Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Το κρασί στο τραπέζι! Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 27/07/10

wine_220Από την αρχαιότητα οι Έλληνες αγάπησαν το κρασί, συνόδευαν με αυτό τα συμπόσια τους και το πρόσφεραν σαν πολύτιμο αγαθό στους θεούς με σπονδές και θυσίες.

Μπορεί μερικοί να μην ξέρετε πως έμαθαν οι άνθρωποι να καλλιεργούν το αμπέλι και να παρασκευάζουν από τα σταφύλια αυτό το μαγικό ποτό, γιαυτό θα σας πω μια ιστορία για να μάθετε όσοι δεν ξέρετε.

Ο Διόνυσος όπως ξέρουμε, ήταν ο θεός του κρασιού και του γλεντιού. Άφηνε συχνά τον Όλυμπο και του άρεσε να γυρίζει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας να γλεντάει...

Σχόλια (4) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 8856
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/04/11 )
Διαβάστε περισσότερα...
Το σούρωμα στα όσπρια Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 22/07/10

streiner_220

Λόγω του επαγγέλματος μου,πολλές πελάτισσες μου παραπονιούνται οτι τα όσπρια ξεφλουδίζουν.

Το λάθος γίνεται στο σούρωμα.

Επειδή όλα σχεδόν τα όσπρια θέλουν σούρωμα από το πρώτο νερό, ποτέ δεν τα σουρώνουμε όπως είναι καυτά από τη βράση γιατί δημιουργείται υπερβολική εξάτμιση και στέγνωμα όταν μείνουν χωρίς νερό και με τη διαφορά θερμοκρασίας (δωματίου-βρασμού).

Το αποτέλεσμα είναι να σκάνε και να ξεφλουδίζουν.

Σχόλια (6) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 15167
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/07/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Άσπρο ξερό ψωμί Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 15/07/10

whitebread_220Χρησιμοποιήστε ..

 ... άσπρο ξερό ψωμί, μουλιασμένο και καλά στημένο για τα μπιφτέκια, τους κεφτέδες και το ρολό με κιμά. Όταν το μείγμα είναι μαλακό και θέλετε να το σφίξτε, ρίξτε μέσα 1-2 χούφτες ξερό ψωμί ξυσμένο στον τρίφτη της ντομάτας.

Καταργήστε την τριμμένη φρυγανιά γιατί είναι άνοστη και γίνεται από τα υποπροϊόντα του εργοστασίου (τριμμένη κόρα, επιστρεφόμενα κ.α.).

Βάλτε σε όλα ψωμί. Είναι πιο νόστιμο, έχει πιο καλή υφή, δεν πασαλείβονται τα χέρια στο πλάσιμο και γίνονται πιο μαλακά τα μπιφτέκια και οι κεφτέδες.

Σχόλια (7) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 12884
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/07/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Το εύκολο αλεύρωμα Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από PANELE   
Τετάρτη, 30/06/10

ttar_220Οι περισσότεροι από εσας ίσως γνωρίζουν τον τρόπο αυτό που γίνετε το αλεύρωμα, όμως μπορεί να υπάρχουν αναγνώστες της ιστοσελίδας που να μην τον γνωρίζουν.

Έτσι λοιπόν.....

Ξεχάστε το αλεύρι στο πιάτο !!
Τώρα υπάρχει η σακούλα !
  • Βάζετε αλεύρι σε μια κοινή σακούλα απο τα σούπερ μάρκετ (συνήθως αυτή από το τμήμα μαναβικής που είναι μικρή και μαλακή)
  • Ρίχνετε μέσα ότι θέλετε να αλευρώσετε όπως καλαμαράκια, ψάρια κολοκυθάκια κ .α. και ανακατεύετε κουνώντας την σακούλα

Σχόλια (8) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11238
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 01/07/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Χοχλιοί : προετοιμασία Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Σάββατο, 12/06/10
  • cimg4351_220Βάζουμε τους χοχλιούς σε μια λεκάνη με νερό για μισή ώρα να ξυπνήσουνε και να συρθούν (εγώ δεν το κάνω αυτό γιατί από πείρα γνωρίζω τους ζωντανούς από τους ψόφιους, απλά τους πλένω και τους ελέγχω).
  • Μετά τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα-ίσα και δυο κουταλιές της σούπας αλάτι ανά 1 κιλό χοχλιούς.Μόλις βράσουν τους τραβάμε από τη φωτιά και τους αφήνουμε στην άκρη για 10'-15' σκεπασμένους να μαλακώσουν οι τσίπες.
  • Ύστερα τους πλένουμε έναν-έναν κάτω από τη βρύση.Βάζουμε το δάχτυλο μέσα και πετάμε έξω τις τσίπες και τα σάλια και τους βάζουμε σε ένα σουρωτό για 10'-15' να στραγγίξουν, τουμπάροντας τους 1-2 φορές.

Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι για όλα τα μαγειρέματα:

  • μπουμπουριστοί
  • κοκκινιστοί
  • με  χόντρο (πλιγούρι)
  • με ρύζι
  • με χόρτα γιαχνερά
  • με αγγιναροκούκια κ.α.

Σχόλια (9) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 20459
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 31/03/11 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 46 - 50 από 181