Για να πω την αλήθεια ξεκίνησα να φτιάξω μακαρόνια με κιμά. Έφτιαξα λοιπόν το κιμά αλλά στην πορεία είδα ότι είχα και λαζάνια μεγάλα. Έτσι τον χρησιμοποίησα ως γέμιση για λαζάνια στο φούρνο. Υλικά:
- ½ κουτί περίπου λαζάνια μεγάλα ορθογώνια
- 250-300gr κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 πιπεριές Φλώρινας ψιλοκομμένες
- Μανιτάρια σε φέτες (μία κονσέρβα μικρή)
- Ελαιόλαδο
- 1 κούπα του τσαγιού κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κούπα του τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού corn flour
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 6 φέτες τυρί gouda
Εκτέλεση:
Για να κάνω τη γέμιση σοτάρω τον κιμά στο ελαιόλαδο, προσθέτω το κρεμμύδι, τη πιπεριά, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Σβήνω με το κρασί και αφήνω για λίγο να βράσει η γέμιση. Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας και δένω τη σάλτσα αν χρειαστεί με το corn flour το οποίο το έχω διαλύσει σε λίγο νεράκι. Έπειτα βουτυρώνω ένα πυρέξ. Στρώνω τρία λαζάνια και από πάνω τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση την οποία απλώνω. Ξαναστρώνω άλλα τρία λαζάνια και τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση. Ακολουθώ την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Στρώνω μία τελευταία στρώση λαζάνια (περίπου 6 στρώσεις λαζάνια έκανα εγώ) και προσθέτω το κουτί της κρέμας γάλακτος. Τέλος προσθέτω τα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι και gouda) και ψήνω στους 200οC για 30 λεπτά. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (40) | Εμφανίσεις: 58997 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |