Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαρίδες με σαμπάνια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Nena   
Τετάρτη, 31/10/07

Την παρακάτω συνταγούλα δεν την έχω - ακόμα - παρασκευάσει. Την έφαγα όμως και ήταν πολύ νόστιμη οπότε την πήρα και σας την παραθέτω.

Υλικά:
  • 2 κιλά γαρίδες φρέσκες μεγαλούτσικες έως μεγάαααλες
  • 35 ml ελαιόλαδο (3 Κ.σ. περίπου)
  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
  • 2 1/2 Κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ούτε κοφτές ούτε μπόμπα)
  • 1 φλιτζάνι σαμπάνια demi sec
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1-2 Κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 Κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • Καγιέν πιπέρι λίγο
  • 500 γρ. πάστα πένες ή ό,τι σας αρέσει
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε απ το εντεράκι τους τις γαρίδες και τις βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Αν παραβράσουν σκληραίνουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι απ το ζωμό τους. Τις καθαρίζουμε αφήνοντας μόνο την ουρίτσα τους. Τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε νερό να βράσουν οι πένες ή ό,τι θέλουμε ως πάστα.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε ένα λεπτό.
Βγάζουμε το τηγάνι απ τη φωτιά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό, τη σαμπάνια, την κρέμα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά το τηγάνι και ανακατεύουμε ώσπου η σάλτσα βράζοντας να γίνει παχύρευστη. Προσθέτουμε τον άνιθο και το καγιέν.

Σουρώνουμε το ζυμαρικό πού 'βρασε στο μεταξύ και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο (που αντιπαθώ σφόδρα οπότε βάζω μαϊντανό όπου λέει κόλιαντρο).

Η φωτό είναι άσχετη γιατί δεν είχα του φαγητού. Είναι όμως σχετική με μένα γιατί είναι απ τη γλάστρα μου και βρίσκω καταπληκτικό τον ιβίσκο που κατά το καλοκαίρι είναι κατακίτρινος και τώρα σκουραίνει εποχικά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7142
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 01-11-2007 11:16
 
νενα μα τι ενδιαφερουσα συνταγη ειδικα για τραπεζι και εχει και το ζυμαρικο.τελειο!!!!
 
margarita79
2. 01-11-2007 11:20
 
Ναι και πολυ γευστική φαίνεται. 
Ευχαριστούμε.
 
sgr
3. 01-11-2007 14:22
 
Ευχαριστώ, μου δίνετε θάρρος! Αλλά τι έγινε η φωτο ξέρει κάποια/ος κι ήταν πολύ ωραία.
 
Nena
4. 01-11-2007 16:19
 
Μμμμ....νοστιμάδες!Πολύ κάνω κέφι τα θαλασσινά μαγειρεμένα με σαμπάνια! 
Αλλά βρε Νένα μου που είναι εκείνος ο ωραίος ο ιβίσκος σου;
 
al1975
5. 02-11-2007 08:52
 
Κι εγώ τον ψάχνω Αγγελικούλα.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 15/02/10 )