Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Μυστικά για την αντιμετώπιση των γλυκών πειρασμών Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Διατροφή
Έχει υποβληθεί από AlexLitsardopoulou1   
Δευτέρα, 15/07/13

Μυστικά για την αντιμετώπιση των γλυκών πειρασμών Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το δρ.H.P. Weingarten του πανεπιστημίου McMaster του Καναδά, το 97% των γυναικών και το 68% των ανδρών έχουν έντονη επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα ή φαγητά. Άλλωστε  θυμηθείτε πόσες φορές έχετε αισθανθεί μια ακατανίκητη επιθυμία για κάτι γλυκό, αλμυρό ή κρεμώδες λαμβάνοντας υπόψη και την ώρα… οι ύπουλες επιθυμίες «χτυπούν» συνήθως στο τέλος του απογεύματος ή αργά βράδυ.

Από βιολογικής πλευράς το αίσθημα της λιγούρας εξηγείται αν έχουμε μείνει νηστικοί για πολλές ώρες (διάστημα μεγαλύτερο των τριών ωρών), οπότε παθαίνουμε υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα-μείωση ενέργειας) και υψηλή έκκριση γαστρικού υγρού στο άδειο στομάχι, που αποτελούν βασική ένδειξη πείνας, αδυναμίας, δυσθυμίας και εξάντλησης των αποθεμάτων ενέργειας. 

Από ψυχολογικής σκοπιάς πολλές φορές οι διατροφικοί σας πόθοι λειτουργούν ποικιλοτρόπως άλλοτε ως παρηγορητικό μέσο, ως υποκατάστατο συναισθημάτων, ως ανακούφιση κακής διάθεσης, ψυχολογικής πτώσης, κούρασης ή ακόμα και ανίας και δεν έχουν σχέση με την πραγματική ουσιαστική πείνα. Αυτό που κυρίως πρέπει να θυμάστε είναι πως όσο εσείς υποκύπτετε στους πειρασμούς και όσο πιο συχνά καταφεύγετε στα γλυκά και τα αλμυρά σνακ, τόσο μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης και λίπους προσλαμβάνετε και το βάρος σας σταδιακά αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο χωρίς καν να το αντιληφθείτε.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7346
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/07/13 )
Διαβάστε περισσότερα...
Πώς να φτιάξετε πλεκτά δαντελένια κουλουράκια Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 29/01/13
Πώς να φτιάξετε πλεκτά δαντελένια κουλουράκια
 
Συνήθως όταν φτιάχνουμε κουλουράκια τα κάνουμε όλοι, με τον συνηθισμένο τρόπο. Τι θα λέγατε να βγάλετε έξω τα πλεκτά  πετσετάκια  και να δώσετε στα κουλουράκια ένα σχήμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα;
ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΔΗΛΑΔΉ;
 

Σχόλια (6) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9461
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 31/01/13 )
Διαβάστε περισσότερα...
Συμβουλές για το τέλειο ψητό κατσαρόλας Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από DORAKI   
Σάββατο, 01/12/12

Εύγεστο, εύκολο στο μαγείρεμα του και εντυπωσιακό όταν… καταλήγει στην πιατέλα για σερβίρισμα, το ψητό της κατσαρόλας είναι η ιδανική επιλογή για ένα δείπνο με φίλους ή για το κυριακάτικο τραπέζι.

ru160245ss_225Το καλύτερο κομμάτι του μόσχου για ψητό κατσαρόλας είναι το «στρογγυλό» του νουά, που παίρνουμε από το μπούτι – κι αυτό είναι το πιο κατάλληλο - αλλά και από τη σπάλα. Για να παρασκευάσει κανείς ψητό κατσαρόλας με τέλεια εμφάνιση και γεύση, δεν είναι αρκετή μόνο η ποιότητα του κρέατος, αλλά πρέπει να ακολουθήσει και τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

  • Για να κρατήσει το σχήμα του όταν ψήνεται και να μη φύγουν τα μυρωδικά, πρέπει το κρέας να δεθεί σφιχτά ή ακόμη καλύτερα να το βάλει σε δίχτυ ο κρεοπώλης σας.
  • Δώστε στο ψητό μια ξεχωριστή νοστιμιά, κάνοντας με ένα μυτερό μαχαίρι στο κρέας μερικές τρύπες και βάζοντας μέσα σε κάθε τρύπα, λίγη μαργαρίνη, στη μύτη ενός μικρού κουταλιού, μισή σκελίδα σκόρδου, ένα κομματάκι πικάντικο τυρί και πιπέρι. Ακουμπήστε επάνω στο κρέας ένα κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο, το οποίο είναι το καλύτερο αρωματικό για το ψητό κρέας και δέστε το σφιχτά.
  • Για μια ξεχωριστή γεύση, σκεπάστε το κρέας με φέτες μπέικον και μετά δέστε το.
  • Στην αρχή, τσιγαρίστε το σε δυνατή φωτιά, ώστε να δημιουργηθεί μια προστατευτική κρούστα, η οποία θα εμποδίσει να βγουν οι εσωτερικοί χυμοί του κρέατος.
  • Μην «τσιγκουνεύεστε» να το σβήσετε με άφθονο κρασί ή μπράντι ή ακόμα και με ουίσκι. 

Σχόλια (1) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 36279
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 04/12/12 )
Διαβάστε περισσότερα...
Ζειά, το εξαιρετικό δημητριακό που απαγορεύτηκε στην Ελλάδα Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Διατροφή
Έχει υποβληθεί από DORAKI   
Σάββατο, 01/12/12

Το κείμενο που ακολουθεί, μου το έστειλαν πριν από ένα μήνα με ηλεκτρονική αλληλογραφία. Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον και γι΄ αυτό το κοινοποιώ σε όλους σας.

 Ζειά: Το δημητριακο που απαγορευτηκε σκοπιμα στην ελλαδα γιατι προσφερε δημιουργικο πνευμα

Ζειά, το εξαιρετικό δημητριακό που απαγορεύτηκε στην Ελλάδα !!! Ποιό ήταν αυτό το δημητριακό, που τάισε και μεγάλωσε για χιλιάδες χρόνια λαούς, γερούς και δυνατούς;

Γιατί αυτό το δημητριακό,ο ”εθνάρχης” Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ; Από ποιούς και για ποιόν λόγο,πήρε εντολές; Ποιούς ενοχλούσε, η χιλιάδων ετών καλλίεργειά του;;

Αυτή είναι η ζειά,που χαρίζει ζωή και που για κάποιο λόγο,δεν έπρεπε οι Ελληνες να συνεχίσουν να τρώγουν!

Ζειά = “αλεύρι ντινκελ”‏…”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”

Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία “0″ ομάδος και οί υπόλοιποι “Α” ομάδος, οί Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.

Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς ”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”.

Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή;Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό “Αφύπνισις”).

Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.

Σχόλια (2) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10769
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/12/12 )
Διαβάστε περισσότερα...
Thanksgiving Day; Ας την γιορτάσουμε alla .. GREEK! Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 17/11/12

5Thanksgiving Day? Let's Celebrate alla.... GREEK!

Με....πολυσπόρια Αγρινίου και ...γεμιστό κοτόπουλο με κουκουνάρι, κιμά, κάστανα και μήλα στον φούρνο!!

Γραμμένο από την ΑΡΕΤΗ ΠΙΣΤΙΟΛΑ:

 

ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ της 21ης Νοεμβρίου στα Εισόδια της Παναγίας.

Γλυκός χυλός με σπόρους οσπρίων και δημητριακών. Παραδοσιακός. (Αγρινιώτικη και Δυτ. Ελλάδας συνταγή)

1_02

1η συνταγή : Υλικά και εκτέλεση

Από βραδύς δηλ την 20ην Νοέμβρη βράζουν από μια χούφτα όσπρια, με την σειρά την ακόλουθη , σε μια κατσαρόλα , σιτάρι, καλαμπόκι, ρεβίθια από πρίν φουσκωμένα με την φλούδα τους , και ½ κούπα φασόλια , και στο τέλος της βράσης, σε πολύ ελάχιστη ποσότητα , προσθέτουν , ½ ποτήρι του κρασιού ρύζι γλασσέ, 1 χούφτα βραστερή φακή,1 χούφτα σταφίδες διάφορες . Βράζουν όλα μαζί με τα προηγούμενα πολύ καλά και αφού μείνει ελάχιστο ζουμί προσθέτουν 3 μεγάλες κουταλιές μέλι, χωρίς ζάχαρη , για να γίνει ένας χυλός λευκός, και γλυκός. Σερβίρονται για πρωινό, σε μπολάκια πασπαλισμένα με καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα , και προσθέτουμε και τριμμένη κανέλλα .

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8081
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 19/11/12 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 21 - 25 από 181