Την παρακάτω συνταγούλα δεν την έχω - ακόμα - παρασκευάσει. Την έφαγα όμως και ήταν πολύ νόστιμη οπότε την πήρα και σας την παραθέτω.
Υλικά:
- 2 κιλά γαρίδες φρέσκες μεγαλούτσικες έως μεγάαααλες
- 35 ml ελαιόλαδο (3 Κ.σ. περίπου)
- 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
- 2 1/2 Κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ούτε κοφτές ούτε μπόμπα)
- 1 φλιτζάνι σαμπάνια demi sec
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1-2 Κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 1/2 Κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
- Καγιέν πιπέρι λίγο
- 500 γρ. πάστα πένες ή ό,τι σας αρέσει
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε απ το εντεράκι τους τις γαρίδες και τις βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αν παραβράσουν σκληραίνουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι απ το ζωμό τους. Τις καθαρίζουμε αφήνοντας μόνο την ουρίτσα τους. Τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε νερό να βράσουν οι πένες ή ό,τι θέλουμε ως πάστα. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε ένα λεπτό. Βγάζουμε το τηγάνι απ τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό, τη σαμπάνια, την κρέμα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά το τηγάνι και ανακατεύουμε ώσπου η σάλτσα βράζοντας να γίνει παχύρευστη. Προσθέτουμε τον άνιθο και το καγιέν. Σουρώνουμε το ζυμαρικό πού 'βρασε στο μεταξύ και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο (που αντιπαθώ σφόδρα οπότε βάζω μαϊντανό όπου λέει κόλιαντρο). Η φωτό είναι άσχετη γιατί δεν είχα του φαγητού. Είναι όμως σχετική με μένα γιατί είναι απ τη γλάστρα μου και βρίσκω καταπληκτικό τον ιβίσκο που κατά το καλοκαίρι είναι κατακίτρινος και τώρα σκουραίνει εποχικά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7142 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |