Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog συνταγές μελών
Fattoush Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Μαγειρική - Σαλάτες
Έχει υποβληθεί από pitalover   
Παρασκευή, 01/06/18

H λιβανέζικη σαλάτα Fattoush, νόστιμη και αρωματική, θυμίζει κατά πολύ τη δική μας χωριάτικη. Θα τη φτιάξεις πολύ απλά, με υλικά που συναντάς στην κουζίνα σου καθημερινά.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1079
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 11/03/20 )
Διαβάστε περισσότερα...
Σπανάκι σοτέ & αβγό ποσέ! Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά
Έχει υποβληθεί από pitalover   
Τετάρτη, 23/05/18

Ποια είναι η απλή μέθοδος της γεύσης; Σπανάκι σοτέ & αβγό ποσέ!

Υλικά και εκτέλεση
1. Σοτάρεις το σπανάκι με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, για 3 λεπτά. 
2. Σε ζεστό νερό, περίπου 3 εκατοστά, ρίχνεις λίγο ξίδι, αλάτι και το αυγό. Μαγειρεύεις για 3 λεπτά, αφήνοντας τον κρόκο υγρό.
3. Ραντίζεις με 3 κουταλιές ελαιόλαδο τα μίνι πιτάκια, τα πασπαλίζεις με αλάτι & πιπέρι και τα ψήνεις για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6305
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/06/18 )
Διαβάστε περισσότερα...
Σος παρμεζάνας Αλφρέντο - Alfredo sauce (για μακαροναδες) Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 20/05/18
Συστατικά:
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. τυρί κρέμα
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • 500 ml γάλα
  • 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Φρέσκο αλεσμένο  πιπέρι

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3280
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/06/18 )
Διαβάστε περισσότερα...
Πατάτες σπιράλ Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 18/05/18
Υλικά
  • 350 γραμ Πατατες πουρε  απλα λιωμενες
  • ένα χτυπημενο αυγο 
  • 10 γρ  παρμεζανα τριμενη 
  • 50 γρ.γάλα
  • 10 γρ παταταλευρο η  αλευρι ή νισεστε
  •   Αλάτι, πιπέρι

__425_27

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3657
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/06/18 )
Διαβάστε περισσότερα...
Sirnaya Pascha Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 16/05/18
Τυρένια Πασχαλινή λιχουδιά από τη Ρωσία 
Από το Πασχαλινό τραπέζι των Ορθόδοξων της Ανατολικής Ευρώπης, όπως των Ρώσων, των Ουκρανών, των Λετονών και των Λιθουανών, δε λείπει ποτέ το Pascha (ή Pashka) το τυρένιο γλυκό σε σχήμα κώνου, που απλώνεται πάνω στο, επίσης παραδοσιακό, Kulich (τη δική τους εκδοχή του τσουρεκιού).

Το Pascha είναι το αναστάσιμο γλύκισμα (αφού έχει προηγηθεί η νηστεία της Σαρακοστής), που ετοιμάζεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο κάθε οικογένεια πηγαίνει το Pashka και το Kulich της στην εκκλησία για να ευλογηθούν. Το Pascha παραδοσιακά φτιάχνεται με tvorog, του οποίου το λευκό χρώμα συμβολίζει την αγνότητα του Χριστού. Γίνεται μέσα σε ξύλινη φόρμα σε σχήμα πυραμίδας με κομμένη την κορυφή –που συμβολίζει την Εκκλησία- και διακοσμείται με θρησκευτικά σύμβολα όπως ο σταυρός, ή τα γράμματα του Κυριλλικού αλφαβήτου Χ και Β (αρχικά γράμματα του Χριστός Ανέστη στα Ρωσικά).

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1349
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 11/03/20 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 16 - 20 από 5365