Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λαζάνια στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 30
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 30/10/07
Για να πω την αλήθεια ξεκίνησα να φτιάξω μακαρόνια με κιμά. Έφτιαξα λοιπόν το κιμά αλλά στην πορεία είδα ότι είχα και λαζάνια μεγάλα. Έτσι τον χρησιμοποίησα ως γέμιση για λαζάνια στο φούρνο.

Υλικά:

  • ½ κουτί περίπου λαζάνια μεγάλα ορθογώνια
  • 250-300gr κιμά μοσχαρίσιοdsc01511_400
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 πιπεριές Φλώρινας ψιλοκομμένες
  • Μανιτάρια σε φέτες (μία κονσέρβα μικρή)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κούπα του τσαγιού κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα του τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού corn flour
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 6 φέτες τυρί gouda

Εκτέλεση:

dsc01509_400Για να κάνω τη γέμιση σοτάρω τον κιμά στο ελαιόλαδο, προσθέτω το κρεμμύδι, τη πιπεριά, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Σβήνω με το κρασί και αφήνω για λίγο να βράσει η γέμιση. Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας και δένω τη σάλτσα αν χρειαστεί με το corn flour το οποίο το έχω διαλύσει σε λίγο νεράκι.

Έπειτα βουτυρώνω ένα πυρέξ. Στρώνω τρία λαζάνια και από πάνω τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση την οποία απλώνω. Ξαναστρώνω άλλα τρία λαζάνια και τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση. Ακολουθώ την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Στρώνω μία τελευταία στρώση λαζάνια (περίπου 6 στρώσεις λαζάνια έκανα εγώ) και προσθέτω το κουτί της κρέμας γάλακτος. Τέλος προσθέτω τα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι και gouda) και ψήνω στους 200οC για 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (40) | Εμφανίσεις: 58997
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 30-10-2007 18:13
 
υπεροχο ζωη!!!!!!εγω συνηθως φτιαχνω μια μπεσαμελ για απο πανω αλλα θα τα κανω ετσι την επομενη φορα ευχαριστω
 
margarita79
2. 30-10-2007 21:35
 
Δεν έχω τολμήσει ποτέ αυτά τα φλατ λαζάνια. Με προκαλείτε όμως... 
Όχι, δεν θα ήθελα -εγώ προσωπικά- μπεσαμέλ (δεν τρελλαίνομαι κιόλας). Νομίζω ότι θα το έφτιαχνα με κρέμα γάλακτος light... 
Ζωίτσα με έπεισες για τα λαζάνια, άσε οι φωτογραφίες σου.... κόλαση !!!!! 
 
Υ.Γ. Άβραστα τα βάζεις έτσι?
 
sgr
3. 31-10-2007 10:58
 
Λίζα άβραστα τα βάζω. Ούτε να βράζεις μακαρόνια ούτε τίποτα. Με τα λαζάνια και τα κανελόνια έχω βρει τη χαρά μου! Γέμιση, φούρνος, τέλος. Καλημέρααα
 
zoi
4. 29-11-2008 13:53
 
να σας ρωτησω εγω θα τα βαλω σε ταψι φουρνου να μην βαλω μπεσαμελ στον πάτο ?? γιατι πριν απο χρονια ειχα φτιαξει και μου ειχαν κολλησει και απο τοτε δεν εφτιαξα πάλι αυριο όμως εχω τραπεζι και ψαχνω κατι γρηγορο .. ευχαιρστω
 
filitsa
5. 01-12-2008 11:45
 
λοιπον τα εφτιαξα εγιναν καταπληκτικα με την κρεμα γαλακτος !!!! Μπραβο
 
filitsa
6. 03-04-2009 12:09
 
SUPER η συνταγή σου Ζωή, θα την φτιάξω σύντομα, εγώ στον κυμά βάζω και κανελλογαρίφαλα νομίζω ότι θα του πηγαίνει τέλεια...πάντως καλή η ιδέα σου με τα λαζάνια.  
Σε ευχαριστούμε!
 
marylou
7. 23-06-2009 11:53
 
Ενα όνειρο!! Μια οπτασία. Μου έρχεται η μυρωδιά και μόνο που το βλαίπω!!!!!
 
susudi
8. 21-08-2009 16:08
 
Χρόνια είνα να μαγειρέψω λαζάνια... 
Είναι απίθανη λύση..ξεκούραστη... 
Την Κυριακή θα τα μαγειρέψω, για να δοκιμάσω με την κρέμα... 
Εντυπώσεις την Δευτέρα....
 
vasw
9. 25-05-2011 21:49
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου Ζωή. Σήμερα τη φάγαμε και γλείφαμε τα δάχτυλά μας. Σ'ευχαριστώ πολύ!
 
tat21

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/01/10 )