γίνονται πολύ ωραία και γεμιστά με γκούντα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 21, 2011, 15:17:44 μμ από cmd353 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 21, 2011, 16:08:31 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Μοσχοκάρυδο ε; Το διάβασα και σε άλλες συνταγές αλλά μου φάνηκε τραβηγμένο. Ίσως προσθέσω μια πρέζα για αρχή, να δω αν μου αρέσει!
Σε ευχαριστώ!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω