Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βίδες με Αρακά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 21/05/07
4 άτομα / Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Υλικά:
450 gr αρακας
2 κουτ/σουπας ελαιολαδο
1 κουτ/σουπας μαϊντανος ψιλοκομμενος
2 αυγα
2 σκελιδα/ες σκορδο
6 κουτ/γλυκου κρασι (λευκο)
10 κουτ/σουπας τυρι τριμμενο
4 κουτ/γλυκου βουτυρο
2 κρεμμυδακια (φρεσκα)
500 gr μακαρονια (βιδες)
60 gr μπεϊκον


Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε ένα χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι με το λάδι και 2 κουταλιές βούτυρο και σωτάρουμε το μπέϊκον κομμένο σε κύβους. Προσθέτουμε τον αρακά, σωτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλλες και το κρασί.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, προσθέτωντας λίγο νερό - εάν χρειάζεται.
Βράζουμε παράλληλα τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι-πιπέρι και 4 κουταλιές παρμεζάνα. Προσθέτουμε λίγο από το μίγμα των αυγών στον αρακά ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τις βίδες αφήνοντας στην κατσαρόλα αρκετό νερό. Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα του αρακά, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )