Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Κολοκυθάκια γεμιστά σκεπασμένα με σάλτσα μπεσαμέλ λεμονιού
Κολοκυθάκια γεμιστά σκεπασμένα με σάλτσα μπεσαμέλ λεμονιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τετάρτη, 24/10/07
Υλικά :

Για τα κολοκυθάκια:

  • dsc01499_4005-6 κολοκύθια λίγο παχουλά
  • 250gr κιμά
  • 1 καρώτο τριμμένο ή 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού πολτοποιημένη στο multi ψίχα κολοκυθιού
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 1 κούπα του τσαγιού φέτα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ λεμονιού:

  • Ζωμός από τα κολοκυθάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κούπα του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή ζωμό από τα κολοκυθάκια ή νερό
  • Πιπέρι
  • Ζωμός από ένα λεμόνι
  • 1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:

Αδειάζω τα κολοκύθια με το ειδικό εργαλείο, πολτοποιώ στο Multi όση ψίχα χρειάζομαι για τη γέμιση και την υπόλοιπη την κρατώ στην κατάψυξη κάποιο άλλο φαγητό.

Σοτάρω στο ελαιόλαδο τον κιμά, προσθέτω τα κρεμμύδια, το καρώτο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτω την πολτοποιημένη ψίχα του κολοκυθιού, το ρύζι και τέλος τον μαϊντανό και τη φέτα.

dsc01489_400
Γεμίζω τα κολοκυθάκια, τα «κουμπώνω» με μία ροδέλα πατάτας και δύο οδοντογλυφίδες το καθένα και τα τοποθετώ όρθια στη κατσαρόλα.

Προσθέτω ζεστό νερό μέχρι το χείλος των κολοκυθιών και ελάχιστο ελαιόλαδο και σιγοβράζω με κλειστή την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να γίνει η γέμιση.
dsc01493_400

Για να φτιάξω τη μπεσαμέλ λεμονιού χύνω τον ζωμό από τα κολοκυθάκια σε ένα άλλο σκεύος και σε χαμηλή φωτιά προσθέτω το βούτυρο. Στο multi χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και λίγο πιπέρι και τα προσθέτω στον ζωμό ανακατεύοντας με το σύρμα. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ προσθέτω το λεμόνι και το κεφαλοτύρι.

Σερβίρω τα κολοκυθάκια σκεπασμένα με τη μπεσαμέλ λεμονιού.

Καλή επιτυχία!!!

dsc01491_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 50039
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 25-10-2007 09:00
 
ΖΟΙ μετά τη μπεσαμέλ το βάζουμε στο φούρνο, όπως τα παπουτσάκια ή το σερβίρουμε έτσι?
 
EYH2
2. 25-10-2007 10:38
 
Όχι δεν το βάζουμε στο φούρνο. Το χρησιμοποιούμε σαν σάλτσα μπεσαμέλ. Είναι πολύ νόστιμο. Φιλιά
 
zoi
3. 29-11-2009 21:16
 
τα λιγουρευόμουν μέρες και κατάφερα να τα φτιάξω προχθές!Ακόμη και η μητέρα μου που θεωρείται exper στη μαγειρική μου έδωσε πολλά μπράβο!  
πολλα μπράβο και από εμένα σ\'εσένα με τη σειρά μου!
 
irindouk
4. 18-04-2010 20:53
 
Θα τα φιάξω αύριο!  
Ο άντρας μου τρελλαίνεται γι΄αυτό το φαγητό! :p
 
ELLI71
5. 18-05-2010 14:22
 
Zoi, μόλις έφτιαξα τη συνταγή σου (και την έφαγα φυσικά) και ακόμα γλείφομαι!! Εξαιρετική!! Να πω βέβαια ότι εγώ επειδή δεν είχα κεφαλοτύρι στο ψυγείο μου, έβαλα παρμεζάνα τριμμένη στη μπεσαμέλ. Επίσης, έβαλα και 1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο στη γέμιση και όταν τα σέρβιρα, λίγο ακόμα δυόσμο για επιπλέον άρωμα. 
Ακόμα ζαλίζομαι από το θεϊκό γεύμα που μου χάρισες δια μέσου της συνταγής σου!! :zzz
 
Marigoula
6. 19-05-2010 13:32
 
Μπράβο σας χαίρομαι πολύ που σας άρεσε το φαγάκι αυτό. Φιλιά
 
zoi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός