Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Πέννες με μελιτζάνα και ελιές
Πέννες με μελιτζάνα και ελιές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από sgr   
Πέμπτη, 01/11/07
ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 μελιτζάνα ξεπικρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 10-12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι κομμένες στα 2
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • πιπεριές πράσινες, κόκκινες ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • 2-3 ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 1κ.γ. ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα σκόρδα.
  • Προσθέτουμε και τη μελιτζάνα και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε κι αυτά καλά.
  • Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το βασιλικό και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Το φαγητό αυτό τρώγεται και κρύο (και σαν μακαρονοσαλάτα σε μπουφέ).

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8941
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 01-11-2007 11:05
 
αμαν λιζα ειδικα κρυο θα ειναι τελειο.ωραια ιδεα για μακαρονοσαλατα και νηστισιμη σε περιοδο νηστειας. 
μπραβο
 
margarita79
2. 01-11-2007 16:24
 
Να φανταστείς ,Λίζα, πως μια φορά με αυτή τη σάλτσα είχα ξεγελάσει τον άντρα μου και τον τάϊσα μελιντζάνα που δεν τρώει ποτέ. :grin :grin :grin :zzz
 
Lia_P
3. 01-11-2007 19:46
 
Χα χαχα Λία. Τελικά όλα στο μυαλό είναι...
 
sgr
4. 02-11-2007 08:37
 
Λίζα αν βγάλω την φλούδα απο τις μελιτζάνες λες να διαλυθούν ή δεν πειράζει??
 
vago
5. 02-11-2007 08:46
 
Όχι Βάγγο δεν πειράζει καθόλου, δεν διαλύεται η μελιτζάνα χωρίς το φλούδι. 
Η σάλτσα με μελιτζάνες είναι Σιτσιλιάνικη και την ονόμασαν Νόρμα όπως την περίφημη όπερα του Μπελίνι διότι ήταν τέτοια η νοστιμιά της που μόνο με ένα τόσο μεγαλειώδες έργο θα μπορούσε να συγκριθεί. 
Πολύ ωράια συνταγή Λίζα!
 
al1975
6. 22-05-2008 13:30
 
Την έφτιαξα με κοχυλάκια. Είναι νοστιμότατη, πήρε και εξαιρετικές κριτικές από τους φίλους που την δοκίμασαν. Και είναι τόσο όμορφη και ευπαρουσίαστη!
 
elie
7. 22-05-2008 13:34
 
Και όμορφη και ευπαρουσίαστη είναι πλεονασμός αλλά από τον ενθουσιασμό μου... 
Ξέχασα να πω ότι το σέρβιρα κρύο σε μπουφέ, όπως λέει η sgr.
 
elie
8. 23-05-2008 12:20
 
Να σαι καλα. Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες. 
Με την πρωτη ευκαιρια θα προσθεσω και φωτο. Το πιθανότερο είναι εσυ μαλλον να μην σκεφτηκες να το φωτογραφήσεις ε? (λέω τώρα...)
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/11 )