Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πανακότα Νο.01 (Panna Cotta) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 16
Έχει υποβληθεί από KATE   
Τρίτη, 06/11/07
pc

Υλικά :

  • 4 φλ. τσαγιού κρέμα
  • 3/4 του τσαγιού ζάχαρη ψιλή
  • 5 ml Vanilla Extract
  • 4 φύλλα ζελατίνη

Παρασκευή :

  • Βάζουμε την κρέμα με τη ζάχαρη και την ζεσταίνουμε ελαφρώς, μεχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσει για 3 λεπτά
  • Κατόπιν τη ξεστραγγιζόμουν και την τοποθετούμε στην κρέμα
    και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί
  • προσοχή δεν βράζουμε το μείγμα
  • αδειάζουμε σε 8 μπολάκια και ψύχω για 4 με 6 ώρες
  • Για τη sause: εγώ αραιώνω 1 κουταλιά της σούπας σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο
    με 3 κ.σ. νερό σε ένα μπρίκι μέχρι να διαλυθεί.
  • Η με φρέσκα βατόμουρα και ζάχαρη αχνή.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 18738
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 21-11-2008 22:33
 
Επειδή δεν γνωρίζω πολλά ειδικά όσον αφορά τη ζαχαροπλαστική, μήπως θα μπορούσες να μου πεις ΚΑΤΕ τι είναι το vanilla extract και που το βρίσκω ?? 
και επίσης μια άλλη ερώτηση..αν χρησιμοποιήσω κρέμα γάλακτος με λίγο λιγότερα λιπαρά θα πρέπει να βάλω περισσότερη ζελατίνη για να πήξει?? 
ευχαριστώ εκ των πρωτέρων !
 
xanthopoula
2. 22-11-2008 17:26
 
1) Μια πρόταση είναι το vanilla extract* 
εσύ αν θες μπορείς να προσθέσεις βανιλλίνη ή ακόμα και stick βανίλιας. 
 
*(το βρίσκεις στα "μεγάλα super markets και είναι σε υγρή μορφή) 
 
2)Δεν χρειάζονται περισσότερα φύλλα ζελατίνης για light κρέμα γάλακτος 
 
Καλή επιτυχία :)
 
kate
3. 22-11-2008 20:21
 
Ευχαριστώ πολυ Κate !!!!! θα χρησιμοποιήσω την κρέμα teleia NOUNOU ου έχει νομιζω 3% λιπαρά...αν μπορούμε να γλιτώνουμε απο κάπου ;)
 
xanthopoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )