GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 23, 2017, 06:13:38 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ  (Αναγνώστηκε 381 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 16, 2017, 09:55:20 πμ »
Ampari Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 7
Μέλος από: Σεπ, 2015

Ampari.gr Προφίλ WWW
Υλικά:

1/2 κούπα λάδι (ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, μισό-μισό)
1/4 κούπας γάλα κρύο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κ. γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γ. baking powder
1/4 κ. γ. άρωμα φουντουκιού ή άλλο άρωμα
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
2 και 1/4 κούπες αλεύρι ζέας

Εκτέλεση:

Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύουμε με σύρμα για να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το άρωμα, τις σταγόνες, τα διογκωτικά, ανακατεύουμε και βάζουμε και το αλεύρι.
Η ζύμη δεν θα πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά ούτε και σαν μέλι αραιή. Θα κολλάει και θα χρειάζεστε να βοηθάτε για να ξεκολλήσει από το κουτάλι.
Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα.
Με ένα κουτάλι, παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος καρυδιού και την τοποθετούμε στο ταψί αραιά γιατί θα απλώσει.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 2-3 λεπτά και με σπάτουλα τα μεταφέρουμε προσεχτικά σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Τα μπισκοτάκια θα είναι φουσκωτά όσο ψήνονται και όταν τα βγάλετε θα πέσουν ελαφρώς. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό των μαλακών μπισκότων.

ampari.gr
Καταγράφηκε
www.Ampari.gr - Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα με προϊόντα από την Ήπειρο!
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω