Το stir-fry είναι τρόπος παρασκευής, πολύ γρήγορος, πολύ νόστιμος, και υγιεινός. Αρκεί να σας αρέσει το… τραγανό αποτέλεσμα. Δίνω ένα παράδειγμα με χοιρινό και πιπεριές. Μπορείτε να βάλετε μοσχάρι, κοτόπουλο αλλά και μπρόκολο ή άλλο λαχανικό. Επίσης να αρωματίσετε με τζίντζερ, φρέσκο ή σκόνη. Πειραματιστείτε!
Υλικά - 400γρ. από χοιρινό μπούτι σε λωρίδες
- 2-3 χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες
- 2 κούπες μανιτάρια σε φέτες
- ½ κούπα σόγια σος
- ηλιέλαιο
- σησαμέλαιο (προαιρετικά)
Εκτέλεση Σοτάρετε το κρέας με το ηλιέλαιο στο γουόκ ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Το αφαιρείτε. Στο ίδιο σκεύος προσθέτετε λίγο ακόμη ηλιέλαιο και σοτάρετε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια. Σε καμία φάση δεν ξεχνάτε το καλό ανακάτεμα. Σβήνετε με τη σόγια σος και στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας. Τα ανακατεύετε όλα μαζί να ανταλλάξουν αρώματα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αν θέλετε προσθέτετε λίίίγο ωμό σησαμέλαιο για το άρωμα. Σερβίρετε με noodles, ή αρωματικό πιλάφι γιασμίν ή….. Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 16775 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |