GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 19:31:59 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Ο κόσμος της .. δίαιτας
| | |-+  Δίαιτα μονάδων (Συντονιστής: anch)
| | | |-+  Συνταγές
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 » Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Συνταγές  (Αναγνώστηκε 95034 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Αύγουστος 23, 2011, 12:21:15 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Πιλάφι με μανιτάρια και ελιά (2 μονάδες) (Ν, ΑΧ)
Συστατικά
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι(προτιμώ καστανό)
50 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά
5 ελιές
Λίγο κρεμμύδι
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει. Πρόσθεσε το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αλατοπιπέρωσε. Όταν το ρύζι πιει τα υγρά του, κόψε τις ελιές σε ροδέλες και ανακάτεψε τες με το ριζότο. Σέρβιρε το ριζότο χλιαρό.


Πικάντικα σουβλάκια κοτόπουλο (2 μονάδες) (ΜΧ)
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ στο ίδιο μέγεθος με το κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι σε αντίστοιχα καρε
Για τη μαρινάδα: Το χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ κύμινο
½ κ.γ πιπέρι καγιέν
1 μεγάλο μαρούλι
1 αγγούρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Αλάτισε το κοτόπουλο και άφησέ το μέσα στο χυμό λεμονιού για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε όλα τα υλικά της μαρινάδας ανακάτεψε καλά και άφησε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πέρασε τα κομμάτια του κοτόπουλου, της πιπεριάς και το κρεμμύδι διαδοχικά στα καλαμάκια. Ψήσε στο γκριλ ή σε σχάρα να πάρουν χρώμα (10 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά είναι συνήθως αρκετά). Σέρβιρε με πίτες κομμένες, γιαούρτι και σαλάτα μαρούλι, αγγούρι (Οι πίτες είναι άλλη 1 μονάδα)

Γαρίδες με κολοκυθάκια και ντοματίνια
(2-4 μονάδες) (ΜΧ, ΓΩΧ, Π, - αν δεν βάλουμε βούτυρο γίνεται και Ν)
Υλικά
12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
16 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. κολοκυθάκια χοντροκομμένα
300 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάλε το βούτυρο μαζί με ελαιόλαδο σε τηγάνι και πρόσθεσε αρκετό μαϊντανό, τον πουρέ σκόρδου και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα κολοκυθάκια. Σόταρε για μερικά λεπτά και σβήσε με το μισό ζωμό λαχανικών. Άφησε το μείγμα να πιει τα υγρά του. Συμπλήρωσε τις γαρίδες, αλατοπιπέρωσε και ρίξε μαζί και τα ντοματίνια. Άφησε για μερικά λεπτά να σοταριστούν και πρόσθεσε τον υπόλοιπο ζωμό. Πρόσθεσε μια πρέζα ακόμη μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Σέρβιρε σε βαθύ πιάτο με φρέσκο ελαιόλαδο.

* Αν δεν βάλουμε βούτυρο και δεν ρίξουμε ωμό ελαιόλαδο οι μονάδες είναι 2
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:05:36 μμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #16
« στις: Αύγουστος 25, 2011, 09:44:25 πμ »
viktoria Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 18
Μέλος από: Αύγ, 2011

Προφίλ
ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ (2 μονάδες) (Ν, ΑΧ, με αυγολέμονο γίνεται ΜΧ, ΓΩΧ, Π)
[/b]

1 Κιλό λάχανο
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
2 κουτ.σούπας πελτέ ή ντομάτα φρέσκια
λάδι,  2 λεμόνια
πιπέρι άσπρο ελάχιστο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πετάτε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου ξεχωρίζετε τεα φύλλα και τα πλένετε.Τα κοβεται σε μεγάλα κομμάτια, ξύνετε το κρεμμύδι και τα βάζουμέστην κατσαρόλα μαζί με το λάχανο.Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό πιπέρι και βράζουμε ανεκατέβοντας για 5 λεπτά.Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά.Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το λάδι ανακατέβοντας ελαφρά.Στο σερβίρισμα περιχύνουμε με άφθονο λεμόνι.Είναι πολύ νόστιμο φαγητό,σαν να τρως λαχανοντολμάδες!!!!

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Μπορούμε να μην μην βάλουμε ντομάτα αλλα να το κάνουμε αυγολέμονο. 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε χτυπάμε ενα αυγό. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό 1 ή 2 λεμονιών ανακατεύοντας συνέχεια και ρίχνουμε και το αυγό.Την κουνάμε πέρα δώθε για να πάει το αυγολαίμονο παντού. (3 μονάδες)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:12:27 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Αύγουστος 27, 2011, 13:30:27 μμ »
pennou85 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 173
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Πατάτες με κρεμμύδια στο φούρνο (2 μονάδες) (Ν, ΑΧ)

Περιγραφή συνταγής

 Οι αγαπημένες ψητές πατατούλες σε ένα εύκολο και οικονομικό καθημερινό γεύμα. Ημερομηνία καταχώρησης συνταγής : Τρίτη, 01 Ιούνιος 2010
Συστατικά συνταγής

    * 1,5 κιλό μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
    * 2 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες.
    * 100 γρ. ελαιόλαδο
    * Αλάτι
    * Πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τις ροδέλες πατάτας, τις βάζουμε σε ένα μπωλ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και τοποθετούμε εναλάξ πατάτες και κρεμμύδια αρχίζοντας και τελειώνοντας με πατάτες.



« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:13:31 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Αύγουστος 31, 2011, 00:23:23 πμ »
menalou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 627
Μέλος από: Ιούλ, 2011

Προφίλ
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΑΒΗ  ( 3 - 4 μοναδες ) (ΜΧ, ΓΩΧ, Π)
τριβω στο χοντρο του τριφτη σε διαφορετικα πιατα
2-3 κολοκυθακια  (αναλογα το μεγεθος)
1 φλασκα μελιτζανα
2 καροτα και 1 μεγαλο κρεμμυδι
τα βαζω απο 2 λεπτα το καθε πιατο στα μικροκυματα να ζεματιστουν και τα αφηνω στην ακρη να κρυωσουν.
σε μια γαβαθα βαζω
αλατοπιπερο
αρκετο δυοσμο
αρκετο μαιντανο
2-3 αυγα
1-2 κουταλιες ξυδι
αρκετη σκονη μουσταρδα
ολα τα ανωτερω κατα βουληση
στη συνεχεια στιβω καλα τα λαχανικα και τα προσθετω στη γαβαθα
τριβω στο χοντρα και 150-200 γρ κεφαλοτυρι η φετα
τελος προσθετω αλευρι που φουσκωνει μονο του, ανακατευοντας μεχρι να το κανω οσο πηκτο το θελω
αφηνω στο ψυγειο 1 ωρα περιπου η περισσοτερο. στρωνω λαδοκολλα σε λαμαρινα και αραδειαζω κουταλια κουταλια τους κεφτεδες
ψηνω στους 200 βαθμους για 20 λεπτα περιπου η μεχρι να ροδισουν.


ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ    1 μοναδα το ζυμαρι στα 3-4 κομματια ( οπως το μετραμε στην πιτσα η τις πιτες ) +  ?? τις γεμισης.
ζυμη  για μουρεκια,πιτακια,πιτες. (ΜΧ, ΓΩΧ, Π)
1 ποτηρι νερο
1 ποτηρι λαδι
1 ποτηρι γαλα
1 κιλο αλευρι μαλακο περιπου  ( το ζυμαρι να ειναι μαλακο, ισα να μην κολλαει στα χερια )
αλατοπιπερο
ζυμωνουμε και αφηνωμε 1 ωρα να ξεκουραστει.
χωριζωμε σε μπαλακια στο μεγεθος καρυδιου ανειγωμε φυλαρακια τοποθετουμε την γεμιση της αρεσκειας μας (με κιμα, με τυρι , με χορταρικα η οτι αλλο )αραδιαζωμε σε λαδωμενη λαμαρινα αλειφωμε με αυγο χτυπημενο με λιγο λαδακι και ψηνωμε σε μετριο φουρνο μεχρι να παρουν χρυσοξανθο χρωμα ( δεν πρεπει να ξεροψηθουν )

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:14:46 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Αύγουστος 31, 2011, 03:20:07 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ   

 Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #20
« στις: Σεπτέμβριος 07, 2011, 09:21:45 πμ »
katarina34 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
ΣΤΟΧΟΣ-επετευχθη!ΤΩΡΑ-συντηρηση! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 287
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
χοιρινο χρωματιστο στην γαστρα (5 μοναδες)αν βαλετε ολα τα υλικα

