GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 08:48:41 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Σαλάτες - Φρούτα
| | | |-+  Μακαρονοσαλατα αλα Μιλανεζε
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μακαρονοσαλατα αλα Μιλανεζε  (Αναγνώστηκε 24964 φορές)
« στις: Ιούνιος 12, 2012, 12:48:56 μμ »
ValiaOikonomou Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Ιούν, 2012

Προφίλ WWW
Υλικά:
500 γραμμάρια μακαρόνι χοντρό στριφτό χειροπίητο (ή άλλο της επιλογής σας, π.χ. πέννες κλπ)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10-12 ντοματάκια (cherry tomatoes), κομμένα στην μέση
4 πλατιές φέτες προσούτο, ψιλοκομμένο
7-8 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, ρίχνουμε νερό να κρυώσουν και τα σουρώνουμε. Αφού στραγγίξουν τα μακαρόνια μας τα βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα, τα περιχύνουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το υπόλιπο ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το προσούτο μέσα στο τηγάνι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη 1-2 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε αμέσως το ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αφήνουμε το προσούτο στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Προσθέτουμε στην σαλατιέρα τα ντοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι, και το προσούτο και ανακατεύουμε.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω