GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 08:36:21 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Τραγανά κριτσίνια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Τραγανά κριτσίνια  (Αναγνώστηκε 30121 φορές)
« στις: Μάρτιος 16, 2012, 18:33:45 μμ »
Soultana Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Δεκ, 2008

Προφίλ
Προσπαθώ να βρω μια συνταγή για κριτσίνια που να γίνονται τραγανά και όχι σαν ψωμί που την επόμενη μέρα είναι σαν λάστιχο. Έχω ήδη ανεβάσει συνταγή για κριτσίνια με κρασί, απλά θέλω να βρω μια χωρίς αλκοόλ μέσα για να μπορεί να τα τρώει και η μικρή μου. Σε κάποια κριτσίνια που αγοράζω από το super market και της αρέσουν διάβασα στα συστατικά ότι έχει μέσα και μαγιά. Όσες όμως συνταγές βρήκα και δοκίμασα να φτιάξω το αποτέλεσμα ήταν αυτά τα ψωμοειδή κριτσίνια τα οποία μόνο τραγανά δεν είναι την επομένη. Έχει κανείς κάτι υπόψη του?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 16, 2012, 19:44:32 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σουλτανα μου το εχουμε ξανασυζητησει μαζι το θεμα και μου κανει εντυπωση που λες οτι σου βγανουν σα ψωμι.Ολα τα κριτσινια αν τα αφησεις στο φουρνο να στεγνωσουν περαν του κανονικου χρονου ψησιματος σε μενα τουλαχστον γινονται τραγανα,εχουν- δεν εχουν μαγια.Εχεις δοκιμασει να γυρισεις το φουρνο σου στον αερα να κατεβασεις θερμοκρασια και να ψησεις για ακομα κανα τεταρτο;
Δοκιμασε και αυτα, για μενα ειναι η καλυτερη συνταγη:
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5971&Itemid=49
Θα τα αφησεις για ψησιμο τοσο ωστε αν ακουμπησεις ενα μεσα στο φουρνο να εχει ηδη τργανισει ,να μην ειναι μαλακο δλδ.
Επισης που τα φυλας;Μην τα κλεινεις με σε πλαστικο δοχειο  ή σακουλα,αν εχεις δει και στους φουρνους τα εχουν ανοικτα.Αλλιως μαλακωνουν.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 16, 2012, 21:36:13 μμ »
Soultana Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Δεκ, 2008

Προφίλ
Ναι, κάτι δεν κάνω καλά το είχα καταλάβει αλλά δεν μπορούσα να βρω τι. Σίγουρα το ότι τα φυλάω σε γυάλινο τάπερ όπως λες παίζει ρόλο και ίσως να πρέπει να τα ψήνω και λίγο παραπάνω. Θα τα ξαναφτιάξω και την επόμενη φορά θα τα αφήσω να ψηθούν περισσότερη ώρα και σίγουρα δεν θα τα βάλω στο τάπερ. Ελπίζω να μου πετύχουν. Ευχαριστώ για τη βοήθεια  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 16, 2012, 21:56:15 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ


Επίσης όσα εχουν καλαμπόκι ή νισεστέ  γίνονται τραγανά πολύ  έστω και χωρίς κρασί...

Οσον αφορά το κρασί, αυτό με το ψλησιμο εξατμιζςται και μενει μόνον το άρωμα δεν μένει καθόλου αλκοόλ...στο εγγυώμαι.....
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 17, 2012, 00:12:45 πμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Δες κι αυτά : https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6031&Itemid=61
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 17, 2012, 11:07:40 πμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΕΙΝΑΙ ΥΠΈΡΟΧΑ!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 17, 2012, 21:19:22 μμ »
Soultana Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Δεκ, 2008

Προφίλ
Πράγματι, τα κριτσίνια με το κρασί μου πετυχαίνουν πάντα και τα φτιάχνω συχνά. Θα δοκιμάσω ξανά της Μαργαρίτας γιατί μου άρεσαν σαν γεύση με τις διορθώσεις σας. Ευχαριστώ πολύ όλους σας  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω