ΥΛΙΚΑ - 1 πακέτο πέννες
- 1 μελιτζάνα ξεπικρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 10-12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι κομμένες στα 2
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- πιπεριές πράσινες, κόκκινες ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
- 2-3 ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 1κ.γ. ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε και τη μελιτζάνα και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε κι αυτά καλά.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το βασιλικό και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Το φαγητό αυτό τρώγεται και κρύο (και σαν μακαρονοσαλάτα σε μπουφέ). Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10600 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |