Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Mπεσαμέλ: παρασκευή και άλλες σάλτσες με βάση την μπεσαμέλ Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από Ranja   
Τετάρτη, 06/06/12

Η μπεσαμέλ, γνωστή και σαν άσπρη σάλτσα ή κρέμα βελουτέ, θεωρείται η "μητέρα"-σάλτσα της γαλλικής κουζίνας και αποτελεί τη βάση για πολλές ακόμα σάλτσες.

Βασική συνταγή

Αραιή ια σάλτσες και για πηχτές σούπες):

  • besamel_225

    30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα

Mέτρια (για παστίτσιο, διάφορα ογκρατέν, μουσακά, λαζάνια, παπουτσάκια):

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα

Πηχτή (για κροκέτες και σουφλέ, πίτες και γεμιστά ζυμαρικά):

  • 120 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα

Σχόλια (5) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14726
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/06/12 )
Διαβάστε περισσότερα...
Μπιφτέκια: Μυστικά για αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 25/04/12

 ΠΗΓΗ: ethnos.gr/ Nίκη Mηταρέa /απόσπασμα....

type12128_225Μπιφτέκια: Μυστικά των σεφ για αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια

Tα μπιφτέκια έχουν τους δικούς κώδικες επιτυχίας, τους οποίους θα αποκρυπτογραφήσει για το ethnos.gr ο σεφ Γιώργος Zερβάκης.

Σήμερα, ο Γιώργος Zερβάκης μοιράζεται τα μυστικά του για πετυχημένα και αφράτα μπιφτέκια.

 

Ποια μέρη του κρέατος είναι τα ιδανικά για κιμά;

«Aπό το μοσχάρι επιλέγουμε κιμά από το μπούτι ή την ελιά, γιατί το κρέας είναι μαλακό και χωρίς πολύ λίπος. Aπό το χοιρινό, η σπάλα έχει μέτρια λιπαρότητα, ενώ ο λαιμός έχει περισσότερη και το μαλακό του κρέας συνδυάζεται με άλλα είδη κρέατος. Για ένα επιτυχημένο μπιφτέκι από κοτόπουλο, θα αναμείξουμε κιμά από μπούτι και στήθος», μας απαντά ο σεφ.

 

Σχόλια (2) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 20709
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 29/04/12 )
Διαβάστε περισσότερα...
Προζύμι με βασιλικό Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από 9696   
Δευτέρα, 09/04/12
Υλικά:
  • 1 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού. 
  • 2,5 -3 κούπες νερό.
  • αλεύρι περίπου 200 γραμμάρια 
Εκτέλεση
  • yeastbread_225Βάζουμε σε ι κατσαρολάκι το νερό να βράσει πολύ καλά.
  • Αφήνουμε να γίνει χλιαρό (να δέχεται το δάκτυλό μας). Προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και αφήνουμε σκεπασμένο για 4 ώρες.
  • Σε ένα πλαστικό μπώλ  παίρνουμε λίγο νερό (με το βασιλικό) προσθέτουμε λίγο αλεύρι και κάνουμε ένα χυλό.
  • Καλύπτουμε το μπολ με το καπάκι του και αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με κουβέρτα για να φουσκώσει.
  • Την επόμενη μέρα παίρνουμε το χυλό αυτό προσθέτουμε λίγο από το νερό (με το βασιλικό)  και λίγο αλεύρι και ξανακάνουμε χυλό. Αφήνουμε πάλι  σε ζεστό μέρος  σκεπασμένο με κουβέρτα να φουσκώσει.
  • Ξανακάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία προσθέτοντας νερό μόνο απο το κατσαρολάκι με το βασιλικό.
  • Αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Είναι έτοιμο το προζύμι όταν ο χυλός έχει κάνει στην επιφάνειά του φούσκες. 
  • Το προζύμι γίνεται σε 3 -4 ημέρες.  ΄
  • Όταν γίνει το προζύμι αμέσως μπορούμε να κάνουμε ψωμί  με 2-2,5 κιλά αλεύρι. 

Σχόλια (1) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 16125
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 09/04/12 )
Διαβάστε περισσότερα...
10 τρικ για να ελέχχεις τις μερίδες και τις θερμίδες που τρως Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Διατροφή
Έχει υποβληθεί από nutritastic   
Τετάρτη, 14/03/12
b9cf84cf83Όταν καθόμαστε να φάμε, οι περισσότεροι από μας δεν σκέφτονται πιά είναι η μερίδα που πραγματικά τους αναλογεί. Κι όμως, αυτό ακριβώς θα έπρεπε να σκέφτεται οποιοσδήποτε επιθυμεί να χάσει ή να διατηρήσει το επιθυμητό του βάρος. Αυτή είναι πραγματικά η λύση και όχι να ακολουθούμε δίαιτες αστραπή προσπαθώντας να χάσουμε σε ένα μήνα όσα κιλά πήραμε σε 6! Σίγουρα η ποιότητα των τροφών που τρώμε είναι σημαντική αλλά και η ποσότητα παίζει κυρίαρχο ρόλο στο εα η ενέργεια που λαμβάνουμε απο την τροφή είναι αυτή που χρειαζόμαστε ή αρκετή παραπάνω και τελικά θα αποθηκευτεί ως λίπος.
 

Από την Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Κωνσταντίνα Μπακλώρη MSc, RD nutritastic.wordpress.com

Τρόποι για να μειώσεις αποτελεσματικά τις μερίδες σου!

Τα καλά νέα είναι ότι με λίγη εξάσκηση, ο καθένας απο μας μπορεί να ελένξει εύκολα τις μερίδες του, έχοντας έτσι το σημαντικότερο εργαλείο για αποκτήσει ευκολότερα το βάρος που επιθυμεί

Σχόλια (3) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 13988
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/03/12 )
Διαβάστε περισσότερα...
Ωφέλιμες τροφές και διατροφικές συμβουλές Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Διατροφή
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Κυριακή, 05/02/12
7 "ΜΗ" μετά το φαγητό
  • nofatpeoplesign_225Μη καπνίσετε - Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαγητό ισούται με 10! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.
  • Μη φάτε αμέσως φρούτα - Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.
  • Μη πιείτε τσάι - Διότι τα φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως. Η ουσία αυτή θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες.
  • Μη χαλαρώσετε τη ζώνη/Μη ξεκουμπώσετε ρούχα - Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.
  • Μη κάνετε μπάνιο - Θα αυξήσει τη κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο σώμα, οπότε θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στο στομάχι. Με αυτό το τρόπο η πέψη εξασθενεί.
  • Μη περπατήσετε/Μη περιφέρεστε - Πάντα ακούγαμε πως μετά από ένα γεύμα αν κάνουμε 100 βήματα θα ζήσουμε ως τα 99. Αυτό στη πραγματικότητα δεν ισχύει. Το περπάτημα θα αποτρέψει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.
  • Μη κοιμηθείτε αμέσως - Δε θα γίνει σωστή πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις.

Σχόλια (2) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 10154
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/02/12 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 26 - 30 από 181