GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 07:56:09 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Κοινωνικές Σχέσεις και Οικογένεια
| | |-+  Σχολείο και εκπαίδευση
| | | |-+  Πανελλαδικές εξετάσεις 2011
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πανελλαδικές εξετάσεις 2011  (Αναγνώστηκε 28973 φορές)
« στις: Ιούνιος 04, 2011, 12:41:05 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Πως θα κινηθεί το "ασανσέρ" των βάσεων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ (2011)

Η ... μαραθώνια διαδρομή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα υποχρεωτικά μαθήματα έληξε για τους 92.259 υποψηφίους του Γενικού Λυκείου, που πήραν μέρος για να διεκδικήσουν περίπου 70.000 θέσεις εισακτέων, δηλαδή λιγότερες από πέρυσι, αφού μειώνονται κατά περίπου 10.250 για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων.

Κι ενώ απομένουν τα μαθήματα επιλογής στα οποία θα διαγωνιστούν λιγότεροι από 15.000 υποψήφιοι στο δεύτερο δεκαήμερο Ιουνίου, μπορούν να γίνουν χρήσιμες εκτιμήσεις για την εικόνα των επιδόσεων των υποψηφίων και για τις γενικές τάσεις στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής.

"Το "κούρεμα" του αριθμού εισακτέων και τα δυσκολότερα θέματα σε συνδυασμό με τον αναμενόμενο συνωστισμό των πρώτων προτιμήσεων στα κεντρικά τμήματα παρασκευάζουν ένα "εκρηκτικό κοκτέιλ", που εντείνει τον ανταγωνισμό όχι μόνο για τις υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές αλλά και για τα κεντρικά τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ (κυρίως Λεκανοπεδίου και Θεσσαλονίκης)". Το φινάλε των εξετάσεων φαίνεται ότι επιβεβαιώνει ακόμα βασικές εκτιμήσεις ότι ο πήχης δυσκολίας των θεμάτων στα περισσότερα μαθήματα ανέβηκε, με αποτέλεσμα να αναμένονται χειρότερες επιδόσεις και αισθητή μείωση των αριστούχων. Κι ακόμα ότι είναι ορατή η πτωτική τάση των βάσεων, αλλά δεν προβλέπεται να είναι ομοιόμορφη και έντονη σε όλα τα τμήματα όλων των πεδίων.

Ωστόσο, χρειάζεται να τονιστεί ότι δεν ισχύει πάντα η εξίσωση: δυσκολότερα θέματα = χειρότερες επιδόσεις. Η εικόνα των επιδόσεων των υποψηφίων δεν είναι ενιαία για όλα τα μαθήματα και τις κατευθύνσεις. Αλλά παρά την ανισοκατανομή των επιδόσεων και τις διαφοροποιήσεις, η εικόνα των επιδόσεων σε κάθε κατεύθυνση θα είναι ελαφρώς ή πολύ χειρότερη συγκριτικά με το2010. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα της κίνησης των βάσεων παραμένει θολή, αφού στηρίζεται σε εκτιμήσεις και όχι στα πραγματικά στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Πώς θα κινηθεί... το ασανσέρ των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μαθήματα Γενικής Παιδείας

Στη Νεοελληνική Γλώσσα η εικόνα των επιδόσεων είναι σχετικά θολή και δεν αναμένονται δραματικές αποκλίσεις συγκριτικά με το 2010. Ελάχιστοι οι αριστούχοι, κάτω από 3%. Επομένως όσοι υπερβούν το 15 -ποσοστιαία θα είναι κάτω από 25%- θα είναι ευχαριστημένοι Ανάλογο αναμένεται να είναι και το ποσοστό όσων βρεθούν στον... βυθό της βαθμολογίας (0 - 9,9).

Στη Βιολογία και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας που έχουν επιλέξει συνολικά πάνω από το 98% των υποψηφίων οι επιδόσεις είναι χειρότερες. Οριακά στη Βιολογία και αισθητά στα Μαθηματικά. Οι αριστούχοι μειώνονται και στα δύο μαθήματα, ίσως για πρώτη χρονιά, σε επίπεδα κάτω από το 20%, και αναμένεται συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογικές κλίμακες.
 

Θεωρητική: μάλλον οριακή πτώση

Αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των αριστούχων, αλλά περισσότεροι υποψήφιοι θα συνωστισθούν στις μεσαίες κλίμακες της βαθμολογίας. Σε γενικές γραμμές χειρότερες είναι οι επιδόσεις. Μάλλον οριακή θα είναι η πτώση των επιδόσεων. Οι εκτιμήσεις για τις επιδόσεις ανά μάθημα:

Αρχαία Ελληνικά: Πτώση επιδόσεων σε σύγκριση με το 2010. Θεωρείται δεδομένη η μείωση, αλλά όχι δραματική, των αριστούχων, σε επίπεδα κάτω από 7%, και των υψηλόβαθμων (15-17,9) κάτω από 20%.Υψηλά πάνω από 45% εκτιμάται ότι θα είναι και τα ποσοστά αποτυχίας (0-9,9). Οι επιδόσεις στα Αρχαία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κίνηση των βάσεων του 1ου πεδίου, γιατί είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας με τον μεγαλύτερο συντελεστή 1,3.

Ιστορία: Στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης οι επιδόσεις αναμένονται να είναι αισθητά βελτιωμένες συγκριτικά με πέρυσι. Σχετικά υψηλά, αλλά σίγουρα κάτω από 22% υπολογίζονται τα ποσοστά των "αριστούχων".

Κάτω από 18% αναμένεται το ποσοστό των υψηλόβαθμων (15-17,9) και πάνω από 45% όσων δεν θα "πιάσουν" τη βάση. Και η Ιστορία ως δεύτερο μάθημα αυξημένης βαρύτητας, με συντελεστή 0,7, συμμετέχει αποφασιστικά στη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής.

Νεοελληνική Λογοτεχνία: Δύσκολες οι εκτιμήσεις, θολή εικόνα. Μάλλον δεδομένα τα χαμηλά -κάτω από 5%- ποσοστά αριστούχων.

Περίπου 20% αναμένεται το ποσοστό των υψηλόβαθμων (15-17,9), ενώ το ποσοστό των χαμηλόβαθμων (0-9,9) θα είναι πάνω από 30%.

Λατινικά: Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η αυλαία των εξετάσεων άφησε πικρή γεύση στους υποψηφίους της Θεωρητικής. Αναμένονται σίγουρα χειρότερες επιδόσεις. Μείωση των αριστούχων σε επίπεδα κάτω από 18%. Περίπου 4 στους 10 υποψηφίους θα βρεθούν στις κλίμακες 12-17,9, ενώ πάνω από 35% δεν θα υπερβούν τη βάση του 10.


Θετική Κατεύθυνση: μειώνονται οι αριστούχοι

Σίγουρα λιγότεροι θα είναι οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης. Δεν υπάρχει εκτίμηση για δραστική μείωση ή συρρίκνωση, αλλά αισθητή μείωση. Το 2010 ένας στους τρεις υποψηφίους ή ποσοστό 31,74% βρέθηκε στην κορυφή του άριστα.

Βιολογία: Οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν σε μείωση των αριστούχων και άνοδο του... μεσαίου χώρου. Περίπου 1 στους 3 υποψηφίους θα βρεθεί στο... ρετιρέ της βαθμολογίας (18-20). Η ίδια αναλογία αναμένεται και στην κλίμακα 15-17,9, ενώ πολύ χαμηλά, κάτω από 17%, υπολογίζονται τα ποσοστά "κάτω από τη βάση".

Χημεία: Και σε αυτό το μάθημα δεν υπάρχουν σαφείς εκτιμήσεις. Υψηλό, πάνω από 41%, εκτιμάται ότι θα είναι το ποσοστό των αριστούχων. Συνολικά περισσότεροι από 6 στους 10 υποψηφίους θα υπερβούν το όριο του 15, ενώ χαμηλά, κάτω από 18%, θα είναι τα ποσοστά αποτυχίας (0-9,9).

Μαθηματικά Θετικής - Τεχνολογικής: Σίγουρα λιγότερους αριστούχους φέρνουν οι δυσκολίες των "θεμάτων-φωτιά". Τα Μαθηματικά είναι το πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (1,3) για το 2ο και το 4ο πεδίο και γενικά αναμένεται πιο γκρίζα η εικόνα των φετινών επιδόσεων. Το ποσοστό των αριστούχων αναμένεται να είναι κάτω από 20% για τη Θετική και 5% για την Τεχνολογική. Περίπου 1 στους 3 της Θετικής "κάτω από τη βάση", ενώ το ποσοστό αποτυχίας στην Τεχνολογική θα υπερβεί το 70%.

Φυσική Θετικής - Τεχνολογικής: Αναμένονται λιγότεροι αριστούχοι, λόγω του φίλτρου του 4ου θέματος. Χαμηλότερο από 19% εκτιμάται το ποσοστό αριστούχων στη Θετική και κάτω από 4% στην Τεχνολογική. Αυξημένα θα είναι και τα ποσοστά αποτυχίας. Η Φυσική είναι το δεύτερο μάθημα αυξημένης βαρύτητας για το 2ο και το 4ο πεδίο.


Τεχνολογική (2): Κάτω και πάνω

Ήδη έχουμε αναφερθεί στα Μαθηματικά και στη Φυσική, που είναι και τα "κλειδιά" του 2ου και του 4ου πεδίου. Γενικότερα αναμένονται αισθητά χειρότερες επιδόσεις, με μείωση των αριστούχων. Τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας Μαθηματικά και Φυσική, στα οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, είναι τα αξεπέραστα εμπόδια για τη συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων. Μάλλον καλύτερες επιδόσεις αναμένονται στα άλλα δύο μαθήματα της κατεύθυνσης.

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων: Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές. Για ισορροπία επιδόσεων συγκλίνουν οι περισσότερες εκτιμήσεις. Υψηλά τα ποσοστά, κοντά στο 25%, αριστούχων, ενώ το ποσοστό "κάτω από τη βάση" θα είναι κάτω από 33%. Περισσότεροι από 4 στους 10 υποψηφίους θα ξεπεράσουν το 15.

Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον: Σαφέστερη και καλύτερη η εικόνα συγκριτικά με το 2010 Πάνω από 15% το ποσοστό αριστούχων και πάνω από 18% στην κλίμακα 15-17,9. Πάνω από 40% το ποσοστό κάτω από τη βάση.

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας: Στο συγκεκριμένο μάθημα επιλογής, στο οποίο διαγωνίστηκαν περίπου 25.000 υποψήφιοι, και είναι το πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (1,3) για το 5ο πεδίο, αναμένονται μάλλον καλύτερες επιδόσεις. Πάνω από 30% των υποψηφίων θα βρεθούν στην κλίμακα του άριστα, ενώ το ποσοστό κάτω από τη βάση θα είναι χαμηλότερο από 26%.


ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Αν επαληθευτούν οι παραπάνω εκτιμήσεις για τις φετινές επιδόσεις, τότε προκύπτουν ορισμένα βασικά και χρήσιμα συμπεράσματα.

1 Είναι σίγουρο ότι η "γραμμή" για δύσκολα θέματα στα περισσότερα θέματα ωθεί το ασανσέρ των βάσεων προς τα κάτω. Ωστόσο σε δεκάδες τμήματα μεσαίας βαθμολογικής κλίμακας, κυρίως κεντρικά τμήματα (Λεκανοπεδίου και Θεσσαλονίκης), θα υπάρξει άνοδος των βάσεων εξαιτίας του "κουρέματος" του αριθμού εισακτέων και της αύξησης της ζήτησης αυτών των τμημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης.

2 Θα μειωθούν αισθητά οι αριστούχοι, που το 2010 το ποσοστό τους ανήλθε στο 15,51%. Αυτό σημαίνει ότι οι βάσεις των περιζήτητων τμημάτων όλων των πεδίων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά με σαφείς πτωτικές τάσεις.

3 Είναι, όμως, εμφανείς οι πτωτικές τάσεις για την πλειονότητα των τμημάτων ακόμα και στα μεσαία και χαμηλόβαθμα τμήματα της επαρχίας.

4 Δεκάδες μεσαίας βαθμολογικής κλίμακας τμήματα των κεντρικών τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ θα παρουσιάσουν άνοδο λόγω της μείωσης των εισακτέων αλλά και της αύξησης της ζήτησης.

5 Άνοδο αναμένεται να παρουσιάσουν οι βάσεις επαρχιακών ΤΕΙ που πέρσι κυμάνθηκαν κάτω και από τα 5.000 μόρια.

6 Για την πλειονότητα των τμημάτων δεν προβλέπονται θεαματικές μεταβολές των βάσεων εισαγωγής τους. Ούτε πολύ μεγάλη άνοδος, ούτε ελεύθερη πτώση.


Οι τάσεις ανά πεδίο

1ο πεδίο. Υψηλές βάσεις. Χωρίς θεαματικές μεταβολές
Σε υψηλά επίπεδα με πτωτικές τάσεις θα παραμείνουν τα περιζήτητα τμήματα (Νομικά, Παιδαγωγικά κ.ά.) του 1ου πεδίου. Γενικότερα δεν προβλέπονται μεγάλες αυξομειώσεις που να ξεπερνούν τα 600 μόρια και πάνω για την πλειονότητα των τμημάτων. Στα υψηλόβαθμα τμήματα του πεδίου (Ψυχολογίας, Φιλολογικά των κεντρικών ΑΕΙ) οριακές αυξομειώσεις. Τάσεις ανόδου σε μεσαία κεντρικά τμήματα των ΑΕΙ. Έντονες πτωτικές τάσεις σε μεσαία και χαμηλόβαθμα τμήματα των ΑΕΙ.

2ο - 4ο πεδίο. Αισθητή έως μεγάλη πτώση
Αισθητή πτώση αναμένεται στις βάσεις των περιζήτητων τμημάτων (Πολυτεχνικά, Πληροφορικής κ.ά.) και στα περισσότερα υψηλόβαθμα. Αυξομειώσεις στα περισσότερα μεσαία τμήματα των δύο πεδίων. Μεγάλη πτώση στα περιφερειακά τμήματα που έχουν αντίστοιχα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

3ο πεδίο. Αισθητή πτώση στα Ιατρικά
Οι αναμενόμενες χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά, στη Φυσική και ίσως στη Βιολογία οδηγούν σε αισθητή μείωση των ιατρικών και περιζήτητων τμημάτων του πεδίου.

5ο πεδίο. Πτώση
Αισθητές πτωτικές τάσεις τροφοδοτούνται για τα υψηλόβαθμα και περιζήτητα τμήματα του 5ου πεδίου. Μεγάλη πτώση σε μεσαία και χαμηλόβαθμα περιφερειακά τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 29, 2011, 14:34:49 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 08, 2011, 10:11:17 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα...
Καλα αποτελεσματα σε ολα τα παιδια!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούνιος 22, 2011, 22:19:38 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Ζητούν παράταση για την υποβολή μηχανογραφικών

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, ζητούν πολλοί υποψήφιοι, καθώς, όπως λένε, δεν επαρκεί ο χρόνος να πάρουν την σημαντικότερη απόφαση της ζωής τους, ως τις 28 Ιουνίου.

Μάλιστα αναφέρουν ότι δεν έχουν ακόμη καθορισθεί οι θέσεις στις στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές, δεν έχει εκδοθεί η προκήρυξη που είναι απαραίτητη από την αστυνομία, ενώ αναμένεται καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων στις πανελλήνιες εξετάσεις ξένων γλωσσών, λόγω της αποχής ορισμένων βαθμολογητών.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι καθηγητές και οι υποψήφιοι που χαρακτηρίζουν ως βήμα προόδου τη νέα μορφή του μηχανογραφικού, που υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά, διευκολύνοντας τους υποψήφιους.

Πάντως, οι υποψήφιοι -επισημαίνουν όλοι-πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των σχολών, που θα κάνουν. Οι περισσότεροι επιλέγουν σχολές, με γνώμονα και την οικονομική κρίση, προσδοκώντας γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση.
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούλιος 01, 2011, 01:00:47 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Αλαλούμ με τα μηχανογραφικά

Το υπουργείο Παιδείας, μετά από πολλά αιτήματα υποψηφίων για λάθος συμπλήρωση μηχανογραφικών, σχετικά με την επιλογή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οδηγήθηκε στην έκδοση εγκυκλίου για παράταση προθεσμίας υποβολής υπεύθυνης δήλωσης διόρθωσης των λαθών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πολλοί υποψήφιοι που αρχικά πίστεψαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις με τα κοινωνικά κριτήρια, και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τις θέσεις που δίδονται επιπλέον σ' αυτές τις κατηγορίες.