οι ποσοτητες ειναι σχετικες αναλογα με το ποσα ατομα θα φανε
εγω σας βαζω για 4 ατομα

1 κιλο χοιρινο σε κομματια σπαλα καλυτερα
8-9 πιπεριες διαφορα χρωματα
2 κρεμυδια κομμενα σε ροδελες
μουσταρδα ντιζον(αυτη νομιζω δεν εχει ζαχαρη)
ελαιολαδο
αλατι πιπερι αλατι ή οτι αλλο θελετε
πατατες 4-5 καθαρισμενες σε κομματια
1 ποτηρι λευκο κρασι
κρεμα γαλακτος(προαιρετικο)

τα βαζετε ολα μεσα εκτος την κρεμα γαλακτος  στην γαστρα και τα αφηνετε μια μερα στο ψυγειο να τραβηξει που λενε την επομενη ψηνετε στους 180 περιπου μια ωρα θα ελεγα και μολις δειτε οτι εγινε ριχνετε και την κρεμα και ανακτευετε μεχρι να δεσει και το αφηντε κανα δεκαλεπτο εγω κλεινω το φουρνο και το αφηνω.
την κρεμα σιγα σιγα να την βαλετε να μην κοψει.
βασικα το θεωρω γευμα επιβραβευσης και οχι για διαιτα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 08, 2011, 21:17:38 μμ από anch » Καταγράφηκε
Θες να αδυνατίσεις;
Άλλαξε τρόπο σκέψης-όλα ξεκινάνε από το μυαλό!
Όχι στις "δίαιτες αστραπή"
Άλλαξε διατροφή!
 
Απάντηση #21
« στις: Σεπτέμβριος 14, 2011, 21:46:57 μμ »
Sevastiana Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 690
Μέλος από: Ιούν, 2011

Προφίλ
Μελιτζανόρυζο (2 μονάδες) (Ν, ΑΧ)

Υλικά (κατά βούληση)

Μελιτζάνες (εγώ βάζω τσακώνικες)
λάδι
Ρύζι( εγώ βάζω κίτρινο)
φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
κρεμμύδι
σκόρδο
μα'ι'ντανό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρεδάκια και τις βάζουμε σε νερό και αλάτι για μια ώρα για να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε και τις στίβουμε να φύγει το νερό. Τις τσιγαρίζουμε μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατευουμε λίγο( μέχρι να γυαλίσει). Προσθέτουμε την ντομάτα , αλάτι, πιπέρι, μα'ι'ντανό και λίγο νεράκι. όταν μαλακώσει το ρύζι είναι έτοιμο.

*Αν βάλουμε κίτρινο ρύζι και νερό τόσο όσο να βράσει το ρύζι γίνεται σαν  σπιρωτό ΄'ρυζότο'' με μελιτζάνες. Αν το κάνουμε με καρολίνα ή νυχάκι και περισσότερο νερό γίνεται πιο ζουμερό όπως το σπανακόρυζο.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:15:22 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #22
« στις: Σεπτέμβριος 14, 2011, 21:48:33 μμ »
proudin
Επισκέπτης
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ (Ν, ΜΧ, ΓΩΧ, Π)

ΥΛΙΚΑ :
καλαμάρια ολοκληρα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
άνηθος
μαιντανος
 3 ντοματες φρεσκες τριμμένες
1 φλιτζανι ρυζι ,
αλατι
πιπερι
λαδι
μανιταρια κονσερβας ψιλοκομμενα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κοβουμε τα κεφαλακια απο τα καλαμαρια σε μικρα κομματια και τα τσιγαριζουμε ελαφρα σε ενα τηγανι με λαδι , κρεμμυδι, μετα προσθετουμε και τα κρεμμυδια, το ρυζι , τα μανιταρια ,τον ανηθο,τον μαιντανο, το αλατι το πιπερι και λιγη ντοματα...τα τσιγαριζουμε ολα μαζι για λιγο.
μετα βαζουμε τη γεμιση μεσα στα καλαμαρια με ενα κουταλακι!!!!! (εχουμε καθαρισει και πλυνει τα καλαμαρια καλα) τα κλεινουμε με μια οδοντογλυφιθα . τα βαζουμε σε μια γαστρα η κατσαρολα και απο πανω βαζουμε λιγο νερο, την υπολοιπη ντοματα, λαδι και αλατι .τα ψηνουμε σε χαμηλη θερμοκρασια .

