Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι με μαυροδάφνη
Μοσχαράκι με μαυροδάφνη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από al1975   
Τετάρτη, 24/10/07
Ευρετήριο άρθρου
Μοσχαράκι με μαυροδάφνη
Σελίδα 2
dsc01533_400
Υλικά:
  • 1 χτένι , αν δεν βρείτε ή αν δεν το θέλετε πάρτε νουά ή σπαλονουά
  • 1/2 μπουκάλι μαυροδάφνη
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο glaze
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • μανιτάρια φρέσκα περίπου 1/2 kg
  • πιπέρι σε κόκκους
  • λίγο corn flour
Εκτέλεση:
  • dsc01533_400Σωτάρουμε με λάδι και λίγο καλό βούτυρο το χτένι ολόκληρο μαζί με το κρεμμύδι.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ και τη μαυροδάφνη
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα , το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.
  • Σε τηγανάκι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες με λίγο βούτυρο.
  • Αν βρείτε μικρά μανιταράκια μπορείτε να τα βάλετε ολόκληρα ή να τα κόψετε στη μέση.
  • Περνάμε το ζουμί του κρέατος απο σίτα λιώνοντας και ότι έχει μείνει απο το κρεμμύδο μας.
  • Φέρνουμε το ζουμί σε βρασμό προσθέτουμε το κονιάκ και το μπαλσάμικο ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια.
  • Δένουμε την σάλτσα μας με λίγο corn flour αν χρειαστέι και διορθώνουμε το αλάτι.
  • Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρέας , αφήνουμε να πάρει καλή βράση και κατεβάζουμε.Ταιριάζει πολύ με πουρε γλυκοπατάτας, καρότου και κάστανου.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 36491
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (22)
1. 24-10-2007 16:50
 
Την υπόλοιπη μαυροδάφνη θα την τσούξουμε όσο μαγειρεύουμε!!! φανταστικό Αγγελική! Μόλις βρω χτένι θα το φτιάξω. Ευχαριστούμεεεεεεεεε
 
zoi
2. 25-10-2007 08:44
 
Ακριβώς Ζωή, έτσι κάνω και εγώ, πίνω το υπόλοιπο μπουκάλι ενώ μαγειρευω για να μην παει χαμένο , παράλληλα τσιμπάω και κάτι τυράκια απο το ψυγείο για να μην με πειράξει το κρασί και όταν κάθομαι στο τραπέζι είμαι χόρτάτη και ελαφρώς μεθυσμένη.
 
al1975
3. 25-10-2007 09:06
 
Και μετά παραπονιέσαι ότι πονάει το στομάχι σου και ότι έχεις δήθεν ίωση. Αστα αυτά φιλενάδα :grin  
Πάντως υπέροχο το μοσχαράκι σου. Θα προστεθεί στα αγαπημένα μου. Τρελαίνομαι για γεύσεις με κρασί. Ευχαριστούμε
 
EYH2
4. 25-10-2007 13:23
 
Εγώ την πρόσθεσα κι όλας. Τώρα που ξεκαθαρίσαμε το θέμα του χτενιού που μπορεί να γίνει και με σπάλα. Μόνο που θα την χαρούν οι άλλοι. Λέτε να κάνω παρασπονδία... ;) :zzz
 
Lia_P
5. 25-10-2007 13:25
 
το κάνεις βρε θηρίο κιόλας;Πές μου αν άρεσε και βούτα ένα κομματακι να μου πεις την γνώμη σου
 
al1975
6. 25-10-2007 15:08
 
Η απάντηση, Αγγελικούλα, πήγαινε στην Εύη που είπε ότι πρόσθεσε τη συνταγή στα αγαπημένα. :grin :grin :grin  
Της απάντησα ότι και εγώ την έβαλα στα αγαπημένα, για να την έχω εύκαιρη(ίσως και αυτή την Κυριακή)όταν θα τη χρειαστώ και να μην την ψάχνω. :roll  
Αν δε βρω χτένι, να το φτιάξω με σπάλα την οποία θα μαρινάρω ή όχι; Και εγώ σβήνω τις περισσότερες φορές τα κρέατα και με κονιάκ και με κρασί, έτσι αποκτούν πλούσια γεύση.
 
Lia_P
7. 25-10-2007 15:28
 
Α, μάλιστα!Τώρα καταλαβα, ξανθούλα γαρ! :grin 
Σχετικά τη σπάλα ή το νουά , εγώ αυτού το είδους τα σφιχτά ολόκληρα κομματια ,τα μαρινάρω για 24 ώρες με λάδι, κρασί , μπαχαρικά και μυρωδικά.Το κρέας με το λάδι μαλακώνει πάρα πολύ. 
Αυτή τη συνταγή την έχω κάνει μόνο με χτένι αλλά έχω κάνει πολλες φορές στο παρελθόν παρόμοιο ψητό κατσαρόλας με νουά ή βασιλοπούλα.Επίσης μπορείς να την κάνει με ψαρονέφρι και να προσθέσεις δαμάσκηνα αποξηραμένα και βερίκοκα χωρίς να βάλεις τα μανιτάρια. 
Θα μαρινάρεις τα ξερά φρουτα στο κρασί να φουσκώσουν, θα σωτάρεις το ψαρονέφρι σε φέτες ή ολόκληρο( εγώ το κάνω ολόκληρο)και θα σβήσεις με το κρασί και θα αφήσεις να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.Αν χρειαστέι δένεις την σάλτσα με corn flour.Στο ψαρονέφρι βάζω συνήθως vinsanto
 
al1975
8. 26-10-2007 14:45
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: το βαλσάμικο glaze τι είναι :? πήγα στο s/m και βρήκα σάλτσα βαλσάμικου. Πες μου ότι είναι το ίδιο. Και αν δεν είναι μπορώ να βάλω αυτό που βρήκα :? Φιλιά
 
zoi
9. 26-10-2007 15:42
 
Ζωή μου είναι ένα πολύ πηκτό "σιρόπι" βαλσάμικου με γλυκίζουσα γευση.Ελπίζω να είναι αυτό!
 
al1975
10. 26-10-2007 16:02
 
Στα σιρόπια το βρήκα!!! Αυτό είναι!!!!! 
Φιλιά και πάλι :zzz :zzz :zzz
 
zoi
11. 02-11-2007 10:42
 
Αγγελική πήγα στον κρεοπώλη και δεν ήξερε το χτένι αλλά μου έδωσε το νουά από τη σπάλα, είναι ένα μεγάλο κομμάτι περίπου 1 1/2 κιλό. Θα βράσει αυτό το πράγμα?? Μήπως να το βάλω στη χύτρα?? Το φοβάμαι λίγο... Πόση ώρα θέλει για να βράσει σε μια απλή κατσαρόλα?? Πρέπει να προσθέτω και νερό?? Το έχω βάλει σε μαρινάτα σήμερα το πρωί (κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρια, δάφνη και δεντρολίβανο) και θα το φτιάξω αύριο το πρωί. Για πες τι να κάνω?? (σ 'έχω πρήξει λίγο) Φιλιά
 
zoi
12. 02-11-2007 11:19
 
Δεν με έχεις πρήξει καθόλου! 
Για χύτρα δεν ξέρω να σου πω, δεν την χρησιμοποιώ καθόλου. 
Μην σε ανησυχεί το μέγεθος θα μαζέψει πάαααρα πολύ! 
Το μαρινάρισμα που του κάνει θα το μαλακώσει πολύ και θα του μειώσει το χρόνο βρασμού. 
Θα το βράσεις σε πάρα πολύ σιγανή φωτιά περίπου 2 1/2 ώρες.Βέβαια ανάλογα το κρέας.Θα το ελέγχεις και άν στεγνωνει του προσθέτεις υγρό, δλδ ή κρασί ή ζωμό ή νεράκι.Πρέπει να έχει ζουμάκι το φαγητό σου.Ότι άλλο θες με ξαναρωτάς! 
Καλή σου επιτυχία!
 
al1975
13. 02-11-2007 11:36
 
ΟΚ θα προσπαθώ να έχει ζουμάκι μεχρι τη μέση περίπου από το κρέας και λίγο παραπάνω και θα το γυρίσω και μια φορά για να είμαι σίγουρη. Θα το κάνω στην κατσαρόλα κι ο θεός βοηθός. Ευχαριστώ πολύύύύύύύύύύύύύύύύ
 
zoi
14. 02-11-2007 12:10
 
και βέβαια θα το γυρίζεις το κρεας στην κατσαρόλα! 
Στο ξαναλέω θα μαζέψει πάρα πολύ στο ψήσιμο, δεν θα το πιστεύεις.
 
al1975
15. 02-11-2007 13:57
 
Αγγελική σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα σου πω τη Δευτέρα εντυπώσεις!!! καλό ΣΚ
 
zoi


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός