Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καγιανάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 31/10/07
Υλικά:img_1627_400_02
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 4-5 αυγά
  • λίγο λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγη τριμμένη φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τρίβω τις ντομάτες και τις βάζω σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να πιουν τα πολλά υγρά τους. Πρσθέτω λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να πάρουν ακομα μια βράση. Χτυπάω σε μπωλ τα αυγά και τα ρίχνω στη ντομάτα ανακατεύοντας διαρκώς με πιρούνι. Σβήνω τη φωτιά και προσθέτω αν θέλω λίγη τριμμένη φέτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 12116
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 31-10-2007 22:35
 
Αγαπημένο και γρήγορο φαγάκι.....
 
sgr
2. 01-11-2007 09:59
 
βαγγο χαιρομαι πολυ που διαβασα οτι βαζεις και εσυ λιγη τριμμενη φετα μεσα. 
στην κεφαλλονια το φαγητο αυτο το ονομαζουν στραπατσαδα και ετσι το κανουν με φετα. 
στην πελοπονησο οπου ονομαζεται καγιανας ματαια προσπαθησα να πεισω την πεθερα μου να βαλει φετα μεσα με κοιταζε σαν εξωγηινη :grin εκει συνηθιζουν να βαζουν μεσα τσιγαριδα που ειναι ενα ειδος παστου χοιρινου.εγω οταν δεν εχω βαζω μεσα λουκανικα σε φετες. 
ωραιο μπραβο!!!!1
 
margarita79
3. 01-11-2007 10:48
 
Ωραίο φαγάκι Ευαγγελία! Εμείς τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσπορίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους ενώ προσθέτουμε λίγη πιπεριά πράσινη και λίγο κεφαλοτύρι σε κύβους μαζί με τη φέτα. Επίσης πολλές φορές σερβίρουμε με μπούκοβο. Φιλιά
 
zoi
4. 01-11-2007 11:54
 
Ειναι ενα φαγάκι που παιρνει πολλές παρεμβασεις ανάλογα με την εμπνευση. Οπως και να γίνει ομως ειναι παντα νόστιμο.
 
vago
5. 01-11-2007 14:31
 
΄Αντε άλλη μια παρέμβαση πιο κοντά στης Ζωής.Πιο διαιτιτική. Βάζω τις ντομάτες ξεσποριασμένες,σε μικρά κομματάκια κι όταν καλοβράσουν, προσθέτω πιπεριά σε μικρά κομματάκια, φέτα επίσης κομμένη, πιπεράκι, 20 γρ. βούτυρο φρέσκο (το λάδι όταν καίγεται/βράζει χάνει βιταμίνες) ανακατεύω και τέλος τ αυγά όπου πάλι ανακατεύω ζωηρά και βγάζω απ τη φωτιά δεν χρειάζεται να παραβράσει. Άλάτι ίσως, ανάλογα με την αλμύρα της φέτας. 
Πολλοί - κι είναι επίσης πολύ νόστιμο - βάζουν αρχικά κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι να σοταριστεί και στις ντομάτες που βράζουν ρίχνουν ένα φύλλο δάφνη. Χωρίς τη φέτα. Είναι επίσης πολύ νόστιμο και το δοκίμασα παλιότερα.
 
Nena
6. 01-11-2007 15:04
 
Επίσης ξέχασα να πω ότι σχεδόν σε όλες τις ομελέτες για να βγουν πιο αφράτες αλλά και νόστιμες χτυπώ τα αυγά στο mini pimer με λίγο γάλα εβαπορέ ή ακόμη και φρέσκο. Φιλιά και πάλι
 
zoi
7. 02-07-2010 13:59
 
μπέικον και γραβιέρα,πάει συν τριμμένο κρεμμυδάκι και πιπεριά .
 
xrysa6

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 26/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός