Υλικά :
Για τα κολοκυθάκια: - 5-6 κολοκύθια λίγο παχουλά
- 250gr κιμά
- 1 καρώτο τριμμένο ή 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού πολτοποιημένη στο multi ψίχα κολοκυθιού
- 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
- 1 κούπα του τσαγιού φέτα τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ λεμονιού: - Ζωμός από τα κολοκυθάκια
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κούπα του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή ζωμό από τα κολοκυθάκια ή νερό
- Πιπέρι
- Ζωμός από ένα λεμόνι
- 1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση: Αδειάζω τα κολοκύθια με το ειδικό εργαλείο, πολτοποιώ στο Multi όση ψίχα χρειάζομαι για τη γέμιση και την υπόλοιπη την κρατώ στην κατάψυξη κάποιο άλλο φαγητό. Σοτάρω στο ελαιόλαδο τον κιμά, προσθέτω τα κρεμμύδια, το καρώτο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτω την πολτοποιημένη ψίχα του κολοκυθιού, το ρύζι και τέλος τον μαϊντανό και τη φέτα. |
| Γεμίζω τα κολοκυθάκια, τα «κουμπώνω» με μία ροδέλα πατάτας και δύο οδοντογλυφίδες το καθένα και τα τοποθετώ όρθια στη κατσαρόλα.
Προσθέτω ζεστό νερό μέχρι το χείλος των κολοκυθιών και ελάχιστο ελαιόλαδο και σιγοβράζω με κλειστή την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να γίνει η γέμιση.
|
| Για να φτιάξω τη μπεσαμέλ λεμονιού χύνω τον ζωμό από τα κολοκυθάκια σε ένα άλλο σκεύος και σε χαμηλή φωτιά προσθέτω το βούτυρο. Στο multi χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και λίγο πιπέρι και τα προσθέτω στον ζωμό ανακατεύοντας με το σύρμα. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ προσθέτω το λεμόνι και το κεφαλοτύρι. Σερβίρω τα κολοκυθάκια σκεπασμένα με τη μπεσαμέλ λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!! |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 58989 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |