- ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΟ ΛΑΔΙ:Είναι μιά πολύ απλή συνταγή όπου περιχύνουμε τη στρογγυλή ζύμη με λάδι και την πασπαλίζουμε με φετούλες σκόρδου πρίν την ψήσουμε. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να προσθέσετε ρίγανη, δεντρολίβανο ή άλλα αρωματικά βότανα αλλα αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι ιδανικό μετά το ψήσιμο. - ΠΙΤΣΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ:Θεωρείται η πιό κλασσική απο όλες τις πίτσες και γι'αυτό βαφτίστηκε με το όνομα της Νάπολης. Πρώτα από όλα απλώνουμε στην ζύμη μας τις ντοματες (που δεν πρεπει να ειναι υπερβολικα ωριμες) χοντροκομμενες. Πασπαλιζουμε με λιγη ριγανη, μερικα φυλλαρακια βασιλικου πλατυφυλλου (ο βασιλικος να μην πλενεται γιατι χανεται το αρωμα του, προτιμηστε το σκουπισμα με μια πετσετα). Απο πανω ριχνουμε μερικες φέτουλες σκορδο. Περιχυνουμε τα υλικα με λαδι ελιαδ και βαζουμε την πιτσα στον φουρνο. Προσοχη: αφηνουμε ολογυρα ενα περιθωριο ζυμης τουλαχιστον 1 εκ. η και λιγο περισσοτερο. Κατα το ψησιμο, το περιθωριο αυτο φουσκωνει και δεν αφηνει τα υλικα να ξεχειλισουν. Επισης η ντοματα μπορει να ειναι κομμενη σε φετουλες. Σημασια εχει να την ανοιξουμε για να αφαιρεσουμε τα σπορια και να τη στιψουμε γιατι το νερο της ντοματας δεν αφηνει την πιτσα να ψηθει σωστα. | Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9283 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) |