συνολο 3 μοναδες ....καλη ορεξη  Στριφογύρισμα ματιών
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:15:51 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 22:27:30 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Σαλάτα με γαρίδες (2 μονάδες) (Ν, ΜΧ, ΓΩΧ, Π)
Υλικά
500 γρ. βρασμένες γαρίδες
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
100γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα
1/2 ραντίτσιο κομμένο
Χυμός από μισό lime
1 κουταλιά μουστάρδα
1/2 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπερι
1 κουταλιά αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά σούπας σάλτσα καυτερού τσίλι
Λίγο μπούκοβο
Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
2. Αφήστε στο ψυγείο για τρεις ώρες για να δέσουν οι γεύσεις.
3. Σερβίρετε κρύα και θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλα τους.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:16:22 μμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #24
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 22:48:14 μμ »
Sevastiana Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 690
Μέλος από: Ιούν, 2011

Προφίλ
Ρεβυθάδα με δενδρολίβανο  (3 μονάδες)  (Ν, ΑΧ)

Υλικά ( κατά βούληση)

Ρεβύθια
Κρεμμύδι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό να μαλακώσουν γύρω στις 12 ώρες- και παραπάνω τα έχω βάλει
Τα σουρώνουμε,τα ξεπλένουμε  και τα βράζουμε  σε νερό με λίγο λάδι, μία κουταλιά αλεύρι ( για να χυλώσουν), αλάτι ,πιπέρι και δεντρολίβανο (κατα προτίμηση φρέσκο). και κρεμμύδι αν θέλουμε. Μόλις μαλακώσουν και χυλώσουν τα σερβίρουμε με φρεσκοστυμένο λεμόνι.


« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:16:58 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #25
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 12:39:28 μμ »
KATERINA71 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 667
Μέλος από: Οκτ, 2008

Προφίλ
Μελιτζάνες με φέτα και ντομάτα. (Ν, ΜΧ, ΓΩΧ, Π)
(1 μονάδα)
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και ψήνουμε στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτι (λαδόκολλα). Οταν είναι σχεδόν έτοιμες βάζουμε απο πάνω μια ροδέλα ντομάτα και 1 κομματάκι φέτα. Προσθέτουμε ρίγανη και λίγη πάπρικα, και ξαναψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί μας.
Αν βρείτε λευκές μελιτζάνες, σαντορίνης, προτιμήστε τις και θα με θυμηθείτε.

Μια άλλη πρόταση είναι να ψήσετε και 1 πίτα για σουβλάκι σε αντικολλητικό τηγάνι και να την γεμίσετε με τις μελιτζάνες. Τότε θα έχουμε 2 μονάδες αλλά ένα πολύ χορταστικό γεύμα!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:17:53 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #26
« στις: Οκτώβριος 04, 2011, 22:27:41 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Θρεπτική σούπα λαχανικών με παρμεζάνα (2- 4μονάδες) (Ν, ΜΧ, ΓΩΧ, Π)

λικά
½ κιλό αρακά
2 πατάτες
5 κολοκύθια
4 καρότα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
200γρ. σέλερι
6 ντομάτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1.   Κόβετε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε κύβους και τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και το σέλερι σε μικρά κομμάτια.
2.   Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τον αρακά και τα βράζετε προσθέτοντας τον πολτό από τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι (κατά βούληση τα τελευταία).
3.   Μόλις η σούπα «δέσει», τη σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και την καλύπτετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αν κόψω πατάτα και λάδι γίνονται 2 οι μονάδες
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:18:11 μμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #27
« στις: Οκτώβριος 04, 2011, 22:30:56 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Light μανιταρόπιτα (3-4 μονάδες) (Ν, ΜΧ, ΓΩΧ, Π)

Υλικά
300γρ. φύλλο σφολιάτας
300γρ. τεμαχισμένα φρέσκα μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα Cottage Cheese
¾ κούπας κρέμα γάλακτος light 3%
1 κουταλιά γλυκού άνηθος
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
½ κουταλιά γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1.   Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το λάδι και προσθέτετε το κρεμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα αφήνετε για 5 με 10 λεπτά.
2.   Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, ανακατεύετε και τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά.
3.   Μόλις ψηθούν, αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε τα υλικά με το cottage cheese.
4.   Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε τη γέμιση μέσα.
5.   Βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήνετε τη πίτα να ψηθεί για περίπου 1 ώρα.

Αν δεν σωτάρω στο λάδι αλλά τα ψιλοβράσω με νερό στο τηγάνι για να μαλακώσουν κερδίζω μια μονάδα
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:18:32 μμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #28
« στις: Οκτώβριος 09, 2011, 20:54:48 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Καλαμάρια γεμιστά με λαχανικά (2-4 μονάδες) (Ν, ΜΧ, ΓΩΧ, Π)

4 μεγαλα καλαμαρια 250-300 γρ το καθενα
 
Για τη γεμιση:
3-4 φρεσκα κρεμμυδακια με το φυλλωμα
½ κοκκινη γλυκια πιπερια
1 μικρο κολοκυθι
2 ντοματες καθαρισμενες από φλουδα και σπορους
½ φλυτζανι φετα
½ ματσακι μαιντανο
Αλατι, πιπερι,ρίγανη
 
Για τη σαλτσα ντοματας:
 
1 ξερο κρεμμυδι
1 σκελιδα σκορδο
½ φλυτζανι ελαιολαδο
1 ½ φλυτζανι χυμο ντοματας
Αλάτι, πιπερι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα καλαμαρια και τα πλενουμε καλα. Μ ένα ψαλιδι η με κοφτερο μαχαιρι κανουμε ένα ανοιγμα στο πισω μερος ωστε να παιρνουν αερα. Σ ένα βαθυ σκευος αναμιγνυουμε όλα τα υλικα της γεμισης και μ ένα κουταλακι γεμιζουμε τα καλαμαρια μεχρι πανω. Κλεινουμε με οδοντογλυφιδα.  Ετοιμαζουμε τη σαλτσα: ζεσταινουμε το μισο ελαιολαδο σ ένα βαθυ τηγανι και σοταρουμε το κρεμμυδι ωσπου να μαλακωσει. Προσθετουμε το σκορδο και το χυμο ντοματας, νοστιμιζουμε με αλατι και πιπερι και μαγειρευουμε τη σαλτσα για 5-6 λεπτα ωσπου να πηξει. Απλωνουμε τα γεμιστα καλαμαρια σ ένα ταψι και γυρω τους απλωνουμε τη γεμιση που περισσεψε. Επισης βαζουμε στο ταψι και τα πλοκαμια μαζι με το πανω μερος του κεφαλιου. Περιχυνουμε με σαλτσα και το υπολοιπο ελαιολαδο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30 λεπτα στους 180. Σερβιρουμε τα καλαμαρτια με τη σαλτσα, αφου πρωτα αφαιρεσουμε τις οδοντογλυφιδες!
Αν δεν σοτάρουμε το κρεμμύδι και αν φτιάξουμε τη σάλτσα χωρίς λάδι 2 μονάδες
 
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:19:09 μμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #29
« στις: Οκτώβριος 10, 2011, 00:10:29 πμ »
THEONYMFH Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.253
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Γεμιστες πιπεριες (3-4 μοναδες) (Ν, ΜΧ, ΓΩΧ, Π)
πιπεριες
φετα
τυρι γκουντα (αν θελουμε  να γλυτωσουμε τη 1 μοναδα βαζουμε 1 ειδος  τυριου)
μανιταρια
3 αυγα
βασιλικος.θυμαρι.αλατι,πιπερι
λαδι

εκτελεση
βραζω τις πιπεριες ισα να μαλακωσουν
σωταρω τα μανιταρια και τα αφηνω να πιουνε τα υγρα τους
σε ενα μπολ ανακατευω τα τυρια, τα αυγα, το βασιλικο,πιπερι
και τα μανιταρια
γεμιζω τις πιπεριες πασπαλιζω με θυμαρι και λαδι. ψηνω στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει απο πανω.

αν θελουμε μπορουμε να το φτιαξουμε και με κιμα
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:19:39 μμ από anch » Καταγράφηκε
απεχεις λιγα βηματα απο το στοχο? κανε τα τωρα!!!!
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 » Πάνω