Στη συνέχεια, διαπίστωσαν ότι δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να “αποχαρακτηριστούν”, γιατί κινδυνεύουν να υποστούν τις ιδιαίτερα σκληρές συνέπειες της δήλωσης λανθασμένων στοιχείων.

Όμως το υπουργείο Παιδείας, δίδει τη δυνατότητα της διόρθωσης, αρκεί να έχει υποβληθεί σχετική αίτηση στις 29 και 30 Ιουνίου.

Δηλαδή, μέσα σε μία ημέρα πρέπει να έχουν στείλει αυτή την αίτηση και έως τις 5 Ιουλίου θα μπορούν να προβούν στη διόρθωση των λαθών τους.


news247.gr
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #4
« στις: Αύγουστος 27, 2011, 19:42:18 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων

Το Υπουργείο Παιδείας θα είναι έτοιμο την Κυριακή το βράδυ, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις των βαθμών, ώστε τη Δευτέρα να ανακοινωθούν οι βάσεις.

Η φετινή καθυστέρηση στην ανακοίνωση δεν οφείλεται τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο στα Υπουργεία Άμυνας και κυρίως Προστασίας του Πολίτη, τα οποία καθυστέρησαν να ανακοινώσουν τις απαραίτητες προκηρύξεις.

Τα νέα δεδομένα που έχουν εισαχθεί φέτος, όπως για παράδειγμα η κατάργηση των μετεγγραφών, δημιουργούν και νέες συνθήκες.

Όπως επισημαίνουν πολλοί εκπαιδευτικοί, θα δούμε φέτος στις βαθμολογικές βάσεις υποχώρηση των επιπέδων στα παιδαγωγικά τμήματα.

Η μείωση των διορισμών των εκπαιδευτικών και γενικότερα ο περιορισμός των θέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες είναι από τα βασικά στοιχεία που έκαναν τους υποψηφίους να στρέφουν την πλάτη σε παραδοσιακά υψηλόβαθμες σχολές, όπως είναι τα παιδαγωγικά τμήματα.

Εξαίρεση, όμως, σ' αυτόν τον κανόνα φαίνεται να αποτελούν στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, που εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς αυτές οδηγούν κατευθείαν σε απασχόληση.

Πτώσεις αναμένονται και σε περιζήτητες σχολές, όπως για παράδειγμα οι νομικές, ενώ η πτώση στα παιδαγωγικά τμήματα, κυρίως στην περιφέρεια, αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 μόρια.

Στο δεύτερο και τέταρτο επιστημονικό πεδίο, οι μεγαλύτερες πτώσεις εκτιμάται ότι θα ξεκινούν από 700 μόρια και στα περιφερειακά θα ξεπερνούν τα 1.300.

Όπως φαίνεται, οι μεγάλες πτώσεις των βάσεων θα σημειωθούν στο πέμπτο πεδίο των οικονομικών σχολών, που στα μεγάλα αστικά κέντρα θα ξεπερνούν τα 300 μόρια και στην περιφέρεια, ενδεχομένως, θα υπάρξουν τμήματα με πτώση πάνω από 1.000 μόρια.

Ορισμένοι εκπαιδευτικοί, πάντως, εκτιμούν ότι ανόδους θα έχουμε σε σχολές μεσαίας ζήτησης και σε ορισμένες ξένες φιλολογίες, αλλά θα είναι μικρού εύρους.


Zougla.gr
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #5
« στις: Αύγουστος 29, 2011, 14:36:59 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Κάθετη πτώση των βάσεων - ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Δείτε εδώ τις βάσεις για τις σχολές ΑΕΙ, από ημερήσια Λύκεια - κατηγορία 90%

Δείτε εδώ τις βάσεις για τις σχολές ΑΕΙ, από ημερήσια Λύκεια - κατηγορία 10%.

Δείτε εδώ τις βάσεις για τις σχολές ΤΕΙ, από ημερήσια Λύκεια - κατηγορία 90%.

Δείτε εδώ τις βάσεις για τις σχολές ΤΕΙ, από ημερήσια Λύκεια - κατηγορία 10%.

Δείτε εδώ τις βάσεις των υποψηφίων από τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω