GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 12:56:42 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  Κορμός Κάστανο (Χριστουγεννιάτικος)
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κορμός Κάστανο (Χριστουγεννιάτικος)  (Αναγνώστηκε 28333 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 22:55:02 μμ »
andreas Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Νοέ, 2011

Προφίλ
All i want for christmas is... SWEETS!


Υλικά Για Το Κέικ:
   
100 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Αλεύρι
4 αβγά
1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
Για Την Κρέμα:

    1 κιλό κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα ή κονσέρβα ή γλυκό του κουταλιού.
    2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
    350 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
    150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    500 ml  κρέμα γάλακτος 35%
    2 φλιτζάνια (400 γρ.) γάλα 3,5%                                 
    Για το σιρόπι                               
    150 γρ. ζάχαρη             
    150 γρ. Νερό
Και Για Το Γαρνίρισμα:

    100 γρ κάστανο (θα το αφαιρέσουμε από αυτό της κρέμας)
    100 γρ. Λευκή σοκολάτα
    30 γρ. Κρέμα γάλακτος
Η εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το κέικ, χωρίζουμε τα αβγά χτυπώντας τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ενσωματώνουμε στο μείγμα τους ελαφρά χτυπημένους κρόκους.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψί και στρώνουμε επάνω της το μείγμα, θέλουμε να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Το ψήνουμε στους 180°c για περίπου 12 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει όσο θα φτιάχνουμε την κρέμα!

 
Περνάμε τα κάστανα από το μπλέντερ να γίνουν κρέμα, μόλις είναι έτοιμη κρατάμε στην άκρη 100 γρ. (½ φλιτζάνι περίπου) για την γαρνιτούρα και τοποθετούμε την υπόλοιπη σε μια λεκάνη προσθέτοντας και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου .
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά με το γάλα, το αναμιγνύουμε στην κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με την κρέμα σαντιγί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας, αποφεύγοντας τις πολλές κινήσεις για να μην «ξεφουσκώσει».  Την απλώνουμε σε ένα ταψί για να κρυώσει γρηγορότερα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30’.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για δύο λεπτά περίπου από την στιγμή του βρασμού.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια του κέικ, το αναποδογυρίζουμε και ξεκολλάμε σιγά- σιγά τη λαδόκολλα που το είχαμε ψήσει. Το σιροπιάζουμε και απλώνουμε επάνω του την κρέμα.
Πιάνουμε την λαδόκολλα κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και αρχίζουμε να το τυλίγουμε, χωρίς τη λαδόκολλα εννοείται!! Στο τέλος το τυλίγουμε σφιχτά με αυτή γυρίζοντας τις άκρες της σαν καραμέλα και το τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Αφού περάσουν και αυτές οι ώρες... (περίμενε, δεν τελείωσε)!

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπέν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ελαφρά. Το αφήνουμε και αυτό στο ψυγείο για ένα μισάωρο και αφού είναι έτοιμο, έχει πήξει δηλαδή αρκετά, βγάζουμε το κορμό και τον ξετυλίγουμε σε μια πιατέλα.
Τοποθετούμε την κρέμα γαρνιρίσματος σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε τον κορμό κατα μήκος.
Μπορούμε αν θέλουμε να μην κάνουμε την κρέμα της γαρνιτούρας και να χρησιμοποιήσουμε αυτή της γέμισης, επίσης ταιριάζουν άψογα τα καραμελωμένα κάστανα στο γαρνίρισμα!

Η συνταγη είναι από το All i want for christmas is... SWEETS!, Θα προσπαθήσω να ανεβάσω κι άλλες συνταγές από αυτό το άρθρο μέχρι τα Χριστούγεννα γιατί πραγματικά αξίζουν...  Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Καλή επιτυχία!!  rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 23:07:56 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΥΠΈΡΟΧΟς-ΕΥΧΡΙΣΤΟΎΜΕ!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #2
« στις: Δεκέμβριος 14, 2011, 00:04:55 πμ »
andreas Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Νοέ, 2011

Προφίλ
ΥΠΈΡΟΧΟς-ΕΥΧΡΙΣΤΟΎΜΕ!

 Χαμόγελο Να 'σαι καλά pastaflora....
Είναι πραγματικά πολύ εύγευστος και με πάρα πολύ καλή συνοχή υλικών!  Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Δεκέμβριος 14, 2011, 14:45:43 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Υπέροχος κορμός, αυτός δεν είναι να τον τρώς αλλά να κάθεσαι να τον χαζεύεις !
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 14, 2011, 22:34:28 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Υπέροχη παρουσίαση !!!  up
Θα εκτελεστεί πάραυτα  Γλώσσα
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω